(recept
si oblíbilo 1626 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii
Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
IXID
(upraveno)
8. 6. 2010, 10:06
Toto těsto je nejlepší, co jsem kdy dělala, křupavé, ale křehké a slabé....
Bylinka1
(upraveno)
23. 4. 2010, 6:48
Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:22
@Bylinka1
ankaM
(upraveno)
22. 4. 2010, 23:32
Moc děkuji za opravdu vynikající recept na těsto. Syn myslel, že pizza pochází z místní pizzerie Doporučuji všem a ještě jednou děkuji Anna
Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:21
@ankaM
Děkuji Aničko.To mě těší...
MajkaKi
(upraveno)
2. 4. 2010, 10:44
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2563128 takto se povedla nám
Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:21
@MajkaKi
Děkuji všem a jsem ráda,že stále chutná.A Maruško je moc pěkná
Nejů
(upraveno)
29. 3. 2010, 7:29
Walter
(upraveno)
28. 3. 2010, 19:23
dh.§§-
RENDA 75
(upraveno)
20. 3. 2010, 6:32
výborná pizza
Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:22
@RENDA 75
zabinkaa
(upraveno)
3. 3. 2010, 14:41
Moc dobrá
Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:22
@zabinkaa
Děkuju Blani
upirizub
(upraveno)
19. 2. 2010, 20:56
Tak dnes jsem pizzu dělala:Manžel si jí nemohl vynachválit,cpal se až mu pak bylo těžko.A muj 2,5 letý syn ten si taky pochutnával.Z celého pekáče zbylo tak 10cm na 10cm.Takže ted už nebudu kupovat pizzu,ale jedině budu dělat tuto je jednoduchá a hlavně rychlá.
Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:21
@upirizub
Supr,že pozdravuji manžela.Hezky ho vykrmte
anitram
(upraveno)
18. 2. 2010, 13:07
Tak jsem také neodolala a zkusila Váš recept a pizza byla SUPER.
Annita
(upraveno)
15. 5. 2010, 20:23
@anitram
lucka250
(upraveno)
6. 2. 2010, 22:20
Děkuji za užasný recept rycle a výborné
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2010, 16:34
Dnes jsem dělala rovnou dvě dávky aby měli děti i na sváču do školy a můžu říct,že je rychlé jednoduché a skvělé těsto.Dala jsem sušené droždí vše zaráz hodila do robota a bylo .Příště nebudu dělat jinou než tudle.Všem chutná díky moc
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2010, 9:00
když bych chtěla dát sušené kvasnice .Stačí dát jako na půl kg mouky A NEBO RADĚJ VÍC A NIC TÍM NEZKAZÍM.mÁM STRACH ABYCH NEDALA MOC A ĚSTO NEBYLO MOC NAKYNUTÉ.cHI JÍ DĚLAT DNES A V TOM POČASÍ SE MI NECHCE S PRCKEM PRO ČERSTVÉÉÉ
Annita
(upraveno)
27. 3. 2010, 14:20
@
Mrzí mě ,že až teď.Dlouho jsem tu nebyla.Sušené kvasnice nemám vyzkoušené,ale hlavně opatrně ať těsto moc nenakyne. Jinak supr všem.Moc děkuju
sorridera
(upraveno)
29. 1. 2010, 14:01
JE UŽASNÁ LEPŠÍÍÍ JSEM NEJEDLA DEKUJI MOC MOC
SOFINEČKA
(upraveno)
29. 1. 2010, 11:52
Tak jsem jí teda zkusila u péct a sinovec mi řekl že je luxusní a ona opravdu je už jinou dělat nebudu díky Radka
SOFINEČKA
(upraveno)
28. 1. 2010, 16:29
Chtěla jsem se zeptat můžu použít normální protlak?U nás tento nekoupím a plech vymazat? děkuji za odpověd Radka
petra2343
(upraveno)
10. 1. 2010, 14:51
holky pizzu dáváte přímo na suchý plech, nebo na pečící papír. díky
Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:52
@petra2343
PETRUŠ,POMOUČIT PŘÍMO PLECH.
MajkaKi
(upraveno)
14. 2. 2010, 14:27
SUPER, jen se po ní zaprášilo,je opravdu moc dobrá. Vařily 12 let 11let 9 let 9let moje dcery a neteře je krásně nazdobily a moc si potom pochutnaly Moc děkujeme http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2563128
Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:53
@MajkaKi
emBank
(upraveno)
28. 12. 2009, 13:49
Recept mam v oblibenych a zrovna dneska budu delat,je skvela a vsem nam moc chutna.A recept ma ulozeno tolik lidi ze je videt ze nejenom nam!!!!!!!!!!!!
Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:53
@emBank
Děkuji.
lenmaz
(upraveno)
28. 12. 2009, 11:51
Dneska jsme upekli pizzu a musím říct, že byla mňamózní . Ještě teď máme boule za ušima . Není nad pravý italský recept . Doporučuji všem . Mám ho ve svých oblíbených receptech. Lenka
Annita
(upraveno)
16. 1. 2010, 18:54
@lenmaz