(recept
si oblíbilo 1626 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii
Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anchel
(upraveno)
20. 10. 2011, 17:20
Luxusní
lidare
(upraveno)
4. 10. 2011, 19:37
hned bych zakousla,vypadá úžasně
kleverka
(upraveno)
4. 10. 2011, 19:12
SUPER PIZZA.Díky za receptík fakt luxusní.Recept si ukládám a jinou už dělat nebudu.A posílám dál svým známým a kamarádkám.
žingi
(upraveno)
27. 9. 2011, 12:31
včera jsem dělala podle vašeho rozpisu těsto a jen se zaprášilo http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3774707
31423
(upraveno)
25. 9. 2011, 11:12
Taky jsme dělaly a je fakt .Jinou pizzu ted už nedělám, a to jsem vyzkoušela plno receptů a ta je naprosto bezkonkurenční
dolik76
(upraveno)
21. 9. 2011, 20:38
Děkuji za super recept, lepší pizzu doma jsme ještě nejedli. Měli jsme dneska na večeři s šunkou, mozarelou a bazalkou, vynikající tenoučké těsto
Berousci
(upraveno)
3. 9. 2011, 17:08
Dělám ji podle Vašeho receptu pravidelně cca 2x do měsíce už víc jak půl roku...právě ji máme v troubě,já vždy připravím jen těsto a zbytek už je práce mého "6letého kuchtíka" ...je FAKT LUXUXNÍÍÍÍ - jinou už neděláme !!!
Kamis1
(upraveno)
17. 8. 2011, 4:59
¨Taky jsme si ji tam dávali.
Maxulinka
(upraveno)
16. 8. 2011, 8:40
tak sem ji taky zkusila a supééééééér manža i děti se olizovaly až za ušima je to opravdu děkuji moc za recept
Sony1
(upraveno)
20. 7. 2011, 9:32
Je opravdu výborná jak z pizzerie. Jinou už dělat nebudu
Dada34
(upraveno)
26. 6. 2011, 17:12
jeremy
(upraveno)
26. 6. 2011, 16:41
je skvělá, vynikající...dostala jsem také pochvalu od přítele, jak jsem dobrá kuchařinka! hihihihihiiiiiiii děkuji za to, že jste se s námi podělila o fajn receptík!
alimama
(upraveno)
14. 6. 2011, 22:43
Opravdu skvělé těsto - konečně se i mně povedla pizza jak od profíků. Děkuji!!!
Venda2222
(upraveno)
13. 6. 2011, 16:48
SUPER recept, vřele doporučuji všem!Jiné těsto už dělat nebudu
marketaryg
(upraveno)
22. 5. 2011, 14:46
Nejlepší pizza
JanaSL.
(upraveno)
16. 5. 2011, 14:53
já dělám pizzu už jedině podle vašeho receptu vyzkoušela jsem několik těst, ale tohle nám chutná nejvíc
ochyda
(upraveno)
29. 4. 2011, 19:09
VÝBORNÁ díky za recept Laďka
ddandulla
(upraveno)
3. 3. 2011, 20:34
Zdravím,dnes jsem dělala poprvé tuto pizzu a je V*Y*N*I*K*A*J*Í*C*Í.Určitě bude dělat častěji.Děkuji moc za recept.
Fishie
(upraveno)
2. 3. 2011, 11:56
Výborná dělala jsem již po několikáté . Jesti byl někdo v minulém životě pes a ( já zcela asi určitě) a v těstě z kostky droždí ho pořád cítí ( já tedy ano .... jediná z rodiny ) ... tak jsem dnes dělala těsto ze sušeného droždí .... a necítila jsem vůbec nic ......
Loffda
(upraveno)
11. 1. 2011, 23:07
Tak jsme právě dojedli tuto skvělou pizzu a musím poděkovat za super recept, už se skví v mém sešítku NEJ receptů PS: trošku jsem si to ulehčila sušeným droždím, takže jsem nečekala na kvásek, jen to smíchala vše dohromady a dopadlo to taky super, tak to je tip pro ty co nemaj doma obyč droždí