(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
Habešan - točený medovník
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 175 g ml. cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky koření do perníku, povidla, 100 g ml. ořechů
Postup přípravy
Recept není můj, mám ho od mamky a kde ho vzala ona netuším. Ale dnes jsem vyzkoušela, a jsem nadšená.
Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.
Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.
Velmi dobré, vřele doporučuju!
Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.
Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.
Velmi dobré, vřele doporučuju!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé