Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Dort s žirafou

0.0
Dort s žirafou

Potřebné ingredience

světlý a kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, broskve, WI

Postup přípravy

Inspirace od Bohdanky O. (boda9) .... Bódo moooc děkuji za podrobný popis a i já jsem nafotila postup :-))

Dort vážil 6 kg a měřil na výšku 35 cm ...

těsto jsem dělala ze tří dávek (1,5 kakaového a 1,5 světlého)

z kakaového korpusu jsem podle menší formy odřezala kousky, které jsem pak použila na punčovinu

korpusy upečené ve skleněné kompotové misce jsem použila na hlavu a čumáček žirafy

ořezala jsem je do potřebného tvaru

korpusy na dort jsem střídavě (světlý a tmavý) promazávala pařížským krémem a prokládala broskvemi

ze zbytku korpusu jsem udělala punčovinu a vytvarovala jsem krk žirafy

potáhla jsem tlamičku

přiložila jsem ji k hlavě

a potáhla hlavu i s vrchním čumáčkem

přichystala jsem si růžky a uši na párátka

dort jsem potáhla zelenou

béžovou krk

vrch jsem pomazala krémem, zapíchla špejle do celého krku (jelikož jsem dort převážela 70 km daleko, tak aby držel stabilitu) a nahoru zapíchla hlavu

výroba hřívy

zdobení očí, uší, fleků atd...

výroba větviček

listí

detail hlavy

detail větví

pohled z boku

druhý bok

ze zadu

ze předu

jiný pohled

a ještě jeden

můj syn obdivující žirafku

s mojí sestrou (oslavenkyní)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie