(recept
si oblíbilo 115 návštěvníků)
JABLÍČKOVÁ ROLÁDKA +++
Potřebné ingredience
4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 6 lžic hladké mouky , 30 dkg nastrouhaných jablek může být i víc, skořice a cukr na posypání jablek, oříšky a rozinky.
Postup přípravy
Plech vyložíme papírem , který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. Nastrouhaná jablka rozložíme na plech a posypeme cukrem a skořicí.Můžeme dát oříšky a hrozinky. Ušleháme cukr a celá vejce, až je hmota hustá a hladká. Jemně vmícháme mouku, nalijeme na jablka a dám péct. Po upečení otočíme papír nahoru. Papír stáhneme a ještě teplou roládu stočíme. Po vychlazení nakrájíme a už jen stačí posypat cukrem, nebo pocákáme čokoládou.Pečeme na 180°C cca 10-15 minut horkovzduchem ,po dobu 7 minut neotvírat troubu spadla by.
X
X
X
X
X
X
X
X
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
10. 3. 2019, 15:06
Marcelkaa
(upraveno)
10. 3. 2019, 13:20
Dnes jsem po dlouhé době opět upekla Vaši roládu , je vynikající
Sobtik1
(upraveno)
10. 9. 2017, 9:15
Pekla jsem včera večer, aby měli kluci k snídani a už je tam jen kousek, je vyborná a není ani pracná, takže jsem nepekla naposledy, děkuji za recept Alča
Nadys
(upraveno)
9. 9. 2017, 13:31
farmerka
(upraveno)
9. 9. 2017, 13:10
není třeba slov
blanor
(upraveno)
12. 3. 2013, 11:50
Právě se mi peče,už se těším,až si ji dáme odpoledne ke kafíčku je to velká dobrota
ircaa25
(upraveno)
2. 11. 2012, 15:52
Tento týden už peču po čtvrté moc moc dobrá
pafipe
(upraveno)
1. 11. 2012, 16:37
Nevim čím to může být,ale ty moje rolády po každé při rolování hooodně praskaji,že se pak ani srolovat už nedaj.Tahle výjimkou nebyla,srolovala jsem ji ještě když byla teplá celá praskla,ale i tak jsem to tam nějak oplácala,ale musela jsem polít čokoládou,aby se zpevnila .....ještě jsem nechutnala,Pavla
Anturka
(upraveno)
2. 11. 2012, 19:57
@pafipe
postupně rolovat a zároven sundávat ten papír taky se mě stane že praskne
jpencik
(upraveno)
28. 10. 2012, 22:20
Nojo no, já asi roládu pěknou mít nikdy nebudu. Ale byla moc dobrá. Příště těsto upeču a buď ho rozpůlím a půlky položím na sebe, nebo to nakrájím jen tak. Děkuju za recept, chutná nám
Anturka
(upraveno)
31. 10. 2012, 20:46
@jpencik
to časem půjde já zas neumím udělat klasiku roládu s krémem
Atiza
(upraveno)
5. 11. 2011, 20:34
Pekla jsem ji,povedla se a moc chutnala.Také jsem rozdala recept kamarádkám v práci a po rodině.Ještě jednou super rychlá a vynikající.
Anturka
(upraveno)
5. 11. 2011, 20:46
@Atiza
Zituš, to mě moc těší že chutnala.
Nikis.
(upraveno)
5. 11. 2011, 18:24
Tak, po 10-ti minutách na 180 st. horkovzduch vypadala hotově, tak jsem ji vytáhla, otočila, sundala a při rolování na mě začalo téct těsto , totálně se mi to rozpadlo, takže jsem to tak nějak halabala zas natřela na plech (ale už bez toho pečícího papíru) a je to zpět v troubě Pokračování za 10 minut
Anturka
(upraveno)
5. 11. 2011, 18:47
@Nikis.
tak to mě mrzí a jak to teda nakonec dopadlo
Nikis.
(upraveno)
5. 11. 2011, 20:18
@Anturka
Nakonec je to kupodivu roláda Chuťově výborná, ale já fakt věděla, proč se toho bojím - rolády mi prostě nejdou
Anturka
(upraveno)
5. 11. 2011, 20:43
@Nikis.
tak hlavně že se povedla a chutnala příště se povede
bubík4
(upraveno)
5. 11. 2011, 17:21
Musí se prosím ty vajíčka šlehat, mám rozbitý šlehač......děkuju
Anturka
(upraveno)
5. 11. 2011, 19:01
@bubík4
Jani,pokud ti to půjde ručně tak stačí zamíchat ale půjde to hůř
bezva
(upraveno)
5. 11. 2011, 11:28
Jedním slovem úžasná ,a hlavně rychlá.Děkuji
Anturka
(upraveno)
5. 11. 2011, 18:45
@bezva
Hani,to jsem ráda že chutnala.
janulka44
(upraveno)
26. 10. 2011, 15:59
stagab
(upraveno)
26. 10. 2011, 14:50
pekla jsem v sobotu a do neděli jsme ji s skoro , v práci chutnala tak, že už jsem rozdala5 receptů, opravdu úžasnáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, děkuji
Anturka
(upraveno)
26. 10. 2011, 15:00
@stagab
Gabrielko, to jsem moc ráda že vám i v práci chutnalo.
SilvieH
(upraveno)
21. 10. 2011, 14:21
Dnes jsem vyzkoušela roládu a je vynikající, děti naznaly, že jsou to takové lehčí hraběnčiny řezy Děkuji a určitě budu péct častěji
Anturka
(upraveno)
25. 10. 2011, 16:28
@SilvieH
to mě moc těší že chunala
Michaela_
(upraveno)
29. 3. 2011, 11:18
Taky jsem ji zkousela...testo jsem mela hutne, strasne sladke...je to holt rukama..
Anturka
(upraveno)
30. 3. 2011, 14:08
@Michaela_
lidare
(upraveno)
29. 3. 2011, 11:10
Anturka
(upraveno)
30. 3. 2011, 14:07
@lidare
kuratka
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:33
Právě jsme ji s Klárkou dopekly (naše první roláda). Nevypadá sice tak krásně jako na obrázku, ale je mooooc dobrá. Děkujem za super receptík
Anturka
(upraveno)
30. 3. 2011, 14:07
@kuratka
hlavně že chutná
verda2
(upraveno)
3. 3. 2011, 14:26
Dnes jsem zkoušela a je úžasná. Je to moje první roláda vůbec. Vždycky jsem se jim vyhýbala právě kvůli točení a plnění. Doma má velký úspěch. Je prý lepší než štrůdl.
Anturka
(upraveno)
4. 3. 2011, 17:19
@verda2
Veru, to jsem moc ráda že se povedla a že chutnala