(recept
si oblíbilo 125 návštěvníků)
Holandský řízek
Potřebné ingredience
500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka
Postup přípravy
Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo z části potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ). Z této dávky jsem měla 16 bochánků .
Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.
Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť :o) ...Lenka
Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.
Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť :o) ...Lenka
... takto se smetana vpila druhý den do mletého masa, už jsem ji nevylévala, jen jsem promíchala ...
... a přidala jsem strouhaný sýr, sůl, pepř a propracovala ...
pomocí namočených rukou ve studené vodě jsem tvořila bochánky ... ( toto je dávka z 500 g mletého )
... obalené ve strouhance ...
... a na pánvičce osmažené do zlatova se na ubrousku zbavují přebytečného tuku ...
... dobrou chuť ....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
silversea
(upraveno)
4. 5. 2011, 9:32
Skvělý recept! Řízečky nám také moc chutnaly.. Děkuji!!
Malstep
(upraveno)
8. 5. 2011, 20:18
@silversea
To jsem ráda, moc děkuji
gabra
(upraveno)
31. 3. 2011, 19:30
výborné, jemné....dělala jsem z toho hamburgery a pochutnali jsme si
Malstep
(upraveno)
3. 5. 2011, 13:44
@gabra
tak to jsem ráda
KABELKAK
(upraveno)
31. 8. 2010, 13:00
Tento recept dělám už dlouho a můžu potvrdit, že je to moc dobrý. Dala jste mi inspirace, že dáváte smetanu. Já dávala mléko. Akorád se rozcházíme vtom, že já to obaluji v trojobalu. Jednou jsem to zkusila ve strouhance. Zjistila jsem, že trojobal je lepší.
Malstep
(upraveno)
1. 9. 2010, 9:50
@KABELKAK
Jsem ráda, že Vám také chutnají Já dávám občas mléko také, je to také výborné... Trojobal praktikuje tchán, ten dokoce dává místo mletého masa bůček a je to mňamka obrovská... já z pohodlnosti obaluji jen ve strouhance, ale docela jste mi dala brouka do hlavy a příště v trojobale vyzkouším
magick
(upraveno)
24. 8. 2010, 18:29
Leničko děkuji dám vědět jak chutnaly
Malstep
(upraveno)
25. 8. 2010, 7:05
@magick
Určitě dejte vědět, dobrou chuť
magick
(upraveno)
21. 8. 2010, 14:54
Dobrý den Leničko a jaký je poměr surovin?
Malstep
(upraveno)
24. 8. 2010, 7:57
@magick
Dobrý den, Marti, já dávám na 1/2 kg mletého masa 200g tvrdého strouhaného sýra... A smetanu nebo mléko prostě tak, aby bylo maso v míse trochu ponořeno Krásný den, Lenka
Malstep
(upraveno)
26. 8. 2010, 13:02
@Malstep
Dneska jsem přidala i obrázkový postup ...