(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Ořechové čtverečky
Potřebné ingredience
20 dkg polohrubé mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru moučka, 2 žloutky - na linecké těsto, 4 bílky, 28 dkg cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 20-25 dkg mletých ořechů - sněhový vršek
Postup přípravy
Uděláme si linecké těsto, které naplácáme v tenké vrstvě na pečící papír na plechu. Natřeme rybízovým nebo višňovým džemem a dáme na chvíli do trouby zapéct - tak 5 minut na 170 °C. Mezitím si ušleháme sníh z bílků s cukrem a vmícháme ořechy. Ořechový sníh rozetřeme po zapečeném těstě a dopečeme. Ještě teplé krájíme namočeným nožem na malé čtverečky.
před pečením
s ořechovým sněhem před pečením
a před podáváním :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka
(upraveno)
16. 12. 2011, 19:24
Jako každý rok i letos jsem je upekla Jsou rychlé a báječné Moc děkuji za tento recept
sarrrkka
(upraveno)
30. 11. 2011, 23:38
Tak asi vyzkouším
solvi
(upraveno)
21. 11. 2011, 18:55
Dobrý den Zdenko, tento recept jsem hledala, určitě vyzkouším! Jídávala jsem je u babičky, ale recept jsem neměla. Díky, M
Zdenikv
(upraveno)
23. 11. 2011, 11:55
@solvi
Tak ať se povedou
scharkezyova
(upraveno)
10. 12. 2010, 16:09
vondras
(upraveno)
10. 12. 2009, 17:31
Dobrý den Zdenko tak jsem zase letos upekla vaše-naše nejoblíbenější čtverečky Loni jsem musela dělat ze dvou dávek a letos jsem dělala raději ze tří sqamozřejmě tak půlku zase rozdám mamce,sestře a tchýni no a zbytek si pěkně sež.... . Moc děkuji za recept a přeji krásný advent Jarča
Zdenikv
(upraveno)
15. 12. 2009, 12:48
@vondras
To mám radost, že Vám chutnají, já už je mám také upečené (manžel mi na ně chodí, takže budu ráda, když vydrží do vánoc
Petra+3Lumpici
(upraveno)
4. 12. 2009, 9:01
Dobrý den ZDENKO ,tak jsem letos opět pekla Vaše ořechové čtverečky a jsou opravdu super .Mají u nás velký úspěch .Takže opět děkuji za super recept .
Zdenikv
(upraveno)
15. 12. 2009, 12:49
@Petra+3Lumpici
Jsem ráda, že Vám chutnají, u nás je to nej... cukroví
Petra+3Lumpici
(upraveno)
13. 12. 2008, 16:46
Dobrý den Zdenko ,před chvílí jsem je dodělala. Nevypadají sice nějak vábně ale jsou moc dobré .Bude to zajímavá změna .Děkuji za recept a přeji pěkné a šťastný Petra
fcelka maja
(upraveno)
20. 3. 2008, 16:04
jsou moc dobré,děkuji za recept
Edik
(upraveno)
12. 12. 2007, 20:42
Dobrý večer Zdeni,právě peču ten Váš koláč,jen se chci zeptat,jak asi dlouho ještě pečete,po přidání toho sněhu,krustu už mám,ale pod ní to ještě mazlavé,mám to ještě víc sušit? Děkuji Edita
kosina
(upraveno)
9. 12. 2007, 14:27
Zdenko,musím moc pochválit váš receptík,dnes jsem upekla,použila jsem Marcelčinu radu,a krájela hned zatepla s nožem máčeným ve studené vodě,sem tam se něco trošku polámalo,ale jinak to šlo docela dobře....ale ta chut jsou naprosto úúúžasné a myslím,že letos to bude mé nejlepší cukroví
Zdenikv
(upraveno)
10. 12. 2007, 6:37
@kosina
Věro, díky za chválu, jsem ráda, že chutná. U nás je to nejoblíbenější cukroví
mišas
(upraveno)
16. 11. 2007, 20:40
Díky za supr recept ,po ořechové dobrůtce se jen zaprášilo. Míša
ifusta
(upraveno)
30. 10. 2007, 12:59
jéé, to znám, mám ten recept po babičce, měla ho pojmenovaný Cikánské řezy. Je to dobroučké.
Kikina1
(upraveno)
30. 10. 2007, 12:11
Zdenko, děkuji za výborný a rychlý recept na super cukrovíčko Dělala jsem na víkendovou oslavu a je to opravdu mňamózní a velmi rychlé. Musím ale trochu vyvrátit Vaši odpověď paní Janě, protože pokud se jde krájet opravdu hned, jak se vyndá z trouby, tak to skoro vůbec nepraská. Mně se to krájelo velmi krásně, krájela jsem velkým nožem (tím největším, co doma máme) a ten jsem ještě máčela pod tekoucí studenou vodou. Nakrájela jsem na plechu pruhy podél, pak přes a pak jsem nechala totálně vychladnout, poté ukládala na sebe do krabičky. Bohužel, mám foto pouze vyfocené v krabičce, není moc kvalitní, leč můžete se podívat - http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=660711 Ještě jednou děkuji za recept, udělám znovu na Vánoce! Marcela
Zdenikv
(upraveno)
30. 10. 2007, 12:50
@Kikina1
Marcelko, díky, za pochvalu, od Vás potěší dvojnásob . Na Vaší fotce je vidět, že Vám nepopraskalo, je to asi tím, jak jste placku dopekla. Pokud se cukroví upeče tak, aby sníh nebyl mokrý, nakrájet jde krásně. My ho máme raději vláčnější a pak praská. Pokud je upečené tak, že je krustička měkká, musí sníst rychle (tak 14 dní v chladu vydrží), což u nás není problém
spílja
(upraveno)
30. 10. 2007, 10:37
Takže ze 4 bílků,28dkg cukr k.,,1 vanil. cukr a 25 dkg ořechů se udělá ořech. sníh,ostatní uvedené suroviny jsou na linec. těsto,ano?
Vlasta V.
(upraveno)
30. 10. 2007, 11:08
@spílja
Přesně
spílja
(upraveno)
30. 10. 2007, 11:15
@Vlasta V.
Vlasti,děkuji za potvrzení",odpo udělám generálku na Vánoce.Není u toho ještě nějaký fígl na krájení,aby se vrchní vrstva tak "nelámala"?
Zdenikv
(upraveno)
30. 10. 2007, 11:41
@spílja
Vrchní vrstva popraská skoro vždycky, trochu pomůže nůž namočený do vody. Ale dobré jsou i popraskné
minibutik
(upraveno)
30. 10. 2007, 9:56
Na Vánoce vyzkouším, protože já miluju ořechy a manžel cukroví s marmeládou. Díky
Zdenikv
(upraveno)
30. 10. 2007, 10:27
@minibutik
Tak pak dejte vědět, jak chutnaly
dominok
(upraveno)
18. 10. 2007, 23:05
taky znám a to jsem na cukroví amatér, ale tyhle miluju
lumka
(upraveno)
18. 10. 2007, 14:04
moc dobré,dělám asi 30let,bez toho by nebyly Vánoce.
analeh
(upraveno)
18. 10. 2007, 12:21
znám u nás tomu říkáme ženský rozmar moc dobré
Zdenikv
(upraveno)
18. 10. 2007, 10:31
U nás je to nejoblíběnější cukroví, teď jsem ho pekla manželovi na narozeninovou oslavu. A fakt je to rychlovka.
Boban1
(upraveno)
18. 10. 2007, 9:25
Tohle jsem dělala loni poprvé a bylo to neskutečně dobré a skoro bez práce