(recept
si oblíbilo 2104 návštěvníků)
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, hned hotová
Potřebné ingredience
TĚSTO++2 hrnky hladké mouky++1 hrnek cukru++1 hrnek mléka pokojové teploty++1/2 hrnku oleje++2 celá vejce++1 prášek do pečiva++++ TVAROHOVÁ NÁPLŇ++2 tvarohy++1 hrnek cukru++ 1 vanilkový cukr++1 vanilkový pudink prášek++2 celá vejce++1 hrnek mléka++POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.++++ V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).
Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme ji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sasenta
(upraveno)
15. 11. 2010, 10:54
Buchtu jsem upekla o víkendu a všichni z ní byli úplně nadšení, prostě to bylo fakt mňamózní Už ji mám v oblíbených a určitě ji teď budu péct častěji, protože je to fakt luxus
leny08
(upraveno)
15. 11. 2010, 7:10
Jedním slovem - výborná, díky za receptík.
adny1
(upraveno)
14. 11. 2010, 20:21
Kači tak tohle je fakt LUXUS mňam.. Díky za receptík
romi07
(upraveno)
14. 11. 2010, 19:28
Buchtu jsem dneska upekla a je to opravdová mňamka. Jenom jsem do tvarohu dala méně cukru asi 3/4 hrnku a bohatě to stačí. Pak jsem ještě cik cak dala jablíčková povidla k těm švestkovým a všem chutnala. Návštěva odcházela s receptem.
nasta77
(upraveno)
14. 11. 2010, 16:15
Katuš, díky za skvělý recept...buchtička je luxusní....
Kamila.B.
(upraveno)
13. 11. 2010, 23:20
Tak dnes jsem ji taky vyzkoušela,je opravdu výborná Díky za recept!
verpri
(upraveno)
13. 11. 2010, 23:14
Nemám povidla. Můžu to něčím nahradit? Chtěla jsem ji v neděli upéct, vypadá pěkně a lehce.
Kamila.B.
(upraveno)
13. 11. 2010, 23:24
@verpri
Zkuste marmeládu,myslím že by to taky šlo.
Domas
(upraveno)
13. 11. 2010, 19:24
...no,jsme hodně rozmlsaní!!!!!...ale tato buchta je úžasná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dash
(upraveno)
13. 11. 2010, 16:52
Je opravdu výborná, děkuji za skvělý recept
vlnkaX
(upraveno)
13. 11. 2010, 15:57
Děkuji, skvělý rychlý a chutný recept, už mám opsáno ve své "kuchařce" a dojídáme
Pepulka
(upraveno)
13. 11. 2010, 9:37
To vypada lákavě.Odpoledne koupím tvarohy a vecer az usne pustím se do dílka..
drobinek
(upraveno)
12. 11. 2010, 15:56
super receptík, buchtička je výborná a hlavně vše je rychle zamíchané a šup s tím do trouby Při to ani jinak nejde
Ropazu
(upraveno)
12. 11. 2010, 15:47
Upekla jsem včera a musím pochválit . Naprosto bezvadná, šťavnatá a rychlá . Řadím mezi oblíbené. Díky za super recept .
anaba
(upraveno)
12. 11. 2010, 14:01
jdu do ní a strašně se těším
fialinka
(upraveno)
12. 11. 2010, 13:15
super bomba bezva cool buchta je fakt dokonalá nemá chybu uš jsem ji snědla půl plechu
PavlušaSK-CZ
(upraveno)
12. 11. 2010, 12:55
Práve som dopiekla, je famózna.......
maca.saza
(upraveno)
12. 11. 2010, 9:59
Buchtička je výborná ,akorát jsem dělala v pekáči,tak je moc vysoká,ale to vůbec nevadí,hlavně že chuťově je mňamka.Akorát musím krotit manžela,aby zůstalo ještě něco i na odpolední návštěvu.
Agasi
(upraveno)
12. 11. 2010, 9:02
supr recept, hlavně že nic nemusí kynout , akorát nějak rychle zmizel
novabar
(upraveno)
10. 11. 2010, 21:27
Právě peču...i přes pozdní hodinu určitě ochutnám, moc se těším, vypadá krásně
Marci75
(upraveno)
10. 11. 2010, 21:02
Buchtu znám a je mňáááááááááááááááááááám