(recept
si oblíbilo 108 návštěvníků)
Pařížské rohlíčky
Potřebné ingredience
14 dkg mletého cukru,14 dkg ml.ořechů,6 dkg polohr.mouky a 1 vejce.
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a vykrajujeme rohlíčky.-Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
onasi
(upraveno)
12. 11. 2007, 10:01
mnam mnam! delame hodne podobne... jsou vynikajici!
Bára D.
(upraveno)
10. 11. 2007, 17:16
Kolik jich je asi z jedné várky? Dneska jsem dělala těsto a je ho nějak málo . Bára
backa
(upraveno)
11. 11. 2007, 12:23
@Bára D.
Vždycky mám z té dávky1 a půl plechu.Nikdy jsem nepočítala kusy,ale je fakt,když jsem chtěla toho víc dělala jsem ještě jednu dávku. Nám ta jedna dávka,ale vždycky stačila. No uvidíte.pak napište.
Bára D.
(upraveno)
12. 11. 2007, 9:31
@backa
Jo jo, je jich docela dost , na to jak bylo těsta málo . Tak zatím mám jen upečené rohlíčky, zdobit budu asi po týdnu, jak píšete, že?
backa
(upraveno)
12. 11. 2007, 11:52
@Bára D.
zatím jsou tvrdé,jak je ale naplníte,tak druhý den jsou krásně měkoučké.Nemusíte ani tak dlouho čekat. Pak mi napište,jak Vám chutnaly. Už se těším na Vaši odpověď Táňa
Bára D.
(upraveno)
12. 11. 2007, 17:23
@backa
Takže nemusím nechat týden odležet? Mohu plnit hned?
backa
(upraveno)
19. 11. 2007, 14:57
@Bára D.
Omlouvám se,že jsem hned nezareagovala nějak jsem ten dotaz přehlídla. Nemusíte ani tak dlouho čekat
Alanet
(upraveno)
8. 11. 2007, 13:24
Prosím jak dělate polevu,kterou je poléváte??Nebo je namáčíte?Děkuji
backa
(upraveno)
8. 11. 2007, 14:13
@Alanet
Martino,rozpuštěnou čokoládou na vaření se stoprocentím tukem LUKANA. Namáčím je v polevě.
Szera
(upraveno)
8. 11. 2007, 12:42
hmmm.božičku moje..na toto som čakala...ako dllllho!! Ďakujem....
backa
(upraveno)
8. 11. 2007, 14:14
@Szera
Není za co,jsem ráda,že jsem Vám padla do noty,taky je miluju
jjajinka
(upraveno)
8. 11. 2007, 11:29
Já je dělám také a je to fakt bomba
Zrušený účet
(upraveno)
8. 11. 2007, 11:03
Mám na tyhle rohlíčky zálusk už dlouho, ale nikdy jsem se je neodvážila udělat. Můžu se zeptat, jak silné to těsto má být po vyválení? Letos už bych se do nich mohla pustit
backa
(upraveno)
8. 11. 2007, 14:19
@
Někdy vyválím váleček ,nakrájím na stejné díly a potom vytvaruju do rohlíčků,třeba jak u vanilkových rohlíčků. a někdy vykrajuji, tak asi 3mm vyválené těsto ne moc tenké. Tak ať se Vám vyvedou a pochutnáte si.
Zrušený účet
(upraveno)
8. 11. 2007, 14:21
@backa
Tak děkuji za radu. Vůbec jsem neměla představu o tloušťce, když nevím, jak moc to v troubě naskočí. Určo vyzkouším a moc se na ně těším
AliceM
(upraveno)
22. 10. 2007, 20:33
Jé, ty já miluju , hned si je vytisknu a určitě zkusím. Mám trošku jiný recept, tak porovnám .
backa
(upraveno)
8. 11. 2007, 14:22
@AliceM
Moje maminka má taky jiný recept a taky moc dobrý.
onasi
(upraveno)
22. 10. 2007, 16:49
mnam, vypadaji krasne, takove podobne take delame... jsou vyborne z lednicky
backa
(upraveno)
22. 10. 2007, 18:13
@onasi
Jo Dáši to je pravda. Už je peču takových 20 let a jsou u nás moc oblíbené.