Mramorová bábovka - chutná a rychlá + postup
Potřebné ingredience
Na světlou část potřebujeme: 30 dkg polohrubé mouky, 25 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 3/4 skledničky oleje ( asi 1,5 dcl ), 3/4 skleničky vlažné vody ( asi 1,5 dcl ), 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 4 -5 lžic rumu - NEVYNECHAT, nebylo by to ono :-))) .......Na tmavou část přidáme do zbytku světlého těsta: 2-3 lžíce kakaa, 1 lžíci mléka, 1 lžíci moučk. cukru ( kakao, cukr, mléko podle toho, kolik si necháte zbytek světlého na obarvení, tak aby těsto pořád bylo tekuté )
Postup přípravy
Hotová bábovka - je vynikající a jak říkávala babička "nepráší se po ní od pusy :-)))"
Mouka, cukr, vejce
Přidaný olej, voda a rum
Smíchat do hladka
Větší část světlého nalít do formy
Zbytek světlé směsi
Přidat mléko, kakao a cukr
Smíchat vše do hladka
Nalít v pruzích na světlou část, aby vzniklo mramorování - né vždy se podaří pěkné :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé