(recept
si oblíbilo 1929 návštěvníků)
SÝROVÁ VEKA - zapečená dobrota!!!... Rychlé pro nečekanou návštěvu nebo když nevíte co k věčeři
Potřebné ingredience
1 veka, 3 lučiny velké (pozor - ne vaničkové, ale klasické balené), 1 zakysaná smetana, 3 PL majonézy, šunka (nemusí být), sůl, česnek, sýr na strouhání
Postup přípravy
Žádná oslava se u nás neobejde bez té vynikající dobroty....mimochodem je hrozně rychlá. Občas děláváme i k večeři.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
Všechny ingredience smícháme a dáváme na veku, postrouháme sýrem. Veku dávám na pečící papír. Pečeme asi 15 minut. Nejlepší jsou ještě teplé, jsou nádherně křupavé.
TEPLÉ JSOU VYNIKAJÍCÍ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
31. 1. 2013, 14:42
monikus
(upraveno)
16. 1. 2013, 16:41
Výborný recept, postupně co ochutnávaly návštěvy, tak si odnášely recept. Mňam mňam
apasionata
(upraveno)
30. 12. 2012, 16:32
dobrý nápad a protože si sama peču veky i rohlíky(mám tu i recept)tak to bude jednodušší. budu mít pečivo hned po ruce.
Karelia
(upraveno)
30. 12. 2012, 17:04
@apasionata
to jste šikulka , na to mě už čas nezbývá, ale rozhodně zítra chybět nebudou na našem stole
johnynka
(upraveno)
30. 12. 2012, 15:41
romitka
(upraveno)
29. 12. 2012, 19:53
Právě vytaženo z trouby a už se to baští.Výborný recept,děkujem
čuza
(upraveno)
5. 9. 2012, 12:50
marky18
(upraveno)
25. 7. 2012, 0:02
Vanusak
(upraveno)
30. 6. 2012, 18:54
Tak jsem taky vyzkoušela. Sice jsem veku neměla, posloužilo pečivo, co dům dal a taky dobrý! http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4103616diskuse Přidala jsem cibulku nadrobno, trochu pórku, šunku. Příště dám víc česneku, bude to pikantnější. Díky za inspiraci a rychlou večeři.
smecarka
(upraveno)
24. 2. 2012, 14:17
Mončo, je to opravdu výborné, všem nám chutnalo!! Jen jsem měla malinko problém - pomazánka byla poměrně řídká.. Přitom jsem dala vše podle receptu, ale byl docela dost řídká, tak nevím. Možná pustila štáva z česneku,my ho máme rádi, tak příště dám raději šušený. Každopádně Vašemu receptíku jen a jen , díky!
Karelia
(upraveno)
28. 2. 2012, 21:39
@smecarka
Marcelko, zjistila jsem, že chybou řídké pomazánky bývá to, že lidičky kupují lučinu ve vaničce. To je velká chyba...v době, když jsem vkládala tento recept, což už je tedy hodně let , tak byla k sehnání jen lučina balená a ta je opravdu jako žervé.
smecarka
(upraveno)
1. 3. 2012, 22:46
@Karelia
Mončo, moc děkuji za radu! Máte 100% pravdu, dávala jsem tam lučinu ve vaničce!!! Příští týden máme takovou menší oslavu, tak se na ně zase "chystám" a dám tam klasickou lučinu v obalu. Díky moc za radu!!!
leni465
(upraveno)
8. 2. 2012, 15:51
Chcem vyskusat no neviem presne....veka je sendvič, vsak? a lučina je nejaky tavený syr??
agathel
(upraveno)
17. 2. 2012, 17:19
@leni465
veka je sendvic po slovensky...
Karelia
(upraveno)
28. 2. 2012, 21:42
@agathel
No nevím, můj muž je Slovák, ale i oni prý už mají veku a sendvič , veka je stejná jako u nás v Čechách a sendvič je toustový chléb.
Karelia
(upraveno)
9. 2. 2012, 10:42
@leni465
Veka je veka, sendvič je něco jiného. Lučina není tavený sýr, ale žervé.
vevey
(upraveno)
7. 2. 2012, 18:05
díky moc....naší nyní časté oblíbené večeře.... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3943884
Karelia
(upraveno)
7. 2. 2012, 22:13
@vevey
Laďko, super Koukala jsem na fotečku a děláte je parádní Jsem ráda, že chutnají...mimochodem, přejeme jí hodně zdravíčka
vevey
(upraveno)
7. 3. 2012, 18:07
@Karelia
děkuji Mončo
SusieJ
(upraveno)
3. 1. 2012, 11:22
Luxusní, dělala jsem na Silvestra místo chlebíčků. Rozdělila na 2 poloviny a do jedné přidala i trochu strouhané Nivy.
ivčaa
(upraveno)
30. 12. 2011, 21:53
díky za recept,dnes jsem dělala a moooc dobrééé
alemach
(upraveno)
30. 12. 2011, 17:44
Mohu se zeptat na gramáž té velké lučiny? Myslíte v kostce nebo ve vaničce
petrolinka
(upraveno)
30. 12. 2011, 10:20
Dobrota, již jsem několikrát dělalala a vždy moc chutnají ..Děkuji za dobrý tip k rychlému občerstvení
bára29
(upraveno)
10. 10. 2011, 21:01
vyzkouším,,
jenny76
(upraveno)
24. 9. 2011, 21:29
Moniko děkuji za receptík Veky se povedly, docela i chutnaly jen bych potřebovala upřesnit teplotu při jaké se mají zapékat, nebot když jsem pekla na 150 stupnů jak uváděla paní viz. komentáře dole, nedocílila jsem té krásné zlatavé barvičky I přesto ale hostům chutnalo Martina
Karelia
(upraveno)
28. 9. 2011, 21:56
@jenny76
Martino, já zapékám na horkovzduch na 180°C, protože dělám více plechů najednou, ale pokud děláte v normální troubě, tak na 200°C
Aaalenkaaa
(upraveno)
26. 7. 2011, 20:19
Dobrota právě jsme dojedli k večeři. Příště udělám na svý narozeniny, ale udělám to z bagety, aby byly kousky menší, jedno-hubkový
Karelia
(upraveno)
27. 7. 2011, 21:52
@Aaalenkaaa
Alenko, určitě, to je i dobrý nápad
Nathaly19
(upraveno)
23. 7. 2011, 8:22
Výborné Děkuji za recept, všem moc chutnalo
Zrušený účet
(upraveno)
14. 7. 2011, 17:12
Mony myslíte,že když udělám v pátek večer budou i v sobotu dobré,??Chci to zkusit na oslavu Děkuji
Karelia
(upraveno)
19. 7. 2011, 23:18
@
Omlouvám se, že odpovídám až teď, nevšimla jsem si Vašeho dotazu....ne, nedělala bych je dopředu, nejlepší jsou čerstvé.