(recept
si oblíbilo 2106 návštěvníků)
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, hned hotová
Potřebné ingredience
TĚSTO++2 hrnky hladké mouky++1 hrnek cukru++1 hrnek mléka pokojové teploty++1/2 hrnku oleje++2 celá vejce++1 prášek do pečiva++++ TVAROHOVÁ NÁPLŇ++2 tvarohy++1 hrnek cukru++ 1 vanilkový cukr++1 vanilkový pudink prášek++2 celá vejce++1 hrnek mléka++POVIDLA - asi půl hrnku
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse - nejdříve vyšleháme vajíčka s cukrem,olej, mléko, nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.++++ V druhé míse si zpracujeme tekutější náplň- opět vše smícháme dohromady - tvarohy, cukr, pudink / prášek/, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve vaničce, dáme trochu méně).
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
Uvedené suroviny jsou na menší plech, cca 36x32cm.
Na plech vyložený papírem vylijeme polovinu těsta, roztáhneme až do krajů. Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně, tak, jako bychom kladli ovoce. Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta.
Dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160st dozlatova, je opravdu výborná a chutná.
První těsto poklademe tvarohovou vrstvou, lžičkou poklademe povidla, jsou-li tužší, můžeme je na chvíli dát do mikrovlnky( případně přidat trochu rumu, skořice).
Zalijeme druhou polovinou těsta , nemusí být celý povrch pokrytý, já to liji jako mřížku :-), a dáme do trouby.
Upečenou buchtu necháme vychladnout a pocukrujeme ji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sonyczech
(upraveno)
2. 10. 2023, 17:51
Rychlovka, ale naprosto nic úžasného. Chutná jako bublanina s povidly - divná kombinace. U nás neuspělo.
anilvap2
(upraveno)
5. 5. 2020, 11:00
Ten nápad náplně tvaroh spojený s povidly, je fakt vynikající. Těsto samotné nás moc neoslovilo. Příště zkusím některé z našich oblíbených naplnit tímto způsobem.Díky za tip.
kokodak1984
(upraveno)
18. 1. 2020, 10:02
Včera upečena, výborná, rychlá. Dala jsem méně cukru a do povidel trochu rumu.
kalvíno
(upraveno)
9. 7. 2019, 14:17
Už se peče,děkuji za inspiraci.Hanka
ZuzaM
(upraveno)
8. 7. 2019, 18:15
Je to taková bublanina s tvarohem a povidly. Je to rychlé a dá se to jíst.
paluš
(upraveno)
27. 1. 2019, 10:28
Bomba
Zrušený účet
(upraveno)
26. 1. 2019, 11:45
Výborné, díky za skvělý recept.
michelka69
(upraveno)
14. 10. 2018, 16:23
Také chválím, právě dojídáme poslední kousky jen příště dám cukru 3/4 hrnku. celý je na nás v tomto případě hodně. Jinak perfektní rychlovka i když koláče mi to nepřipomíná ani trochu
cismar
(upraveno)
14. 10. 2018, 10:22
perfektný koláč.. štavnatý, osviežujúci... ja som plnku mala uplne riedku, lebo som nedocitala postup ale pecenim zhustla, a kolač je úúúžasný
slavena.z
(upraveno)
15. 9. 2018, 16:14
Děkuji za recept je super , všem moc chutnalo.
malmar
(upraveno)
21. 6. 2018, 20:48
Lendim
(upraveno)
21. 6. 2018, 19:06
Zrovna jsem ji vytáhla z trouby, škoda že není uvedena délka pečení..
karma75
(upraveno)
11. 3. 2018, 14:22
Upekla jsem minulý týden a dnes peču znovu Vynikají a rychlá buchta
zdenča50
(upraveno)
11. 3. 2018, 13:58
tak už je v troubě, doufám, že se povede
MajkaKi
(upraveno)
22. 2. 2018, 20:13
babičkakvětka
(upraveno)
27. 1. 2018, 12:45
už se zrovna peče a jsem opravdu zvědavá na tu chuť mňam , a už jsem i ochutnala a musím napsat je opravdu mňamková
Luclli
(upraveno)
5. 12. 2017, 13:09
Úžasná buchta, trošku jsem experimentovala jelikož jsem měla jen jeden tvaroh,druhý jsem nahradila mascarpone a místo povidel jsem dala na kostičky nakrájené kompotované broskve a chutná také užásně.
ocata
(upraveno)
26. 11. 2017, 18:23
Peču podle nejoblíbenějších a nejvíc komentovaných receptů a vždy jsou úžasné ..Tato buchta opravdu vynikající
Oxi123
(upraveno)
18. 11. 2017, 14:26
je fakt vyborna!!!
Šarda
(upraveno)
6. 11. 2017, 15:44