(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Svatební 3patr.jovodort s trubičkami
Potřebné ingredience
piškot - na 1 vejce dávám 40g pol. mouky a 40g krup.cukru + trošku horké vody a oleje + špetku prášku do pečiva (lze přidat kakao, ořechy, kokos, oříšky, kávu - podle chuti) krém - 1 želatinový ztužovač, 1 Rama smetana ke šlehání, 1 velký jogurt Hollandia a 1/2 vaničky polotučného nebo tučného tvarohu + moučkový cukr podle chuti
Postup přípravy
Na tento třípatrový dort jsem pekla korpusy velikosti 28 - 20 - 12cm z 10 - 7 - 4 vajec . Peču v HT při 170°C
Jovokrém - nejdřív si ušlehám šlehačku , pak připravím želatinový ztužovač podle návodu (rozšlehat ve 100ml teplé vody) - já ho šlehám ručním šlehačem a po 1/2 minutě přidám po lžících šlehačku a postupně i tvaroh, jogurt a nakonec moučkový cukr. Tato dávka je na dort o průměru 25cm.
Každé patro jsem dvakrát rozkrojila po naplnění nechala ztuhnout v dortové formě. Pak jsem celý dort potřela šlehačkou, přilepila čokoládové trubičky, naskládala jahody, které jsem na závěr potřela gelem na ovoce.
Jovokrém - nejdřív si ušlehám šlehačku , pak připravím želatinový ztužovač podle návodu (rozšlehat ve 100ml teplé vody) - já ho šlehám ručním šlehačem a po 1/2 minutě přidám po lžících šlehačku a postupně i tvaroh, jogurt a nakonec moučkový cukr. Tato dávka je na dort o průměru 25cm.
Každé patro jsem dvakrát rozkrojila po naplnění nechala ztuhnout v dortové formě. Pak jsem celý dort potřela šlehačkou, přilepila čokoládové trubičky, naskládala jahody, které jsem na závěr potřela gelem na ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé