SVÍČKOVÁ s fotopostupem
Potřebné ingredience
KOŘENOVOU ZELENINU-CELERU VÍCE,1X CIBULI,KOUSEK MÁSLA,OLEJ,3 LŽÍCE CUKRU,1 LŽÍCI HOŘČICE,OCET,4 X BOB.LIST,8 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ,5 KULIČEK PEPŘE,SMETANU,HLADKOU MOUKU,1 KOSTKU MASOXU,SŮL,HOVĚZÍ MASO -MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ I KUŘECÍ STEHNA,na ozdobu šlehačku ve spreji a brusinky KOMU SE PAK NECHCE HLÍDAT SVÍČKOVOU NA SPORÁKU MŮŽE DÁT PŘIPRAVENÝ ZÁKLAD PÉCT DO TROUBY ALE PŘEDEM UDĚLAT NA PLOTNĚ A NEMUSELA JSEM ANI ZAHUSTIT MOUKOU(dát více koř.zeleniny)
Postup přípravy
nastrouháme si kořenovou zeleninu-mrkev,petržel a celeru více
suroviny-maso,koření,ocet,sůl,smetanu,hořčici,cibuli,3 lžíce cukru,olej,máslo,masox
v hrnci si rozpustíme máslo s olejem,přidáme nastrouhanou koř.zeleninu a tak 10 min.mícháme a mícháme až se nám voda vypaří pak přidáme cibuli a opět mícháme až se cibulka osmaží
dále přidáme 3 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat-tento základ trvá asi 30min.než jsem vložila maso,TAKŽE VYDRŽTE STOJÍ TO ZATO
po 30 min.přidejte 1 lžíci hořčice a od oka ocet asi 2 lžíce,zamíchat a vložit maso,koření,masox,sůl
maso ze všech stran orestujeme a zalejeme vodou a vaříme do měkka
měkké maso a koření vyndejte a maso nakrájejte na plátky,ručním mixerem zeleninu v hrnci rozmixujte a podle chuti dosolte nebo přidejte ocet,cukr.Ted´ už jen zahustíme-do smetany dáme mouku a rošleháme a vlejeme pomalu do omáčky-PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!
JEŠTĚ JSEM TO LETOS VYCHYTALA A PŘIPRAVENÝ ZÁKLAD I S MASEM JSEM DALA DO TROUBY A NECHALA TO PÉCT :-) ANI JSEM NEMUSELA ZAHUŠTOVAT MOUKOU(DALA JSEM VÍCE ZELENINY)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé