(recept
si oblíbilo 247 návštěvníků)
Hrachová kaše
Potřebné ingredience
500g hrachu,2lžíce sádla či oleje,1 lžíce hl. mouky,120ml mléka,3 stroužky česneku,majoránka,bobkový list,sůl,pepř.
Postup přípravy
Hrách propláchneme a namočíme přes noc nebo aspoň na 3-4 hodiny.Pak vaříme ve vodě ve které byl namočený spolu s bobkovým listem a lžičkou vegety nebo kostkou bujonu.Vody je tolik aby byl hrách pouze zakrytý.Na tuku zpěníme mouku zalijeme mlékem.Chvilku povaříme a vložíme k hrachu který jsme rozmixovali.Přidáme česnek,sůl,pepř.Po 5 minutách vypneme.Na konec můžete zjemnit lžičkou másla.
Pro začínající kuchařky:Sůl dáváme na konec jinak hrách nezměkne.Pokud spěcháte,vařte v tlakovém hrnci.
Pro začínající kuchařky:Sůl dáváme na konec jinak hrách nezměkne.Pokud spěcháte,vařte v tlakovém hrnci.
vaříme hrách
vlevo se vaří jíška vpravo mixuji hrách
Výsledek.My neměli doma uzeninu,osmažila jsem vejce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kacica511
(upraveno)
2. 10. 2009, 14:14
Zdravim Marcelko,hrachova kase uz je na stole .Manzel se olizoval jeste pul hodiny.On neni moc na maso,takze takove veci miluje. Moc nam vsem chutnala. Doporucuji vsem tento receptik Rychly,levny a vyborny
Hyzule
(upraveno)
2. 10. 2009, 19:09
@kacica511
Paní Katerino tak to jsem ráda,že si manžel pochutnal. .Opravdu rychlé,levné,výborné a ještě zdravé.
BobinaZ
(upraveno)
2. 9. 2009, 14:21
Lekur
(upraveno)
26. 8. 2009, 10:45
je to prostě SUPER RECEPT
Hyzule
(upraveno)
26. 8. 2009, 11:49
@Lekur
Leni to jste mi udělala radost ,že chutnalo.
dandisek
(upraveno)
11. 5. 2009, 12:26
moc dobrý recept dnes byla k obědu a byla velice lahodná
Hyzule
(upraveno)
11. 5. 2009, 15:13
@dandisek
Jsem moc ráda,že chutnalo Taky se na ni chystám
Bylinka1
(upraveno)
10. 3. 2009, 21:01
Už jsem ji podle Vás dělala několikrát a je to dobrůtka .S uzeným a osmaženou cibulkou !
Leňula*B
(upraveno)
9. 3. 2009, 11:14
dobrý den, díky za super inspiraci, právě jsem dovařila a taky si troška osvěžila paměnt, díky moc Lenka
Hyzule
(upraveno)
9. 3. 2009, 11:26
@Leňula*B
potěšení na mé straně Nechte si chutnat.
kalimera
(upraveno)
6. 2. 2009, 14:20
Děkuji za vynikající a jednoduchý recept . Všem moc chutnalo .
Hyzule
(upraveno)
6. 2. 2009, 15:03
@kalimera
Paní Pavlo potěšení na mé straně.
rikinka33
(upraveno)
21. 10. 2008, 21:01
, tak sme sa dnes oblizovali
Hyzule
(upraveno)
22. 10. 2008, 7:35
@rikinka33
vidím že hrachovka má opravdu úspěch To mě těší
nattyska
(upraveno)
7. 10. 2008, 13:06
Musím pochválit opravdu moc dobrá a zdravá kaše chutnala i 3 letému synovi -budu jí doporučovat dál Natálie
Hyzule
(upraveno)
7. 10. 2008, 16:40
@nattyska
dobrá zdravá výborná rychlá jednoduchá musím s váma souhlasit a děkuji za pochvalu
doubleteam
(upraveno)
27. 8. 2008, 11:18
Hrachovou kaši jsem dělala poprvé a vybrala jsem si tento recept. a Musím říct . Fakt je výborná, mohu jen doporučit .
Hyzule
(upraveno)
27. 8. 2008, 21:29
@doubleteam
Potěšení na mé straně.
Ilis1
(upraveno)
1. 8. 2008, 7:25
Musím říct, že výborné!!! Dělala jsem ji poprvé a super , dávám si ji do oblíbených
Hyzule
(upraveno)
3. 8. 2008, 11:21
@Ilis1
Jsem ráda že vám chutnala.
raskynka
(upraveno)
24. 6. 2008, 9:22
tak ja bych asi tri dny hrachovku vydrzela jist,ale to by asi potom nevydrzela se mnou rodina pohromade v jednom byte
KatkaZlin
(upraveno)
4. 6. 2008, 16:49
Já hrachovku miluju, tak dneska poprvé ji zkusím podle Vašeho receptu uvařit i pro svou 1,5 letou dceru, tak doufám, že jí bude chutnat také. Ovšem čas na namáčení hrachu bohužel nemám, tak jej zkusím uvařit rovnou v tlakovém hrnci. Snad to nebude moc vadit
pupinek07
(upraveno)
12. 6. 2008, 21:57
@KatkaZlin
Hrachovka je super, u nás velmi oblíbená. Dělám ji tak, že rovnou v tlakáči s hráchem vařím uzený maso-krkovici, přidám k tomu ještě bobkový list, zrovna mi tu voní pod nos, jak si už tlakáč odfukuje. A manžel taky už slídí, jak to tu voní. Zítra zahustím máslovou jíškou, případně rozředím horkou vodou, přidám česnek, majoránku a dosolím. Můžeme i tři dny . Vařený uzený k tomu, může být i cibulka na oleji, jak kdo má rád .
Hyzule
(upraveno)
10. 6. 2008, 19:53
@KatkaZlin
Paní Katko taky občas nenamáčím a je to v poho.A jak píšete tlakáč to urychlí.Nechte si chutnat
@Pavla
(upraveno)
9. 8. 2009, 7:31
@Hyzule
Takže se nemusí nutně namáčet? Tak to je skvělá informace! Hrách moc nedělám, právě kvůli tomu namáčení. Nikdy si na to totiž nevzpomenu
Hyzule
(upraveno)
9. 8. 2009, 9:58
@@Pavla
Pavli nemusí.Já taky často vymyslím hrachovku těsně před vařením. Nechte si chutnat.
Herta
(upraveno)
23. 4. 2008, 18:45
Tak se mi taky prý povedla já jsem jí nejedla nemám ráda hrách , ale manžel mě pochválil
Hyzule
(upraveno)
24. 4. 2008, 9:15
@Herta
Tak jak vás pochválil chlap.Je to super. J ji taky moc nemusím ale občas na ni dojde
ednet
(upraveno)
25. 2. 2008, 9:45
Tak hrachovou kaši jsem ještě nikdy nevařila,tak si dáme dneska premiéru O víkendu zase manža udil,tak máme hromadu masa Už se moooc těším,jak se bude na ní tvářit až ochutná
Hyzule
(upraveno)
25. 2. 2008, 14:06
@ednet
hmmm tak uzené bych si také dala.Ale hrachovka se taky dá jíst ale nesmí se jíst 3 dny.Ať chutná
andforka
(upraveno)
17. 1. 2008, 13:37
hmmmm.to je ale dobrutka úúúúúžasny dekuju za receptik
Kasparkova
(upraveno)
20. 11. 2007, 11:59
andforka
(upraveno)
17. 1. 2008, 12:59
@Kasparkova
jdu varit pak dam vedet dekuju
Hyzule
(upraveno)
17. 1. 2008, 13:49
@andforka
Tak ať se daří.