Dort s žirafou
Potřebné ingredience
světlý a kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, broskve, WI
Postup přípravy
Dort vážil 6 kg a měřil na výšku 35 cm ...
těsto jsem dělala ze tří dávek (1,5 kakaového a 1,5 světlého)
z kakaového korpusu jsem podle menší formy odřezala kousky, které jsem pak použila na punčovinu
korpusy upečené ve skleněné kompotové misce jsem použila na hlavu a čumáček žirafy
ořezala jsem je do potřebného tvaru
korpusy na dort jsem střídavě (světlý a tmavý) promazávala pařížským krémem a prokládala broskvemi
ze zbytku korpusu jsem udělala punčovinu a vytvarovala jsem krk žirafy
potáhla jsem tlamičku
přiložila jsem ji k hlavě
a potáhla hlavu i s vrchním čumáčkem
přichystala jsem si růžky a uši na párátka
dort jsem potáhla zelenou
béžovou krk
vrch jsem pomazala krémem, zapíchla špejle do celého krku (jelikož jsem dort převážela 70 km daleko, tak aby držel stabilitu) a nahoru zapíchla hlavu
výroba hřívy
zdobení očí, uší, fleků atd...
výroba větviček
listí
detail hlavy
detail větví
pohled z boku
druhý bok
ze zadu
ze předu
jiný pohled
a ještě jeden
můj syn obdivující žirafku
s mojí sestrou (oslavenkyní)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé