Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 1929 návštěvníků)

SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři

4.0
SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři

Potřebné ingredience

1 veka, 3 lučiny velké (pozor - ne vaničkové, ale klasické balené), 1 zakysaná smetana, 3 PL majonézy, šunka (nemusí být), sůl, česnek, sýr na strouhání

Postup přípravy

Žádná oslava se u nás neobejde bez té vynikající dobroty....mimochodem je hrozně rychlá. Občas děláváme i k večeři.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.

TEPLÉ JSOU VYNIKAJÍCÍ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 31. 1. 2013, 14:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D)
monikus 16. 1. 2013, 16:41
Výborný recept, postupně co ochutnávaly návštěvy, tak si odnášely recept. Mňam mňam (jidlo) (clamp) |:o)
apasionata 30. 12. 2012, 16:32
dobrý nápad a protože si sama peču veky i rohlíky(mám tu i recept)tak to bude jednodušší. budu mít pečivo hned po ruce. (Y)
Karelia 30. 12. 2012, 17:04
@apasionata to jste šikulka (Y) (Y) (Y), na to mě už čas nezbývá, ale rozhodně zítra chybět nebudou na našem stole :-p :-p :-p
johnynka 30. 12. 2012, 15:41
(Y)
romitka 29. 12. 2012, 19:53
Právě vytaženo z trouby a už se to baští.Výborný recept,děkujem (Y)
čuza 5. 9. 2012, 12:50
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
marky18 25. 7. 2012, 0:02
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 30. 6. 2012, 18:54
Tak jsem taky vyzkoušela. Sice jsem veku neměla, posloužilo pečivo, co dům dal a taky dobrý! (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4103616diskuse Přidala jsem cibulku nadrobno, trochu pórku, šunku. Příště dám víc česneku, bude to pikantnější. ,-) Díky za inspiraci a rychlou večeři. (F) (L) (F)
smecarka 24. 2. 2012, 14:17
Mončo, je to opravdu výborné, všem nám chutnalo!! Jen jsem měla malinko problém - pomazánka byla poměrně řídká.. Přitom jsem dala vše podle receptu, ale byl docela dost řídká, tak nevím. Možná pustila štáva z česneku,my ho máme rádi, tak příště dám raději šušený. Každopádně Vašemu receptíku jen a jen (clamp) (clamp) (clamp), díky!
Karelia 28. 2. 2012, 21:39
@smecarka Marcelko, zjistila jsem, že chybou řídké pomazánky bývá to, že lidičky kupují lučinu ve vaničce. To je velká chyba...v době, když jsem vkládala tento recept, což už je tedy hodně let ,-), tak byla k sehnání jen lučina balená a ta je opravdu jako žervé. (L) (L) (L)
smecarka 1. 3. 2012, 22:46
@Karelia Mončo, moc děkuji za radu! Máte 100% pravdu, dávala jsem tam lučinu ve vaničce!!! Příští týden máme takovou menší oslavu, tak se na ně zase "chystám" a dám tam klasickou lučinu v obalu. Díky moc za radu!!! (L) (L) (L)
leni465 8. 2. 2012, 15:51
Chcem vyskusat no neviem presne....veka je sendvič, vsak? a lučina je nejaky tavený syr?? *-)
agathel 17. 2. 2012, 17:19
@leni465 veka je sendvic po slovensky...
Karelia 28. 2. 2012, 21:42
@agathel No nevím, můj muž je Slovák, ale i oni prý už mají veku a sendvič , veka je stejná jako u nás v Čechách a sendvič je toustový chléb.
Karelia 9. 2. 2012, 10:42
@leni465 Veka je veka, sendvič je něco jiného. Lučina není tavený sýr, ale žervé. (L)
vevey 7. 2. 2012, 18:05
(Y)díky moc....naší (X) nyní časté oblíbené večeře.... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3943884
Karelia 7. 2. 2012, 22:13
@vevey Laďko, super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Koukala jsem na fotečku a děláte je parádní (L) Jsem ráda, že (X)chutnají...mimochodem, přejeme jí hodně zdravíčka :-p :-p :-p
vevey 7. 3. 2012, 18:07
@Karelia (L) děkuji Mončo
SusieJ 3. 1. 2012, 11:22
Luxusní, dělala jsem na Silvestra místo chlebíčků. Rozdělila na 2 poloviny a do jedné přidala i trochu strouhané Nivy.
ivčaa 30. 12. 2011, 21:53
díky za recept,dnes jsem dělala a moooc dobrééé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
alemach 30. 12. 2011, 17:44
Mohu se zeptat na gramáž té velké lučiny? Myslíte v kostce nebo ve vaničce *-) (L)
petrolinka 30. 12. 2011, 10:20
Dobrota, již jsem několikrát dělalala a vždy moc chutnají (Y) (Y)..Děkuji za dobrý tip k rychlému občerstvení |:o) |:o)
bára29 10. 10. 2011, 21:01
(Y) (Y)vyzkouším,,
jenny76 24. 9. 2011, 21:29
Moniko děkuji za receptík :-) :-) :-) :-) Veky se povedly, docela i chutnaly (clamp) (clamp) (clamp) jen bych potřebovala upřesnit teplotu při jaké se mají zapékat, nebot když jsem pekla na 150 stupnů jak uváděla paní viz. komentáře dole, nedocílila jsem té krásné zlatavé barvičky :-$ :-$ :-$ I přesto ale hostům chutnalo (radost) (child11) Martina (L) (L) (L)
Karelia 28. 9. 2011, 21:56
@jenny76 Martino, já zapékám na horkovzduch na 180°C, protože dělám více plechů najednou, ale pokud děláte v normální troubě, tak na 200°C
Aaalenkaaa 26. 7. 2011, 20:19
Dobrota (Y) (Y) právě jsme dojedli k večeři. Příště udělám na svý narozeniny, ale udělám to z bagety, aby byly kousky menší, jedno-hubkový
Karelia 27. 7. 2011, 21:52
@Aaalenkaaa Alenko, určitě, to je i dobrý nápad (Y) (Y) (Y) (L)
Nathaly19 23. 7. 2011, 8:22
Výborné (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept, všem moc chutnalo :-) :-) :-)
Zrušený účet 14. 7. 2011, 17:12
Mony myslíte,že když udělám v pátek večer budou i v sobotu dobré,??Chci to zkusit na oslavu (F)Děkuji
Karelia 19. 7. 2011, 23:18
@ Omlouvám se, že odpovídám až teď, nevšimla jsem si Vašeho dotazu....ne, nedělala bych je dopředu, nejlepší jsou čerstvé. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie