(recept
si oblíbilo 188 návštěvníků)
Laskonky
Potřebné ingredience
3 bílky, 160 g cukru krupice, 80 g mletého cukru, 110 g kokosu nebo namletých ořechů
Postup přípravy
Bílky s cukrem krupice ušleháme do tuhého sněhu. Do něj pak zamícháme cukr moučka a kokos (ořechy). Na plech si dáme pečící papír a na něj pak tvoříme lžičkou laskonky. Je lepší, pokud máte formičku na laskonky a nebo nějakou nižšší oválnou formičku. Tu položíte na pečící papír, do ní lžičkou dáte menší porci hmoty a pravítkem můžete uhladit. Formičku pak nadzvednete a pokračujete dál, až zaplníte celý plech. Tvar pěkně drží a laskonky jsou jedna jako druhá. Je lepší dělat nižšší laskonky než zbytečně vysoké, ty by se pak pekly dlouho. Troubu si předehřejeme na 100-110 °C, a sušíme asi hodinu. Upečené laskonky poznáme tak, že jdou pěkně nožem sundat z papíru. Pokud se ještě lepí, necháme je dosušit.
Ořechový krém nejen do laskonek
Ingredience:
210 g cukr jemný krystal,
250 g másla,
3 bílky,
70 g mletých opražených ořechů.
Příprava:
Máslo vytřeme do pěny. Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do husta a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s ořechy a studeným sladkým bílkovým sněhem do lehké pěny.
Ořechový krém nejen do laskonek
Ingredience:
210 g cukr jemný krystal,
250 g másla,
3 bílky,
70 g mletých opražených ořechů.
Příprava:
Máslo vytřeme do pěny. Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni do husta a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s ořechy a studeným sladkým bílkovým sněhem do lehké pěny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
raskynka
(upraveno)
30. 11. 2008, 16:39
a ja delam laskonky prave ted,bohuzel uz mi na stole mizi to "testo" na laskonky pod rukama dneska jsem si taky chystala kosicky a dala jsem uslehane bilky do kosicku a muzem se toho uzrat bozinku,ja snad na ty vanoce ani nestihnu nic upict
RIBICKA
(upraveno)
16. 11. 2008, 20:35
Téda dneska jsem je upekla, jsou vynikajícíííííí Hlavně se mi je konečně podařilo skutečně usušit. Vždycky jsem je měla jako žvýkačku,ale dnes jsem je dělala při 100 stupních horkým vzduchem něco přes hodinu a jsou krásně křupavé, krásně se na jazyku rozpouští. Akorát ten krém jsem nezkusila, to nechám až na vánoce, dnes jsem dělala čokoládový z pudingu a másla Moc dík za recept!
mondas
(upraveno)
25. 10. 2008, 10:13
Marcel laskonky byly vynikající,jen se po nich zaprášilo mějte se Monika
TONINO
(upraveno)
26. 6. 2008, 21:55
dobrý večer marcelko laskonky supr jen mám zlepšovák na tvoření laskonek je to coby dup. stačí kousek lina slabšího ve velikosti vašeho plechu a šikovný tatínek do nej vyrazí oválky. pak jen hmohu vložit na plech s podložkou s otvory rozetřít nožem a pomalu stáhnout lino a na plechu je rázem hotovo doufám že to ode mě pochopíte mějte se krásně jana
Marcela 1980
(upraveno)
17. 11. 2009, 7:46
@TONINO
Jano dekuji za zlepsovak
laso
(upraveno)
15. 12. 2007, 8:12
prosím musí být ty ořechy opražené?
Jitule1225
(upraveno)
14. 12. 2007, 22:47
Paní Marcelko, včera jsem dělala váš krém do laskonek a dneska jsem ho musela doporučit své švagrové, která je cukrářka, ale takovýto krém neumí. Opravdu mňamózní!! děkuji už ho mám ve své kuchařce.
Hanali
(upraveno)
16. 9. 2007, 17:19
Můžete mi prosím napsat recept na náplň do laskonek. Vypadají úžasně.
Marcela 1980
(upraveno)
17. 9. 2007, 22:34
@Hanali
tak jsem jeden pridala