(recept
si oblíbilo 464 návštěvníků)
Tatrankové pracny-lepší jsem nejedla!!!
Potřebné ingredience
3 oříškové tatranky, 1 velká hrst kokosu, 1 hrst mletých vlašských oříšků, 1 lžíce kakaa, 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 250g másla, 1 vejce, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout. Plníme do formiček, upečeme a horké obalujeme v moučkovém cukru. Jsou opravdu vinikající a jsou hned měkké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jafulik
(upraveno)
8. 12. 2010, 13:49
Také jsem zkusila , jen jsem místo másla dala heru , vyklopit šly úplně nádherně i bez vymazaní formiček, nejsou tvrdé, i přesto je dám kapku zvlhnout, aby byly křehčí a proleželejší...hezké vánoce
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:22
@jafulik
Také Vám Jani přeji krásné Vánoce a spoustu dárečků pod stromečkem
trefilka
(upraveno)
8. 12. 2010, 12:33
právě jsem dopekla a jsou výýýborné všem moc doporučuji!!! Dani, moc děkuji za skvělý receptík
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:21
@trefilka
Děkuji moc Jani , jsem ráda, že vám chutná . Přeji Vám krásné Vánoce a šťastný Nový rok
lussis
(upraveno)
8. 12. 2010, 10:43
Neodolala jsem a těsto už mám v ledničce, pčesto, že nám neteče voda (porucha) a ruce od těsta jsem si umývala jen vlhčenými ubrousky Dám vědět, jak nám chutnaly! Pa.
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:19
@lussis
To jsme mi ženský , v každé situaci si poradíme . Přeji hezké pečení a pak dejte vědět, jak Vám chutnalo
lussis
(upraveno)
9. 12. 2010, 11:18
@Dana Čiperová
Jsou výborné, pořád chodím do sklepa ochutnávat
lussis
(upraveno)
8. 12. 2010, 7:18
Dani, myslíte, že bych mohla dát místo tatranek delisy? Jsou menší, váhu bych doplnila. Tatranky totiž teď nemám... Lucka.
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 8:36
@lussis
Dobrý den Luci , určitě můžete dát delisy, dejte jich ale více, aby to bylo tak přibližně stejně . Přeji hezké pečení .
markittka
(upraveno)
7. 12. 2010, 23:56
Dani právě jsem vytáhla poslední plech z trouby, a musím jen pochválit, jsou výtečné!!!! Přeji krásné a klidné vánoce
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 8:34
@markittka
Děkuji moc Markétko , jsem ráda , že vám chutnají . Přeji Vám také krásné Vánoce a spoustu dárečků pod stromečkem .
ajkammm
(upraveno)
7. 12. 2010, 21:47
toto cukroví znám, recept od dědy, je mé nejoblíbenější
Dana Čiperová
(upraveno)
8. 12. 2010, 8:37
@ajkammm
ZuzaM
(upraveno)
7. 12. 2010, 16:58
Dani, chci se zeptat, mohly by pracny zůstat neobalené? Mám už 3 druhy v cukru. Nebyly by málo sladké? Zuzana
Dana Čiperová
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:14
@ZuzaM
Dobrý den Zuzano . Pracny nemusíte obalovat v cukru, pokud nechcete sladké jsou nemusíte se bát Přeji krásné pečení
violka60
(upraveno)
7. 12. 2010, 15:06
Dobrý deň Hanka, na akú teplotu mám vyhriať elektrickú rúru???a koľko minút piecť???? Všetci chvália, tak idem i ja cez víkend vyskúšať!!!! Príjemné pečenie dobrôtok Vám všetkým prajem
Dana Čiperová
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:10
@violka60
Dobrý den , peču na 180° přibližně 10-15min, ale někdy to vyndavám už dřívenebo později . Koukám a sleduji . Přeji hezké pečení
andol
(upraveno)
7. 12. 2010, 10:06
Dana Čiperová
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:05
@andol
Děkuji moc Andrejko . Přeji krásné Vánoce
kankalinka
(upraveno)
7. 12. 2010, 9:33
právě se chystám dělat těsto..tak mě napadlo co by se stalo nedat tam to kakao..prostě jen tak, pro změnu...myslíte děvčata že by se něco stalo? poraďte, kdo už jste je pekl.....díky! hana
matitka1
(upraveno)
7. 12. 2010, 15:08
@kankalinka
nic se nestane budete je mít jen ,,bílé"
slunickohanule
(upraveno)
6. 12. 2010, 16:43
dá se prosím místo formiček vykrajovat?
Dana Čiperová
(upraveno)
6. 12. 2010, 18:58
@slunickohanule
Dobrý den Hani , určitě se dá i vykrajovat . Přeji hezké pečení
BRČEK
(upraveno)
6. 12. 2010, 15:31
Dobrý den Dani,už jsem o těchto pracnách slyšela a letos je zkusím také udělat Do klasických se mi nechtělo,ale tyto vaše vypadají opravdu A říkáte nejmíň 2 dávky Dobrá ,zítra letím pro tatranky
Dana Čiperová
(upraveno)
6. 12. 2010, 18:02
@BRČEK
Dobrý den Soni . U nás jedna dávka nestačí, protože jsou hned pryč , Přeji hezké pečení
laso
(upraveno)
6. 12. 2010, 15:14
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda formičky něčím vymazáváte a pokud ano tak čím a zda je pak ještě něčím vysypáváte.Děkuji
Dana Čiperová
(upraveno)
6. 12. 2010, 18:00
@laso
Dobrý den Olgo . Formičky ničím nevymazávám, jdou mi z formiček krásně vyklepnout Přeji krásné pečení
wictorie
(upraveno)
6. 12. 2010, 14:32
Právě jsem je schovala do krabičky a ukryla před rodinou, jsou vynikající Krásné vánoční svátky všem
Dana Čiperová
(upraveno)
6. 12. 2010, 17:58
@wictorie
Děkuji moc Moničko . Přeji také krásné prožití vánočních svátků
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2010, 14:11
Dobrý den Danuš,včera jsem dopekla a jsou luxusnííí ,moc děkuji a přeji krásné Vánoce .Sońa
Dana Čiperová
(upraveno)
6. 12. 2010, 17:57
@
Děkuji moc Soni , také Vám přeji krásné Vánoce a šťastný Nový rok
vepevil
(upraveno)
5. 12. 2010, 17:41
Mám podobný recept a jsou vážně nejlepší, jiné už taky nedělám, recept mám ještě když je dělala moje babička.
Dana Čiperová
(upraveno)
5. 12. 2010, 17:46
@vepevil
Dobrý den Věro . Já ten recept mám také po mojí babičce a jiný už nedělám . Přeji krásné Vánoce
Capii
(upraveno)
5. 12. 2010, 19:20
@Dana Čiperová
Též udělám tuto ňamku, moje dcera má ráda o vánocích hodně druhů vánočního pečiva, tak stále vyhledává nové ověřené brecepty. A já pak peču a peču. Též přeji krásné vánoce, hodně dárků pod stromečkem a do Nového roku hodně štěstí a hlavně zdraví.
Iluna
(upraveno)
5. 12. 2010, 13:39
Danuš, poprvé jsem dělala Vaše pracny a musím smeknout, jsou fakt výborné. Jenom bych je trošičku vylepšila přidáním mleté skořice, nebo kořením na perník. Příští rok to zkusím. Díky moc za recept. Ilča
Dana Čiperová
(upraveno)
5. 12. 2010, 17:44
@Iluna
Děkuji moc Ilono , to už záleží na každém kdo si tam co přidá , já tam občas také dám skořici a jsou také výborné . Přeji krásné Vánoce a hodně dárečků pod stromečkem
vlasson
(upraveno)
5. 12. 2010, 13:26
danuš včera jsem dělala poprvé a jsou úžasné,jen se rozplývají na jazíčku takže škrtám ve svém sešítku na recepty všechny recepty na pracny,se kterými jsem se celá léta peklovala ....jen to má jednu nevýhodu,pro tu naši velerodinu budu muset udělat tak 5dávek ,protože už jsou skoro sežrané...děkuji za inspiraci
Dana Čiperová
(upraveno)
5. 12. 2010, 17:42
@vlasson
Děkuji moc Soni , jsem ráda, že vám moc chutnají a že jste si je oblíbila . Já dělám také více dávek, protože u nás jak to neschovám , tak se hned taky sní . Přeji krásné Vánoce a šťastný Nový rok
kankalinka
(upraveno)
4. 12. 2010, 9:02
letos je chci poprvé vyzkoušet..zde je psaná kostka másla, já mám recept kde je kostka 100% tuku..nevíte které jsou lepší? díky..
Dana Čiperová
(upraveno)
5. 12. 2010, 11:35
@kankalinka
Dobrý den Hani , podle mě je určitě lepší máslo, mě to tedy chutná lépe s máslem . Přeji hezké pečení
kocar
(upraveno)
3. 12. 2010, 21:16
Dobrý večer, musí se formičky vymazávat?Děkuji
Dana Čiperová
(upraveno)
5. 12. 2010, 11:33
@kocar
Dobrý den Michaelo . Formičky nemusíte vymazávat, já je nikdy nemažu a jde to vyklopit . Přeji hezké pečení