(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
3 vejce; 250g mouč. cukru; 1 vanilkový cukr; 0,25l šlehačky; 250g polohrubé mouky; 1 prdopeč; 1lžíce kakaa
Postup přípravy
Vejce s cukrem dobře rozšleháme,přilijeme šlehačku,vanilkový cukr.Mouku smícháme s prdopečem a dáme jako poslední.Vše dobře promícháme a 3/4 vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.Do zbytku přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto. Vznikne mramorová - viz foto.
Lze ale také těsto rozdělit na půlky,do jedné přidat kakao a při lití těsta střídat. Vypadá pak jako pruhovaná.
Dáme upéct do mírně předehřáté formy - elektrická cca 35min. na 180°C
Je to velmi jednoduché,bábovky doma milujeme,ale mně nebaví pořád šlehat sníh.Tahle je také krásně nadýchaná a velmi dobrá.
Lze ale také těsto rozdělit na půlky,do jedné přidat kakao a při lití těsta střídat. Vypadá pak jako pruhovaná.
Dáme upéct do mírně předehřáté formy - elektrická cca 35min. na 180°C
Je to velmi jednoduché,bábovky doma milujeme,ale mně nebaví pořád šlehat sníh.Tahle je také krásně nadýchaná a velmi dobrá.
obměna...Jenda jí chtěl více barevnou..tak jsme přidali červené potr.barvivo.
Taťka sice nejdřív koukal překvapeně,ale chutnala mu stejně dobře !!
..a zatím co jsem si to aranžovala a fotila ,tak si Aduš přisunul židličku a začal baštit :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé