Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 125 návštěvníků)

Holandský řízek

0.0
Holandský řízek

Potřebné ingredience

500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka

Postup přípravy

Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo z části potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ). Z této dávky jsem měla 16 bochánků .

Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.

Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.

Dobrou chuť :o) ...Lenka

... takto se smetana vpila druhý den do mletého masa, už jsem ji nevylévala, jen jsem promíchala ...

... a přidala jsem strouhaný sýr, sůl, pepř a propracovala ...

pomocí namočených rukou ve studené vodě jsem tvořila bochánky ... ( toto je dávka z 500 g mletého )

... obalené ve strouhance ...

... a na pánvičce osmažené do zlatova se na ubrousku zbavují přebytečného tuku ...

... dobrou chuť ....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

silversea 4. 5. 2011, 9:32
Skvělý recept! Řízečky nám také moc chutnaly.. Děkuji!! (F)
Malstep 8. 5. 2011, 20:18
@silversea To jsem ráda, moc děkuji (Y) |:o)
gabra 31. 3. 2011, 19:30
výborné, jemné....dělala jsem z toho hamburgery a pochutnali jsme si (hotdog) (hotdog) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Malstep 3. 5. 2011, 13:44
@gabra tak to jsem ráda (Y)
KABELKAK 31. 8. 2010, 13:00
(child3) Tento recept dělám už dlouho a můžu potvrdit, že je to moc dobrý. Dala jste mi inspirace, že dáváte smetanu. Já dávala mléko. Akorád se rozcházíme vtom, že já to obaluji v trojobalu. Jednou jsem to zkusila ve strouhance. Zjistila jsem, že trojobal je lepší. (plaz)
Malstep 1. 9. 2010, 9:50
@KABELKAK Jsem ráda, že Vám také chutnají :-) Já dávám občas mléko také, je to také výborné... Trojobal praktikuje tchán, ten dokoce dává místo mletého masa bůček a je to mňamka obrovská... já z pohodlnosti obaluji jen ve strouhance, ale docela jste mi dala brouka do hlavy a příště v trojobale vyzkouším :-) (flower) (hello) (hello)
magick 24. 8. 2010, 18:29
Leničko děkuji dám vědět jak chutnaly (L)
Malstep 25. 8. 2010, 7:05
@magick Určitě dejte vědět, dobrou chuť :-) (hello) (hello)
magick 21. 8. 2010, 14:54
Dobrý den Leničko a jaký je poměr surovin? (F)
Malstep 24. 8. 2010, 7:57
@magick Dobrý den, Marti, já dávám na 1/2 kg mletého masa 200g tvrdého strouhaného sýra... A smetanu nebo mléko prostě tak, aby bylo maso v míse trochu ponořeno :-) Krásný den, Lenka (hello) (hello) (hello)
Malstep 26. 8. 2010, 13:02
@Malstep Dneska jsem přidala i obrázkový postup ... (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie