(recept
si oblíbilo 2106 návštěvníků)
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, hned hotová
Potřebné ingredience
TĚSTO++2 hrnky hladké mouky++1 hrnek cukru++1 hrnek mléka pokojové teploty++1/2 hrnku oleje++2 celá vejce++1 prášek do pečiva++++ TVAROHOVÁ NÁPLŇ++2 tvarohy++1 hrnek cukru++ 1 vanilkový cukr++1 vanilkový pudink prášek++2 celá vejce++1 hrnek mléka++POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.++++ V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).
Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme ji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
1lok3
(upraveno)
30. 9. 2011, 16:56
Díky Katko za recept, před chvílí jsem jí dopekla, přišla návštěva a je fuč moc dobrá, jednoduchá a rychlá. Iva
kuchelen
(upraveno)
28. 9. 2011, 19:25
Ještě je teplá a pul plechu je pryč Buchta je výborná, nadýchaná a opravdu snadná
amam33
(upraveno)
28. 9. 2011, 14:39
Luxusni, vsem doporucuji vyzkouset
ANDREA+ELLINKA
(upraveno)
28. 9. 2011, 10:04
výborná do tvarohu jsem rozmixovala jahody a místo povidel jsem dala nugetu
wildkatka
(upraveno)
26. 9. 2011, 11:49
ÓÓÓÓBBBBBRRRROOOOVVVVSSSSKKKKÁÁÁÁ DOBROTA!!!!!!! Děkuji za receptík!!! Zdraví Katka
BÍGLICE
(upraveno)
23. 9. 2011, 17:51
..jak mi rozmrzne tvaroh okamžitě jdu na ni ta vypadá fakt skvěle
piškotka
(upraveno)
13. 9. 2011, 7:29
Včera jsem pekla. Je opravdu moc dobrýýý . Jedli u nás všichni . Výborný recept, Káťo.
rapant
(upraveno)
6. 9. 2011, 12:29
Super koláček , moc tvaroh nemusím,ale tady mi nevadil Opravdu doporučuji, mňam
janča1978
(upraveno)
21. 8. 2011, 22:02
Vynikající,moc děkuji za recept. Jana.
Beruška78
(upraveno)
19. 8. 2011, 13:49
Děkuji moc za super recept,manželovi hrozně chutnala-taky nám toho moc nezůstalo.Ještě jednou móóóóóc děkuji.Hanka
wictorie
(upraveno)
16. 8. 2011, 21:15
Tenhle recept mi doporučila kamarádka a je luxusní jenom jsem neměla povidla, tak jsem dala jahodovou přesnídávku a byla to také mňamka zůstal nám kousek na zítra, ale recept si schovám a určitě budu péct častěji
KOUBOVIC
(upraveno)
10. 8. 2011, 10:41
Dnes jsem upekla s kamarádkou dětem ,výborná,rychlá jen se zaprášilo
ascape
(upraveno)
23. 7. 2011, 19:06
díky za recept, naprosto dokonalá a rychlá
Petulda
(upraveno)
19. 7. 2011, 18:49
Je naprosto úžasná!
100ml
(upraveno)
17. 7. 2011, 15:43
Kato moc dekuji za vaš recept opravdu vynikajici buchta
JANINAGER
(upraveno)
12. 7. 2011, 13:47
Prosím, poraďte, cukr krystal nebo moučkový? Nebo je to jedno?
Jitulka77
(upraveno)
13. 7. 2011, 17:45
@JANINAGER
vždy jsem používala krystal..jen dávám tak 3/4 hrnku, i tak je moc dobrý
Anri
(upraveno)
7. 7. 2011, 7:29
Vážně nemá chybu Rodina se na ní vrhla, ještě nestihla vychladnout a 1,5h po odpečení už jsem mohla péct znova
Zrušený účet
(upraveno)
4. 7. 2011, 15:22
megažravá
PRATELKA
(upraveno)
3. 7. 2011, 17:17
Katko, tak tohle nemá chybu a to řekl i s dcerou a vnučkou, prostě jsem ji během soboty a neděle doslova sežrali moc díky za recept, musím na svátky upéct znovu
JUDIT22
(upraveno)
1. 7. 2011, 20:46
luxuuuuus , před chvílí jsem dopekla a už mám čtyři kousky v sobě , snad zbyde něco na snídani, opravdu skvělá, moc děkuji za receptík