(recept
si oblíbilo 1626 návštěvníků)
Pizza z pizzerie v Severní Itálii
Potřebné ingredience
Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.
Postup přípravy
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivča45
(upraveno)
1. 9. 2012, 18:50
....chtěla bych se zeptat, jak velký hrnek?
sopo
(upraveno)
27. 8. 2012, 20:38
Dneska jsme měli k večeři, je vynikající Děkuji moc za super recept!
PRATELKA
(upraveno)
11. 8. 2012, 12:06
Dneska jsem měli k obědu a musím říct, že tohle je mana nebeská Dělala jsem léta svoji, jedla z mnoha restaurací, ale fakt tahle je pro mě jednička Díky moc za recept, fakt nemá chybu, jeden plech už je pryč a načínáme druhý..těším se, že třeba dáte zase nějaký dobrý recept
Kakája
(upraveno)
7. 8. 2012, 21:02
Dneska sme měli k večeři a je fakt výborná.
Helena3
(upraveno)
26. 7. 2012, 20:02
Právě jsme dojedli a ikdyž jsem neměla slaninu a olivy nedávám (nechutnají nám) i tak byla pizza výborná . Zuzanka si přidala
bosa nozka
(upraveno)
22. 7. 2012, 13:35
Děkujeme za výborný recept na pizzu,těsto je super,dobře se s ním pracuje,krásně se vyválí.Pizza nám chutnala,určitě budeme dělat častěji Mějte se a díky!!Rozšíříme jídelníček...Byla mňam,po plechu se zaprášilo Všichni se oblizovali!!!
alexandra
(upraveno)
2. 6. 2012, 19:45
Dnes jsem poprvé dělala pizzu ... a protože tento recept tu všichni chválíte, vybrala jsem si také tento recept.... no to jsem si naběhla !!! Ta pizza je tak LUXUSNÍ, FAMOZNÍ, ÚŽASNÁ A LEPŠÍ NEŽ Z PIZZERIE, že jí budu dělat asi dost často!!!!!!!!!!!!!! Už ani nikdy nebudu zkoušet jiný recept, tento je fakt super a na to, že to byla fakt moje první pizza, dopadla skvěle! A rovnou dva plechy! Děkuju za celou rodinku, která se ještě teď oblizuje díky , Katka
vlasticka01
(upraveno)
2. 6. 2012, 10:25
taky brzy vyskousim
Ranlu
(upraveno)
26. 5. 2012, 18:54
Pizza je jak říká dcera a synovec "luxusní".Zkoušela jsem z poloviny a dělám znova z půlky.Je fakt super.Jinou dělat už nebudu.Vynikající,doporučuji vyzkoušet.Díky za recept Romana
melyh
(upraveno)
23. 4. 2012, 8:54
Díky,za supr recept,celá rodina si tuto pizzu zamilovala a chutná jim víc,než v pizzerii ,takže velká spokojenost
willowová
(upraveno)
13. 4. 2012, 10:51
Díky za super recept, včera jsem zkusila a opravdu mňamka, děti naprosto spokojené , zítra ji musim dělt znovu Ivana
mirkaberkys
(upraveno)
31. 3. 2012, 20:33
Tak jsem jí taky vyzkoušela a nedávala jsem tomu moc šanci. Suroviny jsou stejné, jako dělám já. Ale asi z mé stránky byla chyba hlavně v tom, že jsem dřív pekla zbytečně dlouho. Dneska jsem se držela vašich rad, jen jsem pekla na silikonové podložce a pizza byla výborná.
LucOss
(upraveno)
24. 3. 2012, 12:08
Těsto nemá chybu, je super Pizzu milujeme a těsto jsme kupovali v prášku takže jsme ji doma moc často nedělali. Po vyzkoušení Vašeho receptu určitě budeme dělat častěji těsto je famozní
mysmilena
(upraveno)
11. 3. 2012, 14:59
Výborná pizza, už léta dělám tutéž, akorát do těsta nedávám cukr. Nám chutná nejvíc se sýrem gouda peču na 250 stupňů max 5min
ABYTEX
(upraveno)
8. 3. 2012, 20:45
cesto robíme také isté je fakt super akurát nepotierame pretlakom ale rozmixovanými sterilizovanými paradajkami (rajčaty) je to tiež vysoko mňamkové
samaan
(upraveno)
8. 3. 2012, 20:07
zkoušela jsem a jinou už dělat nebudu. Děkuji za recept, je opravdu super a nejlepsi. Těsto je jednoduché a výsledek výborný
Morgana76
(upraveno)
22. 12. 2011, 17:33
Tak musím pochválit, pizza je naprosto luxusní Doma si mysleli, že jsem ji koupila v pizzerii Děkuji za recept, teď jsem doma za hvězdu
Lukaníno
(upraveno)
6. 12. 2011, 18:54
Vyzkoušeno a je skutečně vynikající! Vážně, už nikdy více žádné listové těsto, kečupy a podobný srágory. Vynikající recept, jinou už nebudu dělat - opravdu jako z pizzerie.
pielka
(upraveno)
25. 10. 2011, 15:29
Ještě je tu jeden velice chválený recept na pizzu od Martiny S (Super tenké těsto na pizzu), zkoušeli jste která je lepší? ještě jedna otázečka, kdybych chtěla dělat jen poloviční dávku, jen všechny ingredience rozdělím na polovinu množství? děkuji.
plevka
(upraveno)
4. 2. 2018, 17:14
@pielka
wipaja
(upraveno)
24. 10. 2011, 12:15
Tato je ze všech receptů neklepší