(recept
si oblíbilo 1929 návštěvníků)
SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři
Potřebné ingredience
1 veka, 3 lučiny velké (pozor - ne vaničkové, ale klasické balené), 1 zakysaná smetana, 3 PL majonézy, šunka (nemusí být), sůl, česnek, sýr na strouhání
Postup přípravy
Žádná oslava se u nás neobejde bez té vynikající dobroty....mimochodem je hrozně rychlá. Občas děláváme i k večeři.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
TEPLÉ JSOU VYNIKAJÍCÍ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jerabnice
(upraveno)
6. 11. 2007, 21:20
Moni tedy to se vám povedlo Takovou dobrotu za pár minut nikdo v naší žravé rodince nečekal. Co dodat kdo umí umí a kdo neumí řídí se receptíkama od vás Mějte se moc hezky a děkujeme Jitka
Karelia
(upraveno)
6. 11. 2007, 21:40
@jerabnice
Jitko, tak to je krásný komentář , děkuji. Jsem ráda, že chutnalo
Kikina1
(upraveno)
1. 11. 2007, 10:14
Tak jsem taky vyzkoušela, ale nijak nadšená jsem z toho nebyla ani já, ani - bohužel - návštěva, pro kterou jsem to připravovala. Bylo to hooodně tekuté, z veky mi to teklo, byť jsem dodržela vše tak, jak je v receptu. Navíc to bylo i kyselejší, myslím, že je tam zbytečně moc zakysané smetany anebo bych dala příště jen zakysanku a už ne majonézu. I tak už je to tučné až až. Možná jsem měla tekutější zakysanku, ono je zakysaných smetan hodně druhů, jsou tučnější, méně tučné, light, řidší, tuhé atd.atd. Zřejmě je vina na mé straně.
makrap
(upraveno)
30. 10. 2007, 13:26
Moni, prosím Vás jak velkou vrstvu na těch vekách děláte? Já jsem si udělala poloviční dávku a koupila půlku veky, ale té "pomazánky" byla dost velká vrstva a zdálo se nám to tím pádem dost kyselé. Má to tak být, nebo jsem něco zmršila?
Karelia
(upraveno)
30. 10. 2007, 14:42
@makrap
Martičko, jsou různé veky a každá ji různě širokou krájíme. Pomazánka je skutečně trochu kyselejší chuti, je v tom zakysaná smetana, ale takhle podrobně jsem to nějak nezkoumala, prostě to tak máme rádi. Zakysanou smetanu můžete klidně i trošku ubrat, záleží na tom jakou koupíte, na trhu jich je strašná spousta. Já kupuji Kunín a ne light, to není už moc smetana. Určitě by to šlo i bez smetany, ale to jsem nezkoušela.
lulu66
(upraveno)
10. 1. 2008, 1:21
@Karelia
Moni ted jsem tu objevila ten receptík na ty rychlé chutovky z veky,chtěla bych je v pátek udělat přijde nám návšteva na vínko tak bych toto ráda udělal,ale proč vám píšu vy píšete že všechny ingredience smíchat a dat na veku ale tu šunku mam nastrouhat nebo nakrájet na oroužky nebió jak a česnek mám propasírovat?Nezlob te se ale radši se optám abych něco nepokazila. Moc děkuji za odpověd.....Lucka
Karelia
(upraveno)
10. 1. 2008, 9:03
@lulu66
Lucko, šunku nakrájím na malé kostičky (klidně můžete i nastrouhat, je to jedno) do smíchané směsi a česnek normálně prolisuji. Ať se podaří a chutná!
zuz@
(upraveno)
28. 10. 2007, 17:47
chutnalo dokonce i našim dětem a to jsou dost mlsné jazýčky výborné a strašně jednoduché, to budem určitě brzy opakovat , díky za recept
Karelia
(upraveno)
29. 10. 2007, 14:07
@zuz@
To mě Zuzko velice těší, že vám všem chutnalo!!! Ráda dělám věci, které nezaberou příliš mnoho času
kytka74
(upraveno)
28. 10. 2007, 16:17
včera jsem dělala k svačince VY'BORNY'
Karelia
(upraveno)
28. 10. 2007, 20:07
@kytka74
JItuško, děkuji za hezký komentář , jsem ráda, že chutnalo
ikaika
(upraveno)
28. 10. 2007, 13:39
Moni, tak jsem zkusila tento receptík pro návštěvu a byla to fakt dobrůtka. Večer dorazí další, tak se těším jak budu zase obdivovaná co jsem to udělala za mňamku , no k to bude určitě fakt vynikající. . Díky za další oblíbenej receptík. Ilča
Karelia
(upraveno)
28. 10. 2007, 15:36
@ikaika
Ilonko, určitě bude chutnat návštěvě . Doufám, že chutnalo i Danečkovi , protože tomu našemu moooooc, ale bez česneku.
dzungila
(upraveno)
27. 10. 2007, 23:44
Moniko, no konečně něco nového a velmi chutného! Manžel se oblizoval a návštěva též. Trochu mi toho zbylo, tak jsem tím druhý den k večeři promazala toustíky, dala do toustovače zezlátnout, k tomu zeleninový salátek a opět bašta! Doporučuju i svým známým. Andrea.
Karelia
(upraveno)
28. 10. 2007, 12:09
@dzungila
Andejko, těší mě, že chutnalo. Děkuji za krásný komentář
Iru.S
(upraveno)
26. 10. 2007, 20:22
Právě jsme dojedli tu super ňamku a bylo to opravdu na ,udělala jsem variantu s česnekem i bez česneku(kvůli dětem) a lučinu jsem nahradila sýrem Fenix,který kupuji v makru(je to,ale na stejné bázi jako lučina)a opravdu to bylo báječné,křupavé a hned byla celá veka pryč. Určitě zase někdy zopakuji až přijede návštěva
Karelia
(upraveno)
27. 10. 2007, 19:55
@Iru.S
Irenko, jsem ráda, že chutnalo . Včera jsme šli na návštěvu a dělala jsem je taky, sousedka je miluje a řidala jsem i nakrájený Romadur. Bylo to super!!!
vicinka
(upraveno)
26. 10. 2007, 14:56
Dala by se zakysaná smetana nahradit bílým jogurtem? Zapomněla jsem ji koupit
Karelia
(upraveno)
26. 10. 2007, 16:32
@vicinka
Šárko, tak to skutečně nevím, to jsem nezkoušela, ale zkuste, a dejte vědět....docela by mě to samotnou zajímalo.
shuli
(upraveno)
26. 10. 2007, 13:15
Vypada to uuuuuzasne .Dnes vecer bude premiera.
Karelia
(upraveno)
4. 11. 2007, 9:29
@shuli
Kikina1
(upraveno)
26. 10. 2007, 12:50
Prosím, co to je VELKÉ lučiny? Je taková nízká kostička, pak taková vyšší kostička a pak je velká lučina v kelímku. Můžete napsat, jaké teda patří do tohoto receptu? Díky za odpověď, Marcela
Karelia
(upraveno)
26. 10. 2007, 13:02
@Kikina1
Marcelko, velká lučina....měla jsem na mysli 100g, takovou kostičku, v kelímku neznám, znám jenom v takové té mističce,ale já používám tu kostičku. Večer Vám ji klidně nafotím.
Jajinka1
(upraveno)
24. 10. 2007, 22:49
Vypadá to krásně, hned zítra vyzkouším. Je super, že se to dělá v troubě, protože znám podobné, které se smaží na pánvi a je to pak moc mastné. Díky za inspiraci
Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 22:50
@Jajinka1
Zkuste, je to fakt dobré a jednoduché. Pak písněte, jak chutnaly
Jajinka1
(upraveno)
25. 10. 2007, 17:50
@Karelia
Upečeno, snězeno a FAMÓZNÍ
Karelia
(upraveno)
25. 10. 2007, 18:50
@Jajinka1
Radko, děkuji, že jste dala vědět jak chutnalo , děkuji za hezký komentář
Chroustík
(upraveno)
24. 10. 2007, 19:42
Dneska jsme měli na večeři . Sklidila jsem velké ovace . Moc díky za výborný receptík .
Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 21:07
@Chroustík
Evičko, to jsem ráda, že chutnalo. Vždycky mám radost, když druhým chutná.
kopretin.a
(upraveno)
24. 10. 2007, 18:04
Dělám podobné - natrouhat tvrdý sýr, do toho nakrájet šunku, vmíchat vejce - podle množství - aby to neteklo, naplácat na rozpůlené klidně starší žemle a dát zapéct do trouby. Na upečené dávám buď nakrájenou naloženou kapii nebo trošku kečupu. Moc dobré .
Karelia
(upraveno)
3. 11. 2007, 18:04
@kopretin.a
Prskoletka
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:03
To jsi mi připoměla,dělávala to moje maminka k večeři už před x lety akorát ona to smažila tou namazanou stranou,ale on pečící papír nebýval,a já to milovala a vypadlo mi to z hlavy,brzy to udělám
Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 17:39
@Prskoletka
Jó, kde jsou ty časy
Leoonka
(upraveno)
22. 10. 2007, 12:09
To je úžasný,skoro jsem na to zapoměla Něco podobnýho jsme se učili na základní škole na vaření Zkusím to tedy po letech znovu ale fakt po hodně letech
Karelia
(upraveno)
22. 10. 2007, 12:16
@Leoonka
Já jsem tohle poprvé jedla v Chorvatsku u své rodiny....
Leoonka
(upraveno)
30. 10. 2007, 17:49
@Karelia
Na základku jsme spolu nechodili ten recept je jenom podobný ,není úplně stejný třeba jsme tam nedávali lučinu a tu majonézu.Ale už jsem si to vytiskla že to udělám podle vás
Karelia
(upraveno)
30. 10. 2007, 20:40
@Leoonka
Docela by mě to zajímalo , teda ten recept
Leoonka
(upraveno)
30. 10. 2007, 22:54
@Karelia
to byla nastrouhaná šunka a sýr smíchaný s vajíčkem ,namazaný na veku a osmažený.Není to stejný,ale bylo to dobrý a ten váš recept s obrázkem mi na to udělal chuť Navíc to vaše vypadá zdravější ,když se to peče a tak si určitě pochutnáme
mikky.h
(upraveno)
21. 10. 2007, 17:06
Tetka,to bude mňamka,až Vás nečekaně přepadneme!!!
Karelia
(upraveno)
21. 10. 2007, 19:08
@mikky.h
No zdravím Tě teta , a kdypak to už konečně bude?????
mikky.h
(upraveno)
21. 10. 2007, 19:11
@Karelia
To ví čert,ale snad,jak budou v PHA závody,dám vědět a dovalím i veku..
Karelia
(upraveno)
21. 10. 2007, 20:49
@mikky.h
Teta, jaký závody? Ale klidně doraž i bez veky, u nás se něco najde i pro pocestný něco k snědku A co se týče té veky, ....a ta je u nás dost často a všechny věci mám vždy v lednici, takže bude čerstvě upečená . Než ty dorazíš z Moravy, už by to nebylo ono
Karelia
(upraveno)
21. 10. 2007, 16:14
Pro maminku Janu.....jde to samozřejmě i ze žervé místo lučiny. Stačí klidně 2 žervé, jsou přece jenom větší než lučina.
Zrušený účet
(upraveno)
20. 10. 2007, 20:38
BOMBÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ SUPROVÁ MŇAMKA TAKY SE U NÁS PO NÍ JEN ZAKOUŘILO
Karelia
(upraveno)
20. 10. 2007, 22:30
@
Jé, to jsem ráda, že i jinde je to stejné
spanya
(upraveno)
19. 10. 2007, 20:32
Mončo toto je opravdu super ňamka,taky děláme a
Karelia
(upraveno)
19. 10. 2007, 21:57
@spanya
Jani já vím , hlavně je to poměrně rychlé. Na narozeninách mého táty jsem byla s nima za hvězdu , nešetřila jsem česnekem a když zavoněl, tak všichni čekali až je donesu a ještě teplé zmizely.