(recept
si oblíbilo 192 návštěvníků)
Nadívaná kotleta a brambory z jednoho plechu
Potřebné ingredience
cca 1kg vepřové kotlety s kostí, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, půl centimetrové špalíčky tvrdého sýra (nebo plátky), sádlo, 10dkg anglické slaniny, sůl, 3 cibule
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme až ke kosti na 1 cm plátky.Nedokrojíme,spíš vytvoříme jakoby kapsy (aby nevytékal sýr).Osolíme i uvnitř a pořádně okořeníme Gyrosem.
Do každé kapsy dáme po lžičce kečupu a lžičce hořčice.
Naspodek vmáčknene špalíčky tvrdého sýru (s ním tam stáhnem i hořčici a kečup .Sýr naspod-aby nevytekl) a ještě vložíme ze dvě kolečka cibule.
Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros kořením.
Poklademe plátky anglické a svážeme nití,aby drželo tvar
V plech na sporáku spěníme na sádle na kolečka krájenou cibuli, vložíme maso a ze všech stran orestujem
Pak trochu podlejeme a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme asi při 220°C v zakrytém plechu.
Očistíme brambory ,nakrájíme na čtvrtky.Asi po 20 min pečení masa vsypeme do plechu brambory.Osolíme je a okmínujem.Můžem posypat trochu Gyrosem.A pečeme.Podléváme jen trošku,aby brambory neplavaly.
Ke konci odděláme vrch a necháme zrůžovět.Maso občas polejeme výpekem.Celková doba pečení je cca 60-70 min
Sundáme nit a krájíme na plátky.Podáváme s pečeným bramborem,tatarkou,zeleninovým salátem..
Do každé kapsy dáme po lžičce kečupu a lžičce hořčice.
Naspodek vmáčknene špalíčky tvrdého sýru (s ním tam stáhnem i hořčici a kečup .Sýr naspod-aby nevytekl) a ještě vložíme ze dvě kolečka cibule.
Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros kořením.
Poklademe plátky anglické a svážeme nití,aby drželo tvar
V plech na sporáku spěníme na sádle na kolečka krájenou cibuli, vložíme maso a ze všech stran orestujem
Pak trochu podlejeme a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme asi při 220°C v zakrytém plechu.
Očistíme brambory ,nakrájíme na čtvrtky.Asi po 20 min pečení masa vsypeme do plechu brambory.Osolíme je a okmínujem.Můžem posypat trochu Gyrosem.A pečeme.Podléváme jen trošku,aby brambory neplavaly.
Ke konci odděláme vrch a necháme zrůžovět.Maso občas polejeme výpekem.Celková doba pečení je cca 60-70 min
Sundáme nit a krájíme na plátky.Podáváme s pečeným bramborem,tatarkou,zeleninovým salátem..
v mase nakrojit kapsy"
osolit,posypat Gyrosem a mezi každý plátek masa vložit lžičku hořčice a kečupu
vložit sýr a cibuli
znovu celé maso posypat Gyrosem
obložit plátky anglické a svázat
na plechu orestnout cibuli , pak i maso a dát péct
Po chvíli přidat brambory
A hotové servírujem.A mooc si pochutnáváme:o))
Maso také můžeme podávat k bramborovým knedlíkům a zelí!
Dobrou chut :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
20. 3. 2016, 20:56
to musím vyzkoušet
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
20. 3. 2016, 20:41
nahlásit
filidr
(upraveno)
18. 1. 2014, 11:24
hm, určitě vyzkouším, my děláme takto krkovici, mezi plátky dáváme špek,cibuli,česnek a anglickou a pomalu péct, taky dobrotka..........
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
18. 1. 2014, 10:27
Veľmi lákavo vyzerá skvelá inšpirácia na nedeľu
nahlásit
šubka
(upraveno)
18. 1. 2014, 9:24
Tak to bude dobrota určitě
nahlásit
JASTINKA
(upraveno)
7. 10. 2012, 14:03
Dobrý den Gábi.....právě jsme dojedli oběd podle vašeho receptu a moooooc jsme si pochutnali .Děkuji za prima inspiraci a receptík si zařadím do oblíbených jídel .Lucka
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:58
@JASTINKA
Luci, opožděně ale přece , moc děkuju Jsem ráda, že jste si pochutnali
nahlásit
fuca
(upraveno)
28. 8. 2012, 14:12
dneska vyzkouším Petra
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
17. 9. 2012, 19:56
@fuca
Doufám, že chutnalo
nahlásit
nelca
(upraveno)
23. 2. 2012, 22:22
opravdu vynikající receptík
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
24. 2. 2012, 7:37
@nelca
Díky moc
nahlásit
lidare
(upraveno)
20. 1. 2012, 11:19
úžasně lákavé jídlo,myslím že brzy vyzkouším,krásné
nahlásit
vlasticka01
(upraveno)
19. 1. 2012, 23:10
taky brzy vyskousim
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
20. 1. 2012, 10:59
@vlasticka01
Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo
nahlásit
Luciandaa
(upraveno)
8. 1. 2012, 12:55
Dneska jsem dělala receptík na oběd jen místo pečených brambor jsme měly bramborovou kaši.Moc děkuji určo na tento způsob ji budu dělat častěji.
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
20. 1. 2012, 10:58
@Luciandaa
Jsem ráda, že chutnalo Díky za zprávičku
nahlásit
cozumel
(upraveno)
2. 3. 2011, 15:38
Já jsem pekla rovnou, bez restování na cibuli - je fakt, že v těch bramborách by byla dobrá, a pekla ale déle - tipla bych to tak na 2 hodinky (po 1,5 hodině to bylo ještě uprostřed růžové), ale jinak vynikající
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
3. 3. 2011, 12:10
@cozumel
Evi, děkuji za zprávičku Jsem ráda, že Vám chutnalo Právě tím, že se maso orestuje-tím se zatáhne a skrátí se tak ta doba pečení.Proto jste pekla déle Ale samozdřejmě záleží také na výhřevnosti trouby a výšce masa...Každý si musí dobu uzpůsobit podle svého Důležité, že se povedlo a chutnalo Krásné blížící se jaro Gábina
nahlásit
Silvie.K
(upraveno)
11. 2. 2011, 7:45
Dobrý den, dala jsem místo sýra uzenou slaninu ). Celé rodině to moc chutnalo, opravdu moc dobré, takhle dobrou kotletu jsem snad ještě nejedla .
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
11. 2. 2011, 18:02
@Silvie.K
Silvi, moc děkuju za zprávičku Mám radost ,že jste si tak pochutnali
nahlásit
Kikina07
(upraveno)
7. 11. 2010, 11:31
Díky za inspiraci byla to mňamka
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
8. 11. 2010, 7:43
@Kikina07
Kristy, moc děkuji Mám velkou radost, že Vám chutnalo
nahlásit
Auča
(upraveno)
22. 7. 2010, 14:22
Dobrý den, Gábi, chci moc poděkovat za skvělý receptík, dělala jsem maso s bramborama včera k večeři, a manžel se tak nacpal, , že už nebyl ničeho schopen ...moooc jsme si pochutnali i bez slaniny, kterou sjem zapomněla koupit a s jiným kořením...!!!!
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
22. 7. 2010, 20:03
@Auča
Alenko,děkuji za milý komentík Moc mě těší,že Vám masenko chutnalo,byt ve vlastní úpravě Aspon je vidět,že to jde na x způsobů Mějte se krásně
nahlásit
Alena 2711
(upraveno)
7. 7. 2010, 12:17
vyzkoušela jsem Váš recept o víkendu, manža i syn měli boule za ušima - já ostatně také , je to opravdu ňamka, díky za recept, určitě jsem nedělala naposled
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
7. 7. 2010, 20:05
@Alena 2711
Ali,děkuji za zprávičku Mám velikou radost,že jste sklidila takový úspěch a že Vám všem chutnalo Moc mě to těší Přeji krásné léto
nahlásit
bubík4
(upraveno)
1. 7. 2010, 12:26
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
1. 7. 2010, 19:04
@bubík4
Díky
nahlásit
Klanyx
(upraveno)
28. 6. 2010, 16:16
Tak teď už vím co budu vařit k obědu, recept mě opravdu uchvátil, tak snad nám i bude chutnat. Určitě dám info
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
29. 6. 2010, 7:46
@Klanyx
Určitě vyzkoušejte Budu ráda,když pisnete,jak se dařilo a jak vám chutnalo
nahlásit
akžena
(upraveno)
28. 6. 2010, 13:14
Skvělý recept,dělala jsem z krkovičky ,nemělo to chybu,ty brambory jsou skvělé,nemám ráda americké brambory,ale toto je super.Je to fajn,že strčíš do trouby a můžeš dělat něco jiného.Dala jsem k tomu zelný salát s mrkví,fakt dobré.
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
28. 6. 2010, 15:09
@akžena
Jiřko,z krkovičky jsem nezkoušela...Ale proč ne Jsem ráda,že se vám recept líbil a chutnalo My také máme rádi takové to,co se dělá samo a pak je to mnamka veliká Děkuji za milý komentík a přeju hezké léto
nahlásit
alkado
(upraveno)
27. 6. 2010, 14:44
Dnes jsem vyzkoušela a je to výborné a hlavně rychlé.I manžel dobrovolně pomáhal.Doporučuji všem.
nahlásit
(Gabriška)
(upraveno)
28. 6. 2010, 6:56
@alkado
Markéto,jsem moc radá,že vám chutnalo Děkuji za zprávičku,moc mě to těší
nahlásit