(recept
si oblíbilo 96 návštěvníků)
Cibulová omáčka s hovězím masem
Potřebné ingredience
Hovězí maso přední bez kosti,3 lžíce vepř.sádla,4 velké cibule,3 lžíce hlad.mouky,trochu kmínu,sůl.5 dkg másla.
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme hovězí maso -nejlépe v papiňáku.Maso vyndáme a vývar použijeme na omáčku.
Cibuli pokrájíme a na sádle osmažíme do růžova,přisypeme hl.mouku ,krátce osmahneme a zalijeme vývarem z hov.masa,metličkou prošleháme,osolíme a přidáme drc.kmín a vaříme asi 30min.Pak omáčku procedíme dochutíme solí a zjemníme máslem.Maso pokrájíme na plátky,vložíme do omáčky a podáváme,nejlépe s vař.brambory,ale lze i s knedlíkem.PZ když jsem byla jako dítě moje maminka často tuto omáčku dělala jen s vař.bramborem bez masa , báječně jsem si pochutnávala.
Cibuli pokrájíme a na sádle osmažíme do růžova,přisypeme hl.mouku ,krátce osmahneme a zalijeme vývarem z hov.masa,metličkou prošleháme,osolíme a přidáme drc.kmín a vaříme asi 30min.Pak omáčku procedíme dochutíme solí a zjemníme máslem.Maso pokrájíme na plátky,vložíme do omáčky a podáváme,nejlépe s vař.brambory,ale lze i s knedlíkem.PZ když jsem byla jako dítě moje maminka často tuto omáčku dělala jen s vař.bramborem bez masa , báječně jsem si pochutnávala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
channah
(upraveno)
8. 10. 2010, 7:22
jééé to je asi tzv. komunistické UHO.....nevím proč se vždycky pomlouvalo.......pro mě je to jedna z nejlepších omáček......už jsem vytáhla maso z mrazáku a dneska si zase jednou pošmáknu.......díky za připomenutí
chalupnicka
(upraveno)
8. 10. 2010, 12:48
@channah
Ahoj Hani-pod tímto názvem /UHO/jsem nikdy neslyšela.Tuhle omáčku dělala moje moravská maminka a od ní mám tento skvělý receptík.A Vám přeji k obědu dobrou chuť.
jeremy
(upraveno)
2. 9. 2010, 15:46
vypadá mooooc dobře!
chalupnicka
(upraveno)
6. 9. 2010, 8:15
@jeremy
Děkuji
ajkammm
(upraveno)
1. 9. 2010, 11:35
téééda, ta by mi chutnala! určitě vyzkouším
chalupnicka
(upraveno)
1. 9. 2010, 11:44
@ajkammm
Zkuste je to bašta.
tomtyna
(upraveno)
1. 9. 2010, 11:17
Vypadá to dobře určitě to vyskouším dám vědět jak to Mirka
chalupnicka
(upraveno)
1. 9. 2010, 11:23
@tomtyna
Dejte vědět určitě vás nezklame je to bašta.
ZabkaZacka
(upraveno)
1. 9. 2010, 10:04
mňam..taky ji máme rádi, jen hovězí moc nekupujeme, pro vysokou cenu (/manžel toho totiž moc sežere... )
chalupnicka
(upraveno)
1. 9. 2010, 11:22
@ZabkaZacka
To hovězí jsem koupila kližku a stála mě 60 Kč půl kila a udělala jsem z ní 5 porcí-což je docela dost.Manželovi k tomu uvařte houskový knedlík ať se napucne.