(recept
si oblíbilo 1626 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii
Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gultinka
(upraveno)
30. 4. 2009, 17:34
Výbornááááá se olizoval až za ušima Dostala jsem pochvalu
Iveta a dětičky
(upraveno)
7. 3. 2009, 19:10
Dobrý den. Právě jsme dělali pizzu podle vašeho receptu. Je to neskutečná mňamka opravdu pravá italská. Protlak basilico jsme neměli a tak jsme dali klasický protlak který jsme dochutili česnekem a solí a trošku naředili kečupem, ještě šunčičku, klobásku, uzené maso a různé druhy sýra i ananas se tam mihnul. Dělali jsme si s rodiči dvojitou dávku a tak nás pěkně bolí bříško protože jsme se neskutečně přežrali doporučuji vyzkoušet
mysimysi
(upraveno)
3. 3. 2009, 18:25
Ahojky, vyzkoušela jsem váš recept na těsto a je opravdu výborné . zadělávala jsem ho v pekárně a podle Jany L. (klient), jsem dala poloviční dávku. Navrch už jsem dávala podle naší chuti, ale těsto je základ a tohle je opravdu moc mňamózní základ . Akorát jsem si nebyla jistá jaký olej tam přijde, ale předpokládám že olivový a takový jsem tam i dala. Už mám receptík v oblíbených a moc těším, až budeme péct znovu .
Annita
(upraveno)
12. 5. 2009, 16:40
@mysimysi
Italové by Vám řekli Marcelko ,jedině olivový. A ještě jednou pro všechny: prosím žádný kečup, ten opravdu na pizzu nepatří
Evelii
(upraveno)
22. 2. 2009, 17:49
Pavli, pizza je opravdu mooooc luxusní!!!! děkuju za receptík!!! Myslíte,že opravdu můžu dát vykynuté těsto do mrazáku???
prerov
(upraveno)
13. 2. 2009, 19:11
Mooooc dobré, pizza je supeeeer. Děkuji za recept
Annita
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:05
@prerov
trojkolka
(upraveno)
12. 2. 2009, 17:01
děkuji za recept na úžasnou pizzu dělám jednu část, zbytek šoupnu do mrazu, další víkend vytáhnu, mi vždy pomáhají
Annita
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:05
@trojkolka
katkatob
(upraveno)
26. 8. 2009, 16:13
@Annita
ahoj, naši dostali chuť na pizzu, už jsem si tu jednu vybrala, ale ještě jsem narazila na tuhle. a podle toho jakou chválu tu slyším, tak udělám tuhle, tak až bude hotovo a snězeno tak napíšu jaké to bylo, zatím, měj te se!!
Finem
(upraveno)
4. 2. 2009, 11:29
Ahoj, taky jsme zkoušeli a jinou už dělat nebudem. Byla fakt MNAM!!!!!
Annita
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:05
@Finem
panímedvídková
(upraveno)
4. 2. 2009, 11:14
Děkujeme za super recept na tu nej pizzu!!! Jen musíme vždy přidat trochu mouky, těsto lepí.. pečeme malé kulaté(4 z jedné dávky) 10 min. a je to akorát. Už jsme jí dělali několikrát a i návštěvě moc chutnala Manžel by jí prý mohl jíst každý den
Annita
(upraveno)
18. 2. 2009, 21:04
@panímedvídková
SIMČA
(upraveno)
19. 1. 2009, 16:49
Dobrý den, dnes dělám Vaší pizzu už po zřetí a pokaždé se oblizujem je fakt výborná.
Annita
(upraveno)
22. 1. 2009, 17:28
@SIMČA
Děkuji všem moc za zprávičky, jsem moc ráda,že chutná
pipicjukova
(upraveno)
16. 1. 2009, 15:07
Pavlo,děkuji za recept,těsto je moc dobré.Jen se mi s ním hůře pracovalo,asi jsem dala trošku víc droždí(zadělávala jsem v pekárně)
kyša
(upraveno)
11. 1. 2009, 12:31
Neuvěřitelná dobrota pizza je fakt vynikající Díky za recept Markéta
ellenka
(upraveno)
8. 1. 2009, 6:59
Dobrý den, komentáře na Váš recept mluví o všem a asi už ani nejde napsat něco jiného, než co všichni píšou Tak se připojuji, zkoušela jsem hodně receptů na pizza těsto, ale toto je , krásně se s ním i dělá a chutná jak v pizzerii. Jjá dávám na pizzu i pomazánkové máslo. Před sýrem, lžičkou dám pár kopečků sem tam pomazánkového másla a opravdu je to výborné Přeji hezký den Zuzka
kolac
(upraveno)
4. 1. 2009, 19:47
Dobrý den Pavli, i já se musím přidat k ostatním a jenom chválit a chválit . Dělala jsem Vaši pizzu už několikrát, byl to první recept, který jsem zkoušela a jiný určitě zkoušet nebudu Návštěvy si ji už u nás objednávají dopředu , sklízíme s ní velký úspěch . Takže díky Vám jsem za dobrou kuchařku Moc děkuji za opravdu výborný recept Pavlína
klient
(upraveno)
4. 1. 2009, 19:20
Díky moc za recept, je skutečně zatím nejlepší, co jsem dělala. Zadělávala jsem ji v domácí pekárně z poloviční dávky a byla akorát na jeden plech. Neměla jsem droždí, tak jsem tam dala sušené a taky krásně vzešla a místo Bazilica jsem dala Salsu, která je dobře kořeněná a obsahuje papriku , tak byla i trochu ostrá. Je prostě báječná i sousedka se olizovala. Díky moc za receptík a už nikdy kupovanou. Díky.
monke
(upraveno)
3. 1. 2009, 18:20
Dobrý večer,Pavlo...děkujeme za výborný recept těsto bylo krásně nízké a chutné jako v pizzerii .Vždy budeme dělat jen pizzu od Vás
hellin
(upraveno)
27. 12. 2008, 12:15
Po jsme potřebovali změnu a musím říct, že takhle rychle u nás pizza ještě nezmizela Výborná
gabb
(upraveno)
10. 11. 2008, 18:12
Dneska jsem dělala jinou už dělat nebudu prostě něco úžasného díky za bezva recept .
bobenko
(upraveno)
3. 10. 2008, 8:43
Toto je najlepšie cesto na pizzu, aké som kedy robila a iné už robiť ani nebudem
Lucynta
(upraveno)
14. 9. 2008, 15:15
Dneska jsem jí dělala k obědu a je skvělá
Jita K.
(upraveno)
3. 9. 2008, 19:17
Tak dnes byla pizza k večeři a prostě jedna báseň Jinou už nebudu péct, děkujiiiiii Jitka