(recept
si oblíbilo 265 návštěvníků)
Mandlové šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta. Není to nutné, ale je to s nimi lepší. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečícím papírem. Ze 4 bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, natřeme na těsto, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 180°C.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
Vychladlý korpus rozkrojíme na polovinu, vzniknou 2 díly o rozměrech 30 x 20 cm. Jeden díl natřeme ušlehanou šlehačkou, poklademe jahodami. Druhou půlku korpusu nakrájíme na 12 dílků, naskládáme nahoru a dokrájíme. Nakonec lehce pocukrujeme.
Dort se dělá podobně, jenom se peče ve dvou dortových formách nebo dvakrát po sobě a pak se spojí šlehačkou. S ovocem nám to chutná víc, ale v původním receptu jsou 2 šlehačky a bez ovoce.
dort
Takhle krásně udělala dort Evička P (Evík 11). Evi, děkuji za fotečky.
A ještě z boku od Evičky P.
Inspirována Evičkou pocákala jsem dort čokopolevou a přidala čerstvé jahody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paluna
(upraveno)
22. 6. 2015, 15:11
Ivanko, opět něco luxusního - kam Vy na ty recepty chodíte... Dala jsem čerstvé jahody ze zahrádky a výborné
vermilka
(upraveno)
23. 6. 2015, 5:12
Neskutečná dobrota, jen jsem dala méně cukru . Použila jsem broskve a super , příště z dvojité dávky Velké díky za výborný recept V.
J.Šindlerová
(upraveno)
2. 2. 2014, 17:52
Krasny den Ivanko, prave bastime s manzelem rezik podle vaseho receptu, jen jsem korpus nerozkralala, ale natrela slehajdu na cely, pak jahody a vrch pocakala polevou a jsme nadseniii rezy jsou luxusniiiii, lahodne..... proste BOMBA Moc dekuji za supr receptik... Jana
spero
(upraveno)
6. 2. 2014, 19:51
@J.Šindlerová
Janičko, ráda jsem receptem posloužila. Moc Vám děkuji za milý a potěšující komentář.
šubka
(upraveno)
31. 12. 2013, 13:21
To musim co nedřív vyzkoušet
laskonka333
(upraveno)
5. 11. 2013, 14:26
Vera N
(upraveno)
5. 11. 2013, 13:30
VěrkaK.
(upraveno)
27. 1. 2012, 17:34
Tak dnes jsem vyrobila šlehačkové řezy, manželovi přijdou přát k svátku známí. NEMAJÍ chybu, výborná mňamka, v neděli budeme slavit s rodinou, budu péci, ale ze dvojité dávky, aby bylo na celý plech, ne jen na povičku, půlka by nám nestačila.Ukládám a budu v nejbližší době opakovat. Velký dík za receptík. Věra
spero
(upraveno)
27. 1. 2012, 18:43
@VěrkaK.
Věruško, tak to mám velkou radost děkuji za zprávu. Potěšila mě.
kellystova
(upraveno)
23. 1. 2012, 18:18
Veliká dobrůtka. Už jsem dělala několikrát. Nemá konkurenci !!!
spero
(upraveno)
24. 1. 2012, 20:27
@kellystova
Díky.
hanulice
(upraveno)
23. 1. 2012, 18:14
Llucinka
(upraveno)
22. 10. 2011, 20:12
Naprosto úžasné a luxusní řezy, všem moc chutnaly Rozhodně zakládám mezi nejoblíbenější a moc moc moc děkuji za receptík
dash
(upraveno)
27. 5. 2011, 20:51
Ivanko, naprosto luxusní řezy. Už dlouho mi nic tolik nechutnalo !!!!! Děkuji za skvělý recept .
spero
(upraveno)
28. 5. 2011, 18:29
@dash
Liduško, nemáte zač. Já jsem ráda, když se dozvím, že jste byla spokojená.
Janyse
(upraveno)
24. 5. 2011, 19:58
Tak jsem upekla a opravdu moc dobré, luxusní řezy. Všem strašně chutnali , ale bylo toho málo Příště dělám z dvojité dávky
spero
(upraveno)
24. 5. 2011, 20:38
@Janyse
Janičko, to mám opravdu radost, že jste si pochutnali. Je toho 12 kousků. Když měli málo, aspoň jim to bylo vzácnější. Tak příště.... a děkuji za zprávu.
slunickohanule
(upraveno)
8. 5. 2011, 12:15
TENTO ZÁKUSEK JE OPRAVDU LUXUSNÍ !!!!
spero
(upraveno)
24. 5. 2011, 20:39
@slunickohanule
Haničko, děkuji za krásnou zprávičku. Až teprve teď jsem ji objevila.
alenama
(upraveno)
12. 4. 2011, 14:23
Opět jsem pekla a opět obrovskej úspěch!!! Tento recept je jeden z nejgeniálnějších, co znám!!!!!
spero
(upraveno)
12. 4. 2011, 15:41
@alenama
Alenko, takové komentáře mám nejraději. Díky moc. Krásný den.
spero
(upraveno)
18. 11. 2010, 21:23
Milá Valérie. Váš zájem mě těší, ale moje odpověď je NE. Děkuji, že to budete respektovat. Ivana
Kimicek
(upraveno)
23. 9. 2010, 11:37
Díky i za tento recept - tobu doma říkáme "nebe v hubě" fakt famózní!!!!!
spero
(upraveno)
23. 9. 2010, 21:20
@Kimicek
Díky za zprávu.
Evík 11
(upraveno)
21. 9. 2010, 22:40
Ivčo, nepřidala jsi do těsta trochu kakaa? Zdá se mi u toho dortíku s jahodami těsto tmavší, nebo se pletu??
spero
(upraveno)
22. 9. 2010, 20:23
@Evík 11
Ahoj Evičko. To víš, že je těsto s kakaem. Ti šikovní si všimnou a ostatním je to jedno. Moc Tě zdravím. Ivana
marcela54
(upraveno)
12. 6. 2010, 12:41
asi bude Ivčo další příště
mmakina
(upraveno)
8. 6. 2010, 22:31
Dneska jsem ho upekla a vyzrála jsem na něj: měla jsem hodně jahod, tak jsem korpus nepůlila, ale celý pomazala směsí z jedné šlehačky a jedné zakysanky a bohatě obložila jahodama. Mandle jsem použila celé oloupané, přijdou mi chutově výraznější. Je to velká dobrota , manžel i děti se olizovali.
spero
(upraveno)
9. 6. 2010, 14:53
@mmakina
Tak to jste udělala dobře. Aspoň bylo víc kousků než jen 12.
vondriska
(upraveno)
7. 6. 2010, 21:52
vyzkoušeno,také se mi sníh trochu bortil,ale chuťově úžasná dobrota Všem mooooc chutnali