Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

Habešan - točený medovník

0.0
Habešan - točený medovník

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, 175 g ml. cukru, 2 celá vejce, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky koření do perníku, povidla, 100 g ml. ořechů

Postup přípravy

Recept není můj, mám ho od mamky a kde ho vzala ona netuším. Ale dnes jsem vyzkoušela, a jsem nadšená.

Z přísad zpracovat těsto, nechat uležet do druhého dne. Pak rozděli na 4 díly, rozválet na obdélník. Potřít povidly a posypat ořechy. S povidly nemusíte šetřit. Já jsem namazala tenkou vrstvu a chtělo by to víc. Povidla posypat ml. ořechy. Zabalit jako štrúdl a péct ve vyhřáté trobě na 180 st. do zlatova.

Upečené a vychladlé posypat ml. cukrem.

Velmi dobré, vřele doporučuju!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie