Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1626 návštěvníků)

Pizza z pizzerie v Severní Itálii

5.0
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience

Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andrear 21. 7. 2007, 20:09
(PL) hmm pizza tu my milujem a určitě receptík vyzkouším ^o) :-P
Annita 22. 7. 2007, 19:07
@andrear (Y)Vyzkoušejte a pak napište :-) (D)
KOFI 17. 7. 2007, 10:06
Tak jsem šla na druhý pokus a povedlo se (clamp) (Y) Těsto už bylo hustší a pěkně se s ním pracovalo. Pořádně jsem si přečetla na kolik to mám péct a okraje už byly krásně měkoučké ;-). Tenhle recept si řadím do zlatého fondu a při každé možné příležitosti budu Vaši pizzu péct. Jo, a zatím každý, kdo ochutnal nešetřil chválou (Y) (Y) (Y)
Annita 21. 7. 2007, 19:26
@KOFI Děkuji Romčo a jsem moc ráda,že se povedlo.Hezký večer Pavla (clamp) (clamp) (clamp) (D)
KOFI 7. 7. 2007, 21:46
Tak nevím, asi jsem něco udělala špatně :-|. Všechny uvedené suroviny jsem dala do domácí pekárny a čekala na těstíčko. Jenže bylo dle mě moc řídké. Ná vál jsem jej musela skoro vylít ;-). Takže mi nebylo jasné, jak z tohohle můžou ti Italové udělat tak mistrně a obratně placku na pizzu. Za hojného zasypávání a podsypávání moukou jsem to nakonec vyválela, upekla a sklidila doma ohromný úspěch (clamp) (Y). I mi moc chutnala i když ty okraje jsem ´měla tvrdé, jako štolverk ;-) :-$.- kumšt ukrojit. Ale jinak byla moc dobrá, fakt! :-D :-D
Annita 10. 7. 2007, 17:48
@KOFI To je mi Romčo líto :-(, fakt netuším co mohlo být špatně. V domácí pekárně jsem to nezkoušela,protože jí nemám :-$,ale tím to určitě nebylo.Řídké určitě být nesmí a tvrdé okraje,to spíš bývá , když je trouba na málo a dlouho se peče.Snad mě jen napadá nebylo moc vody nebo vejce navíc :-$.Příště se určitě povede [A] (D)
Bobášek 4. 7. 2007, 17:52
Musím se taky přidat, včera byla k obědu ze surovin co dům dal. Už se těším, až ji budu dělat znovu s orig. protlakem, bylinkami, mozzarellou. Byla vážně skvělá. |:o) |:o) |:o). Ivana
Annita 10. 7. 2007, 17:31
@Bobášek Děkuji Ivčo a určitě si jí zas udělejte (clamp) (PL)
Skupi 4. 7. 2007, 13:39
Pizza vynikající,přítel ocenil,říkal,že lepší nejedl.Recept dál rozdávám.Díky,fakt skvělá (Y) (Y)
Annita 4. 7. 2007, 16:13
@Skupi To mě těší, klidně rozdávejte :-) (clamp) (C)
dodysek 11. 6. 2007, 7:36
Pizza je fakt naprosto super, těsto jsem udělala v domácí pekárně. Děkuji za recept (L) (Y) :-)
Annita 11. 6. 2007, 19:42
@dodysek Dík, dík :-) (child2) (wash)
Julenka 10. 6. 2007, 22:09
Ráda bych se zeptala, kde lze koupit protlak bazilico? Nemůžu jej nikde sehnat. *-) Díky Lenka (X)
Annita 11. 6. 2007, 19:41
@Julenka Jeden čas jsem ho vpohodě sehnala v Intersparu. To byl jedinej market který ho měl. |:o) (child2)
Julenka 11. 6. 2007, 22:14
@Annita Tam jsem byla včera a ...neměli (N)
Annita 30. 6. 2007, 7:38
@Julenka Vím,že píši pozdě,ale včera jsem ho viděla v Globusu.Originál italský.
Cari 10. 6. 2007, 22:36
@Julenka Není nad to si ho jednoduše udělat (Y)Koupíte v supermarketu Passata di pomodoro a v zahradnictví bazalku v květináči a povaříte +masox a je to (Y)Bazalku si můžete zmrazit (Y)
Cari 10. 6. 2007, 22:37
@Cari Povaříte bez květináče a jen lístky bazalky ;-) :-D
Hanka Ka. 10. 6. 2007, 13:21
Dnes jsme měli k obědu, byla lepší, jak v místní pizzerii. Super!!! Už nebudu dělat jinou!! (Y) (Y) (Y)
Annita 11. 6. 2007, 19:43
@Hanka Ka. Díky Hani, to jsem ráda :-$ (clamp) (child2) (wash) (D)
Cari 9. 6. 2007, 14:05
(Y) (Y) (Y)Těsto jsem udělala v domácí pekárně a udělala calzone(přeloženou pizzu) a byla vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Bylo pět kousků a jen se po nich zaprášilo :-D ;-)Jinou už dělat nebudu,moc děkuji za receptík (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
Annita 9. 6. 2007, 16:08
@Cari Super ,dobrý nápad, určitě to také vyzkouším (Y) (clamp) (D) (D) (D) (F).Pavla
ASliva (upraveno) 8. 6. 2007, 8:00
Dnes jsem zkoušela Vaši ohromně komentovanou pizzu. Jsem přes pizzu neskutečnej kritik a výrobu domácí jsem dávno vzdala kvůli těstu, které se mi nikdy nezdálo akorát. Musím uznat, že Váš recept je vážně super!!!!! Ty kečupové jsou fakt hrůzné, vždy na italské speciality používám to, co je zde k sehnání.Před pár lety to byl problém, ale dnes ve větším hypermarketu člověk sežene skoro vše, co potřebuje. Asi jediné, co pizze chybí, je pec místo trouby. Pizzu slupnul i můj táta, který ji prakticky nejí. Myslím, že s tímto receptem uspěji, aniž bych musela objednávat pizzu přes specializovaná zaříźení. Recept si píšu do oblíbených a jistě ji zopakuju!!! Měla totiž úspěch!!!! Fakt překvapení!!!!! D*O*P*O*R*U*Č*U*J*I*!!!!! Každopádně, ať si každý piizzu obloží dle svých chutí!!! Díky!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) Alča
Annita 9. 6. 2007, 16:07
@ASliva Pec by byla dobrá,ale u nás by musela být hodně velká :-D,alespoň jako mají kamarádi v Itálii na 6 velkých pizz ;-). Ale jsem moc ráda,že chutnala :-$ a děkuji.Pavla (F) (C)
Vlastina.K 2. 6. 2007, 14:29
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Annita 2. 6. 2007, 20:40
@Vlastina.K :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D)
Sykyna 2. 6. 2007, 14:19
Tak jsem dnes dělala a těsto je opravdu jak v restauraci |:o) byla to mňamina,dávám za jedna (Y) (Y) (Y)
Annita 2. 6. 2007, 20:39
@Sykyna Děkuji Ivčo |:o) |:o) |:o) (C)
*MIMI*SVET* 31. 5. 2007, 12:46
Pavlo, moc děkuji za príma jednoduchý recept. I když jsem doma neměla čerstvé kvasnice, použila jsem sušené a vše dopadlo na jedničku! K pochvale se přidává i manžel. (PL) Mějte se hezky! (F)
Annita 1. 6. 2007, 11:01
@*MIMI*SVET* Díky Ivo.I se sušenými to jde v nouzi nejvyšší ;-). Pozdravujte manžílka a dobrou chuť pro příště. (Y) (D) (B) |:o) (F) (wash)
Aja2705 30. 5. 2007, 21:52
Dobrý večer Pavlo, dnes jsem zkoušela Vaší pizzu a je moc výborna (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a všichni jsme se po ní moc olizovaly. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) je fakt moc super.Díky Petra (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Annita 1. 6. 2007, 10:59
@Aja2705 Díky Peťo ! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ (D)
mamčamilča 26. 5. 2007, 21:57
Dobrý večer! Také jsem vyzkoušela Vaší pizzu a je fakt úžasná, malej mi doma dělanou pizzu vůbec nejedl, jenou kupované a tady snědl půl plechu a ještě křičel, že mu musíme nechat na potom, až mu to slehne v bříšku (Y) (Y) (Y) (Y) tak jsme snědli dva plechy ani nevím jak. Díky Milena (clamp) (clamp)
Annita 27. 5. 2007, 20:32
@mamčamilča To jsem moc ráda Milčo :-) a upečte malému další ;-). Tak krásný den.Pavla (PL) (child5)
Dandulee 23. 5. 2007, 19:41
Dobrý den,právě jsem dopekla pizzu dle vašeho receptu a musím jen chválit,chválit,chválit (Y) (Y) (Y)S těstem se krásně pracovalo,je pěkně slabounká a opravdu super (clamp)Jinou už dělat nebudu. (D)
Annita 26. 5. 2007, 14:50
@Dandulee Děkuji :-$ a přeji krásný slunečný den.Pavla (child2)
Vlasta V. 16. 5. 2007, 11:06
Silvuš,nejsem autorem,ale já i rodina pizzu jíme i studenou,tak at zedníkům chutná :-)
silvies 16. 5. 2007, 10:03
Asi mám blbý dotaz, ale dá se jíst i po studenu? Rekonstruujeme starší barák a máme tam tři zedníky. Kupodivu nechtějí žádné gulášky apod.,ale jsou celí žhaví do buchet. Už mi dochází inspirace. Jsem napekla spoustu buchet a koláču podle receptů tady z MMB a vždy se jen zaprášilo. Tak jsem myslela, že bych vyzkoušela Vaší pizzu *-)
Annita 16. 5. 2007, 17:04
@silvies Dobrý den Silvo.Pizzu udělejte určitě,ale studená to už není ono. Ono to těsto ztvrdne.Nevím :-S,ale tak jí sní třeba teplou,musíte je k tomu nahnat. Já k ní řemeslníky taky nahnala,když jsme dělali fasádu. :-D Je to vlastně teplý jídlo, né buchta. Pak napište, co jste vymyslela a jak jste dopadla. (Y)Pavla (PL)
krejculinek 15. 5. 2007, 14:24
Vyzkoušela jsem už několik receptů na pizzu ale tohle těsto je bomba (Y) (Y) (Y) nemohla jsem najít žádný recept na těstíčko, které bude po upečení měkkoučké a ne jako křupavá sušenka, je to bomba můžeme doporučit, my jsme přidali do těsta oregano a česnek a dělali jsme jednu pizzu šunkovou s cibulí a kysanou smetanoua druhou sýrouvou s jarní cibulkou a mozzarelou, nivou, hermoškem a eidamem (D) (D) (D)
Annita 15. 5. 2007, 17:59
@krejculinek Dobrý den Marti.Děkuji a zdravím.Samozřejmě každému podle jeho chuti.Jen když konečně přestanou lidé patlat pizzu z lístkového těsta a kečupu. :-D Hezký den Pavla (Y) (Y) (Y) (L)
Gabby1810 13. 5. 2007, 14:05
tak doboru pizzu jsem dlouho nejdela (PL). Manžel mě obviňoval, že jsem ji kupila v pizzerce a doma ji vydávala za svou :-). Prostě jedinečný recept, fakt super (clamp) (clamp) (clamp) Gábi
Annita 15. 5. 2007, 17:56
@Gabby1810 Dobrý den Gabčo. :-)Jsem moc a moc ráda.Pozdravujte manžela a ukažte mu moji stránku a komentáře a určitě uvěří. Děkuji Pavla (L) (child2) (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie