(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
PERNÍČKY OD KATKY...
Potřebné ingredience
OPRAVDU NÁDHERNÉ,DOBRÉ A PARÁDNĚ DĚLAJÍCÍ TĚSTÍČKO...900g hl.mouky !!! POZOR musí být T650!!! 350 g ml.cukru250g rozehřátého medu4 celá vejce1 balíček perníkového koření20g jedlé sody1 lžíce dobré meruňkové marmeládykakao dle potřeby
Postup přípravy
-na vál si připravím mouku (nedávejte vše, uvidíte ,jak bude houstnout a radši přidat,než aby bylo těsto tuhé)
-200 g cukru, sodu,perníkové koření, kakao,vše promíchám a udělám důlek,jako když děláte nudle...
-v nádobě si připravte 4 celá vejce, rozehřátý med a zbytek cukru (150g)
-vymíchat
-do mouky přidáme lžíci merunkové marmelády a postupně přidáváme směs z medu a vajec...
-já pomocí vidličky,pomaličku spojuji,poté rukama zpracuji v nelepivé,ale né příliš tuhé těsto...
-udělám 2 bochánky a zabalím do alobalu,dám do chladna přes noc a druhý den vykrajuji a peču...Po upečení potřete rozšlehaným vajíčkem...
PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ, NÁÁÁDHERNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A HLAVNĚ MAMINKY,HLAVNĚ KLID...KATKA
PS: budu ráda,když mi napíšete,jak se Vám dařilo...
SLÍBENÁ POLEVA:200G ML.CUKR-PROSÁTÝÝÝ!!! DO TOHO JEDEN BÍLEK A MÍCHAT A POŘÁD A POŘÁD ,DOKUD NEBUDE KRÁSNĚ BÍLÁ A HLADKÁ,KDYŽ NEBUDE HOUSTNOUT PŘIDAT CUKR A KDYŽ JE PŘÍLIŠ HUSTÁ, TAK CITRONOVOU ŠŤÁVU... NĚKDO PŘIDÁVÁ SOLAMYL-NEMÁ ZKUŠENOT....
MILÉ MAMINKY A JEŠTĚ JEDNA DOBRÁ RADA!!!
POKUD VÁM NEJDE PRÁCE SE SNĚHEM,MÁM VYZKOUŠENÉ MANDLE-JE TO JEDNODUCHÉ A KRÁSNÉ A DĚTEM SE TO LÍBÍ!!!JAK VYKROJÍTE PERNÍČKY A VLOŽÍTE NA PLECH,TAK PŮLKY SPAŘENÝCH ,OLOPANÝCH MANDLÍ,NAMOČENÝCH V ROZŠLEHANÉM BÍLKU POKLÁDÁME NA PERNÍČKY...DÁTE PÉCT,OPRAVDU TO VYPADÁ HEZKY A URČITĚ NIC NESKAZÍTE,,,HNED ,JAK BUDU MÍT CHVILIČKU,VLOŽÍM FOTEČKU...
-200 g cukru, sodu,perníkové koření, kakao,vše promíchám a udělám důlek,jako když děláte nudle...
-v nádobě si připravte 4 celá vejce, rozehřátý med a zbytek cukru (150g)
-vymíchat
-do mouky přidáme lžíci merunkové marmelády a postupně přidáváme směs z medu a vajec...
-já pomocí vidličky,pomaličku spojuji,poté rukama zpracuji v nelepivé,ale né příliš tuhé těsto...
-udělám 2 bochánky a zabalím do alobalu,dám do chladna přes noc a druhý den vykrajuji a peču...Po upečení potřete rozšlehaným vajíčkem...
PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ, NÁÁÁDHERNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A HLAVNĚ MAMINKY,HLAVNĚ KLID...KATKA
PS: budu ráda,když mi napíšete,jak se Vám dařilo...
SLÍBENÁ POLEVA:200G ML.CUKR-PROSÁTÝÝÝ!!! DO TOHO JEDEN BÍLEK A MÍCHAT A POŘÁD A POŘÁD ,DOKUD NEBUDE KRÁSNĚ BÍLÁ A HLADKÁ,KDYŽ NEBUDE HOUSTNOUT PŘIDAT CUKR A KDYŽ JE PŘÍLIŠ HUSTÁ, TAK CITRONOVOU ŠŤÁVU... NĚKDO PŘIDÁVÁ SOLAMYL-NEMÁ ZKUŠENOT....
MILÉ MAMINKY A JEŠTĚ JEDNA DOBRÁ RADA!!!
POKUD VÁM NEJDE PRÁCE SE SNĚHEM,MÁM VYZKOUŠENÉ MANDLE-JE TO JEDNODUCHÉ A KRÁSNÉ A DĚTEM SE TO LÍBÍ!!!JAK VYKROJÍTE PERNÍČKY A VLOŽÍTE NA PLECH,TAK PŮLKY SPAŘENÝCH ,OLOPANÝCH MANDLÍ,NAMOČENÝCH V ROZŠLEHANÉM BÍLKU POKLÁDÁME NA PERNÍČKY...DÁTE PÉCT,OPRAVDU TO VYPADÁ HEZKY A URČITĚ NIC NESKAZÍTE,,,HNED ,JAK BUDU MÍT CHVILIČKU,VLOŽÍM FOTEČKU...
PERNÍČKY S MANDLEMA....
A Z BLÍZKA...
A SLÍBENÉ SÁČKY...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
salinka1
(upraveno)
17. 11. 2007, 23:47
protože perníčky dělám, tak vím jaká je to ,,práce,, tak smekám...a chválím... Soňa
pajda
(upraveno)
18. 11. 2007, 21:43
@salinka1
a já děkujíííí
Romesek
(upraveno)
16. 11. 2007, 11:51
Dobrý den Katko. Připojuji se k Veronice s dotazem na kolik stupňů a jak dlouho péct v elektrické troubě? A ještě jsem se chtěla zeptat jakou používáte zdobičku na zdobení, že to máte tak hezké. Já už jsem si koupila druhou a vůbec se mi nedaří udělat tak krásné tenké linky. (Jestli to nebude spíš nešikovnejma rukama). Romča
pajda
(upraveno)
16. 11. 2007, 12:24
@Romesek
ROMČO,HEZKÝ DEN...TAK TEDY PEČU PŘI ASI 170 AŽ 180 STUPNŮ A TAK 7-8MINUT-TO POZNÁTE ,PERNÍČKY,KRÁSNĚ NASKOČÍ A PROVONÍ CELÝ DOMEČEK I BARVA SE ZMĚNÍ...DŮLEŽITÉ JE!!!NECHAT POŘÁDNĚ ROZPÁLIT TROUBU,NEŽ VLOŽÍTE PRVNÍ PLECH!!! NA ZDOBENÍ NEPOUŽÍVÁM ŽÁDNÉ ZDOBIČKY,JEN OBYČEJNÉ SÁČKY,ALE POZOR!!! NESMÍ MÍT DOLE SVÁR,PROTO JSEM LETOS VYZKOUŠELA A MOHU JEN A JEN DOPROUČIT TAKOVÉ TY PEVNÉ SÁČKY CO NAHOŘE SPOJÍTE,TĚŽKO SE MI TO VYSVĚTLUJE,ALE MAJÍ JE V KAŽDÉM PAPÍRNICTVÍ A V KAŽDÉ VELIKOSTI,JSOU OPRAVDU VÝBORNÉ,POTRPÍM SI NA TENKÉM ZDOBENÍ A U TĚCHTO SÁČKŮ, JE DÍRKY STÁLE STEJNÁ,COŽ JE PERFEKTNÍ A TAKY JE DOBRÝ,ŽE KDYŽ CHCETE POKRAČOVAT AŽ DRUHÝ DEN TAK UZAVŘETE SÁČEK,DÁTE DO LEDNIČKY A DRUHÝ DEN JEDETE ZNOVA TAK DRŽÍM PĚSTIČKY
vevercak78
(upraveno)
15. 11. 2007, 19:16
Dobrý večer Katuško,perníčky máte nádherné Já se je snažím taky každým rokem péct,jen mám jediný problém,že mi nějak neměknou Nevíte v čem může být problém? A ještě jeden dotaz,na kolik stupňů je pečete a jak asi dlouho?Já mám elektrickou troubu.děkuji moc moc za radu Verča
pajda
(upraveno)
16. 11. 2007, 12:27
@vevercak78
VERU MOC DÍKY ZA POCHAVLU,MOC MĚ TO TĚŠŠÍ CO VÍM,TAK POKUD PERNÍČKY NEMĚKNOU,TAK SE ŘÍKÁ VLOŽIT JE DO KRABICE S ALOBALEM A DÁT K NIM KOUSEK JABLÍČKA A NEBO CHLEBA ,ALE POKUD MOHU DOPORUČIT JÁ, OPRAVDU VYZKOUŠEJTE TENTO RECEPT,PERNÍČKY JSOU MĚKKÉ STÁLE A POŘÁD,JEN KDYŽ JE NECHÁTE DLOUHO VENKU TŘEBA NA OZDOBU,JE JASNÝ,ŽE STVRDNOU,ALE NA JÍDLO PRO DĚTI JSOU IDEÁLNÍ A JEŠTĚ JSME ZAPOMNĚLA JEDNU RADU...VLOŽÍM JI K RECEPTU
lalela
(upraveno)
15. 11. 2007, 16:59
píšete že nemáte zkušenost se solamylem, taky doma s dětma pečeme perníčky a zdobíme stejnou polevou jako vy, a přidávám s cukrem ještě lžičku solamylu, poleva je pak krásně bílá, neprůhledná, neřídne a neopadává, solamyl můžu jen a jen doporučit
pajda
(upraveno)
15. 11. 2007, 19:04
@lalela
leonko moc díky,jsme ráda a určitě se poučím a vyzkouším díky
ifuška
(upraveno)
14. 11. 2007, 9:18
Katko, jsou nádherný, ale připojuji se k dotazu Janči, neznáte náhodou nějaký ten "fígl", aby zdobení z perníčku neopadalo Jo Vlaďko, Katka nejspíš myslela perníkové koření, které se prodává již namleté, kypřící prášek do perníku je trošku něco jiného
pajda
(upraveno)
14. 11. 2007, 13:46
@ifuška
IVANKO , NĚKDE JSEM ČETLA,ŽE BY POLEVA MĚLA BÝT PŘIPRAVENA PĚKNĚ VAŘEČKOU DÁ TO I PŮL HODINKY PRÁCE JÁ TOHO MÁM MOC A TAK JI PŘIPRAVUJI V MIXÉRU A ZATÍM PROBLÉM NEBYL...JINAK POLEVU VLOŽÍM DO RECEPTU..ZAPOMNĚLA JSEM
ifuška
(upraveno)
14. 11. 2007, 14:09
@pajda
Katko díky, polevu třu pěkně růčo fůčo, trvá to hrozně dlouho, cukr mám přesátý minimálně třikrát a stejně se mi zdobení loupe A to perníčky zdobím nejdříve týden po upečení Nejspíš bude chyba v rukách
pajda
(upraveno)
14. 11. 2007, 14:18
@ifuška
IVČO,TAK TO VÁŽNĚ NEVÍM MOŽNÁ TO TEPLO USKLADNOVAT V CHLADNU A TAK KDYŽ TO NEJEDE TAK ZKUSTE TEN MIXÉR,TŘEBA TO BUDE DOBRÝ
Vladik
(upraveno)
14. 11. 2007, 8:35
Katko , vy myslíte kypřící prášek pro perník ?? A jak moc dopředu se musejí péct ?
pajda
(upraveno)
14. 11. 2007, 13:44
@Vladik
Vladi hezký den perníčkama můžete začít i ted jsou hned měkké a zůstanou,dobré je je uskladnit v krabici a přikrýt.Perníkové koření mylsím-kupované a je to směs badián,skořice,atd...Jmenuje se to PERNÍKOVÉ KOŘENÍ DRŽÍM PĚSTIČKY KATKA
Jance a Elishka
(upraveno)
14. 11. 2007, 7:27
Jsou moc nadherne. Mam dotaz, me kazdy rok to zdobeni z pernicku opada, nevite cim to muze byt? diky za radu.
vocilka
(upraveno)
20. 11. 2007, 11:14
@Jance a Elishka
Podle mě to dělá, když máte polevu tuhou...
pajda
(upraveno)
20. 11. 2007, 11:23
@vocilka
Dany no a vidíte v tom je asi ten největší problémek,takže díky za radu
pajda
(upraveno)
14. 11. 2007, 13:40
@Jance a Elishka
Janičko, říká se ,že je to když polevu připravujete v mixéru prý by se měla pěkně utřít vařečkou,pokud to tak děláte,tak ještě je možné zda nemáte perníčky uskladněné v teple,myslím,že i to by mohl bý problém
Zrušený účet
(upraveno)
13. 11. 2007, 20:56
su nadherne . Katko myslite, ze cesto mozem pripravit v robotovi ? Ja akosi nerada patlam .
pajda
(upraveno)
13. 11. 2007, 21:07
@
jůůů Luci,tak to nevím,to jsem nezkoušela ale za zkoušku nic nedáte
Iprocka
(upraveno)
13. 11. 2007, 20:26
Tak to bude určitě dobrůtka lepší než co mám já vyzkoušíme a napíšem jak chutnalo děkujííííí
pajda
(upraveno)
14. 11. 2007, 13:46
@Iprocka