Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 78 návštěvníků)

Skvělé řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

0.0
Skvělé řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

těsto: 200g cukru moučky,200g hl.mouky,4 vejce,1 prášek do pečiva,1 dcl oleje.Pudink: 1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr Nahoru: 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, skořice a granko na posypání

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný vysoký ! plech,protože to při pečení stoupne (nebo na pečící papír), na něj dáme uvařený horký vanilkový pudink a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.Po upečení na teplou buchtu nalejeme 2 zakysané smetany s 2 vanilkovými cukry a posypeme grankem a skořicí. Skořice je zde moc dobrá, ale nepřehánět!!! Uchováváme v lednici.
Je to neuvěřitelně lehká, dobrá a také osvěžující buchta. U ní je jistota,že vám dlouho nevydrží...Pokud ji zkusíte, uvidíte, že ji budete dělat zase:-))

Tak to vypadá po upečení...

A je hotovo!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adriM 6. 10. 2007, 15:43
Já moc receptíky na mmb ještě nepročítala,tak jsem si bohužel nevšimla,že ji vkládalo již více maminek, každopádně jsem jednou taky zkoušela jinou podobnou verzi a tahle nám chutné úplně nej. Ta skořice je tam opravdu vynikající a ještě s grankem,to se každý ptá co to tam je a nemůže na to přijít ;-). Doplňuje to chuť celého zákusku a není to pak vůbec přeplácané... Heli tak dejte vědět jak vám chutnala (hello) (hello)
Zrušený účet 6. 10. 2007, 16:19
@adriM Už jsem ochutnala nedočkavě první kousek, v lednici je to teprve chvilku ;-) S tou skořicí je to fakt bezvadné, zvlášť smíchané s tím grankem-taky jsem zvědavá, jestli to někdo pozná, co to tam je ;-) Obměna vynikající (L)
Zrušený účet 6. 10. 2007, 14:32
Maminky sem tenhle recept opakovaně vkládají. Je to tím, že je to výborná buchta. Já se ji teď chystám udělat a zrovínka tu čtu, že sypete nahoru skořicí, což jsem ještě neslyšela. Vyzkouším tentokrát podle vás. Díky (Y)
Nikis. 6. 10. 2007, 15:23
@ Heleno, taky mě napadlo, že to tady vložilo už spoustu maminek, ale tato buchta je opravdu (Y) (Y) (Y) (Y), já ji taky občas sypu skořicí, je to zase obměna. Každopádně je to dobrota, co? :-$ (zajic)
Zrušený účet 6. 10. 2007, 16:21
@Nikis. Tááákhle (L) (L)
Michaela.Z 6. 10. 2007, 14:25
Tak tuhle dobrotu papám u svojí mamky, když tam s malou přijedeme a je opravdu úžasná (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
AliceM 5. 10. 2007, 20:59
Právě mám v troubě tuhle dobrůtku ,ale sypu podle jedné maminky (ID 47431) strouhanou Margotkou (hello). A voní úúúúúúžasně (flower) (flower) (flower).
jbanca (upraveno) 18. 10. 2007, 14:58
@AliceM holky víte co jsem udělala já ,mám novou troubu a k ní jeden N'IZK'Y plech,peču tuhle buchtu a dívám se smutně do troby ,jak mně těsto nabývá a přetéká do té nové troby,nevím jak to dompadne :-D +o( tak už to dopadlo je to dobré těsto ,poctivě to teklo po celé troubě ,nevynechalo ani jednu mřížku ani rýhy na plechy,prostě všude ,patřičně to vonělo jak ,když se připéká mléko/pudink/,tak jsem čistila troubu vším možným.Buchta je ale dobrá,jen na tom potečeném a připálenem plechu nevypydá vábně zatím.Takže ,nezapomeňte HLUBOKÝ plech. Jarča
adriM 20. 10. 2007, 11:19
@jbanca Jéjda Jarčo to je pohroma 8o| :-o. Já všechny buchty,které kynou dělám ve vysokém plechu,navíc ten puding, trošičku při pečení vyroste a pak zase klesne, no vám asi vyrostl až moc (smich). No jestli najdete ještě odvahu až budete mít i hluboký plech,tak pečte tak na 170-180 stupňů, ne víc... [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie