(recept
si oblíbilo 247 návštěvníků)
Hrachová kaše
Potřebné ingredience
500g hrachu,2lžíce sádla či oleje,1 lžíce hl. mouky,120ml mléka,3 stroužky česneku,majoránka,bobkový list,sůl,pepř.
Postup přípravy
Hrách propláchneme a namočíme přes noc nebo aspoň na 3-4 hodiny.Pak vaříme ve vodě ve které byl namočený spolu s bobkovým listem a lžičkou vegety nebo kostkou bujonu.Vody je tolik aby byl hrách pouze zakrytý.Na tuku zpěníme mouku zalijeme mlékem.Chvilku povaříme a vložíme k hrachu který jsme rozmixovali.Přidáme česnek,sůl,pepř.Po 5 minutách vypneme.Na konec můžete zjemnit lžičkou másla.
Pro začínající kuchařky:Sůl dáváme na konec jinak hrách nezměkne.Pokud spěcháte,vařte v tlakovém hrnci.
Pro začínající kuchařky:Sůl dáváme na konec jinak hrách nezměkne.Pokud spěcháte,vařte v tlakovém hrnci.
vaříme hrách
vlevo se vaří jíška vpravo mixuji hrách
Výsledek.My neměli doma uzeninu,osmažila jsem vejce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé