Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 140 návštěvníků)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

Na těsto: 3 vajíčka, 300g krupicového cukru, 1 hera, 3 lžíce tmavého medu, 1 lžička jedlé sody, 400g hladké mouky Na krém: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 300g másla

Postup přípravy

Připrava medovníku zabere necelých 45 minut. Až medovník dokončíte,nechte ho alespoň 2 dny odležet.Pláty těsta změknou a dort je krásně vláčný.
Hotový medovník je fakt výborný.

Ve vodní lázni nechte pomalu rozpustit heru

Když je hera rozpuštěna přidejte rozklepnutá vejce

Potom postupně přidávejte med, cukr, jedlou sodu a mouku

Směs míchejte vařečkou dokud nebude mít zlatavou barvu (cca 10 minut). Těsto rozdělte na 6 dílu a zapněte troubu. Já peču v horkovzdušné na 150 stupňů cca 8 - 10 minut

Na pečící papír si obkreslete talíř či dortovou formu.

Do předkresleného kruhu rozetřete gumovou stěrkou těsto v co nejtenčí vrstvě - měto by kružnici asi o centimetr přesahovat

Placku pečte dozlatova (8 - 10 minut) a totéž proveďte i s ostatními.Já peču v horkovzdušné troubě, a proto dávám najednou péct 3 pláty

Na upečené placky položte talíř (dortová forma) a ořízněte přesahující kraje.Odřezky z plátů nevyhazujte.Dejte je do misky a prsty je rozemněte na jemné drobečky.Já je rozdrtím v ručním mixéru.

Změklé máslo a kondenzované mléko vyšlehejte ručně nebo elektrickými metlami do hladka.Až vychladnou všechny pláty pusťte se do sestavování dortu

Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přikopte ho další plackou a i tu namažte máslovým krémem.Toto opakujte tak dlouho,dokud Vám nedojdou medovníkové pláty.Na závěr potřete celý dort krémem a popraště připravenou posypkou.

takhle vypadá medovník po dokončení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pipontek 6. 9. 2010, 13:05
Beatko,supr receptík a postup,ale mám dotaz,asi někde dělám chybu-než stihnu vše namazat na papír,tak ta směs tuhne a už je problém to namazat-připádá mi,že to mám husté a nevím proč-na Tvém postupu to vypadá tak,že se to dá pěkně rozmazat-nevíš proč???Děkuji Renča
betulka 6. 9. 2010, 18:28
@pipontek Renčo, taky se mi to stalo,když jsem dělala medovník poprvé.Když jsem ho dělala podruhé,nechala jsem si pod hrncem zapnutý na minimum sporák a pak to bylo již o.k.Myslím si,že je to tím medem,co je v těstě a jak to chladne,tak se to pak táhne. Tak pečení zdar. Beata
pipontek 6. 9. 2010, 21:41
@betulka Beatko,moc díky za odpověď-vyzkouším to,ale to by mohlo být ono-první plát jde fajn a každý další hůř...Díky moc,dám vědět jak dopadnu......Renča
pitruska82 6. 9. 2010, 11:04
skvělý recept (Y)
Hradýs 5. 9. 2010, 13:33
Určitě vyzkouším (svatba) bude mít narozeniny a medovník (L).Potom napíšu zda se povedl. (hello) (hello)
Bakulča 19. 8. 2010, 13:24
(Y)Musím uznat,že se tvořil skvěle!! Měla jsem více odřezků,ale dítka (Z) (Z) (Z) (child9) (child6)-dostala jen kousíček-se o ně dokonale postaralanezbylo NIC. Teď je zabalen v ledničce a těším se na sobotní nakrojení až přijede babi s dědou pro (Z)-mého synovce,co tady je na prázdninách. Váží něco přes 1,5kg. A do drobečků jsem přimíchala nahrubo namleté vlašské ořechy. Beatko,děkuji za skvělý receptík!!! (L)
betulka 19. 8. 2010, 13:37
@Bakulča Hani,jsem ráda,že se medovník povedl.Doufám,že Vám bude chutnat a během chvilky po něm nezbyde ani památky.Tak přeji dobrou chut a děkuji za pěkný komentářek.
vlasticka01 18. 8. 2010, 13:53
pecu (Y) (Y) (Y) (Y)take skoro stejny,ale nejlepsi pecici papir na medovnik je ten svetli.Z toho ntmaveho to de spatne dolu. |:o) |:o) |:o)
Hnědovláska 17. 8. 2010, 19:12
|:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
Bakulča 17. 8. 2010, 14:54
Vypadá skvěle. Dáváte kondenzované mlékopřed šleháním na 2 hoďky vařit nebo vyšleháte s máslem tak jak je?? *-) Díky
betulka 17. 8. 2010, 17:04
@Bakulča Haničko, kondenzované mléko nevařím,jen ho otevřu,přidám máslo a vyšlehám. Beata
Bakulča 18. 8. 2010, 14:27
@betulka Děkuji a ještě jeden dotaz,stane se něco,když místo Hery použiji obyč.máslo? *-)
Monadelka 17. 8. 2010, 10:55
Prosím a posypka je z čeho???Děkuji (Y)
Vlastas1975 17. 8. 2010, 14:39
@Monadelka Posypka je právě s těch okrajku co si odříznete.Je lepší si to hodit do mixeru máte to krásně jemňoučké (L) (L).A je opravdu perfektní.Můžu jen doporučit
Petik 74 (upraveno) 6. 9. 2010, 12:51
JE SKVĚLÝ :-) :-) :-) :-) :-) MUŽU JEN POTVRDIT ! MEDOVNÍK PODLE TOHOTO STEJNÉHO RECEPTU PEČU UŽ PÁR LET (dance) (dance) (dance) A VŽDYCKÝ MNĚL VELIKÝ ÚSPĚCH (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)!!!!!!!!
michalka30 17. 8. 2010, 9:45
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
majoočka 17. 8. 2010, 8:42
Beatka, dobre sa to potom dá z toho paperu zobrať po upečení?? *-)
betulka 17. 8. 2010, 17:06
@majoočka Maruško, mě to šlo vždycky sundat z papíru velmi dobře.
Petik 74 17. 8. 2010, 10:52
@majoočka Maruško já mám zkušenost,že jde suprovně :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie