Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Pomerančová semifreda

0.0
Pomerančová semifreda

Potřebné ingredience

Kakaový korpus: 3 vejce, 120g moučk. cukru, kakao baj očko dosypat do 120g polohr. moukou, 3 PL teplé vody, 1/2 ČL PDP / pomerančová a višňová marmeláda - cca 100g, 1 tvaroh ve vaničce, 1 šlehačka 33%, želatinový ztužovač rozmíchaný v deci pomerančového džusu, 2 PL citr. šťávy + šlehačka se ztužovačem + ovoce + čokoláda

Postup přípravy

Viz obrázky.

zbytečky marmelád - tentokrát pomerančová (moje byla hodně sladká) a trošku višňové

Pomixovanou marmeládu vešlehám do tvarohu.

Ochucený tvaroh (nahoře) spojím s ušlehanou šlehačkou.

Rychle vymíchám želatinový ztužovač s tekutinou (vodou nebo ovocnou šťávou) a za stálého šlehání (aby neudělal hrudky) přiliju do náplně.

Hotová náplň. Přidala jsem ještě trošku citr. šťávy, pomerančová marmeláda byla hodně sladká.

Těsto - utřít žloutky s cukrem a přišlehat vodu, ušlehat sníh z bílků, a obojí opatrně spojit s moukou s PDP a kakaem.

Upečeno, vykrojeno, naplněno. 6 oválků a 6 kapek (formy jsou od pana Filipa). Není to úplně po vršek, chtěla jsem korpus ještě poklást ovocem, ale... skleróza.

Po ztuhnutí a nazdobení.

Moje první semifreda.

Ještě vkládám foto formiček - vykrajovače plus dřevěný vytlačovač.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie