(recept
si oblíbilo 304 návštěvníků)
Langoše
![Langoše](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/060301/10/j8.jpg)
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí (+špetka cukru), 2 vajíčka, 1/2 l mléka, kelímek kysané smetany (200 ml), sůl.
Postup přípravy
Zadělat, vykynout, udělat bochánky, vytáhnout a smažit. Potírám prolisovaným česnekem smíchaným se solí a olejem (kašička), kečup, tatarka, sýr. Nebo na sladko - povidla.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Když je nechci dělat hned, tak těsto rozdělím do dvou mikroténových sáčků, které pošmudlám zevnitř olejem. Zavážu (až nahoře), postavím do misky a nechám kynout v ledničce. A když máme chuť, tak jenom vezmu kus těsta, udělám bochánky, vytáhnu a usmažím. Těsto vydrží v lednici několik dnů - prý, u nás rozhodně ne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katy9
(upraveno)
20. 2. 2007, 21:36
DOBRÝ VEČER..prosím pochopila jsem to správně? NECHÁM VYKYNOUT KLASICKY...TŘEBA HODINU ČI VÍCE?? a nebo vyprac. těsto dám do sáčku, zavážu nahoře, aby mělo místo k vykynutí a nechám 24 hodin v lednici?? a to ve studenu vykyne? a pokud nezpracuji v lednici stále nechávám v tom sáčku a případně postupně odebírám?? omlouvám se, ale ještě jsem se s tímto nesetkala... moc děkuji za ujasnění..Katka
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
22. 2. 2007, 21:19
@Katy9
Katko, vykynout klasicky - hodinku v teple, nebo do sáčku a v lednici - vážně za 24 hod. vykyne (i dřív). Mám zrovna v lednici zadělané od včerejška a je ho už plný sáček. Postupně potom odebírám, vydrží fakt až týden.
evamik
(upraveno)
20. 2. 2007, 18:22
ted jsme dojedli,bylo to skvělý jenom je toho strašně moc tak jsem půlku dala do lednice a dodělám zítra.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(child9)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/71.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
20. 2. 2007, 20:37
@evamik
Jsem moc ráda, že chutnalo. Taky dávám do lednice, teď mi tam zrovna kynou na zítra. Jinak v lednici těsto vydží několik dní.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110505/22/b31519-1304627193.jpg)
pavlinice
(upraveno)
2. 2. 2007, 18:10
Já dělám velice podobné těsto akorád dávám méně mouky a hlavně žádné vejce.Jsou taky výborné a ještě ty vejce ušětřím.
![^o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/4.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130727/10/b8406-1374914569.jpg)
ednet
(upraveno)
20. 11. 2006, 17:14
Tak už mi těstíčko kyne v peřinkách,mňam už se těším....
![:-P](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130727/10/b8406-1374914569.jpg)
ednet
(upraveno)
20. 11. 2006, 23:00
@ednet
Milá Ingrid,tak tohle bylo něco!!Móóóć jsme si pochutnali celá naše rodinka,je to veliká mňamka a musím se přiznat,měla jsem velikou trému z kynutého těsta,ale dopadlo to fantasticky.Super receptík,díky moc.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
21. 11. 2006, 13:23
@ednet
Díky za pochvalu, jsem ráda, že vám chutnalo.
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/131105/09/b9531-1383639307.jpg)
DADA71
(upraveno)
28. 4. 2006, 22:26
Moc dobré chutnaly všem
Můžeme doporučit
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-P](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
28. 4. 2006, 22:33
@DADA71
Díky
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/00/b13692-1191622697.jpg)
holubicka
(upraveno)
16. 4. 2006, 21:23
Dobrý večer, vypadá to báječně a langoše, aspoň ty kupované milujeme.Ale já jsem nikdy nedělala kynuté těsto - Prosím nesmějte se mi a zkuste mi poradit krok za krokem, jak na něj. Na langoše se nám sbíhají sliny, jen nevím, jak na to kynutí.Díky.Margita
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/01/b10295-1191626681.jpg)
luciasanta
(upraveno)
17. 4. 2006, 1:27
@holubicka
Ahoj Margitko, vůbec se nestyď, lepší se zeptat než to za stálého míchání vysypat rovnou do koše, ne? Přesný postup konkrétně na tyto langoše píše o kousek níž sama autorka, Inka Řepková (komentář z 20.3.2006, 19.29 hod) - ale lze to udělat i klasicky, tzn. do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobit droždí, nechat tak 10 min. vzejít kvásek, v míse přichystat mouku se solí, přidat kvásek a ostatní suroviny a vyhnětat těsto (buď ručně, anebo pomocí robotu/šlehací mísy). Tak hodně zdaru přeje absolutní milovnice langošů
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/00/b13692-1191622697.jpg)
holubicka
(upraveno)
17. 4. 2006, 15:55
@luciasanta
Milá Lucie, mockrát děkuju za radu.Já jsem ten autorčin rozpis četla, jenže mi nebylo jasné jak říká - udělám do mouky důlek, nepochopila jsem, jestli do celého kila mouky, jak je psáno v rozpisu ingrediencí.Jestli tomu dobře rozumím, tak vy kvásek děláte z celého půl litru mléka?Ještě jednou mockrát děkuju za rady, skoro mi už teče slina, jak se těším na langoše.Zdraví Margita :
![:-P](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
17. 4. 2006, 19:43
@holubicka
Ahoj Margitko, vysypu so mísy celé kilo mouky, do středu udělám důlek a do něj rozdrobím droždí, zamíchám s troškou mléka a špetkou cukru. Ale klidně to jde jak píše Lucka, klasicky kvásek a potom zamíchat s ostatními surovinami. Napište potom jak se vám povedly. Inka
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/00/b13692-1191622697.jpg)
holubicka
(upraveno)
17. 4. 2006, 23:25
@inka
Milá Ingrid, moc děkuju za radu, mě to přišlo tak trochu zvláštní - to kilo mouky, ale hned zítra alespoň jeden z těch receptů vyzkouším a hned dám vědět.Díky a dobrou
![:-P](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090929/13/b1478-1254223142.jpg)
matys
(upraveno)
24. 3. 2006, 20:18
Tak jsem dnes odpoledne zadělala a večer jsme se přecpali a teď ležíme a funíme. Jsou vynikající, mňam, mňam
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/181115/19/b7621-1542308035.jpg)
ŠÁRUŠ
(upraveno)
20. 3. 2006, 20:57
Tak langoše jsem už ozkoušela dvakrát a okamžitě byly snězený. Zatím je dělám jenom z 1/2 mouky, protože z poloviční dávky jich je asi 12-14 kousků. Asi je tento týden udělám zase, protože je to vážně bašta,
mňam, mňam
a protože jsem antitalent na vaření tak za tento lehký recept děkuji dvojnásob.
![:-P](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/20.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130209/20/b147-1360439558.jpg)
Lionka
(upraveno)
20. 3. 2006, 13:11
Dobrý den! zadělat těsto -znamená vše smíchat dohromady nebo udělat zvlášť kvásek? Mám od kámošky hodně podobný recept: ****************************** 80dkg hladké mouky 1 zakysaná smetana sáček droždí - dávám pouze instantní cca 1/4 l mléka 2 vejce trocha soli **************************************** a je tu zvláštnost:Zaděláme těsto a dáme do olejem vymaštěného mikrotenu a dáme kynout do lednice. Nechám min 24 hod kynout!!!! V lednici těsto vydrží až 7 dní. ale zatím jsem ho nedělala,ale chystám se -buď na ten váš nebo její
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
20. 3. 2006, 19:29
@Lionka
Já udělám do mouky důlek, do něj rozdrobím droždí, přidám špetku cukru, s mlékem rozmíchám na kašičku a hned smíchám s ostatními přísadami, nechám vykynout. V ledničce taky nechávám kynout, ale nemusí to být 24 hod, stačí přes noc.
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/151020/22/b6329-1445372477.jpg)
Bombastik
(upraveno)
20. 3. 2006, 18:03
Milá Ingrid, chci Vám moc poděkovat za zveřejnění tohoto skvělého receptu! Langoše jsme zkusili, no úúúžasný!!! Manžel sprásknul 3 na posezení, a že jsem je nedělala zrovna malé
Já tedy jen jednoho, ale fakt super. Povedly se nám napoprvé, protože recept je opravdu bezvadný, takže díky patří Vám! Mňam mňam ... Andrea
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
20. 3. 2006, 19:29
@Bombastik
Jsem ráda, že chutnaly
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/01/b10295-1191626681.jpg)
luciasanta
(upraveno)
7. 3. 2006, 15:06
Ahoj Inko, tak to jsem byla já, která o tento recept tehdy poprosila. Zítra bych je ráda zkusila, a proto se tě ještě ptám - smažíš je raději ve friťáku ( a na kolik °C) anebo raději normálně na plotně v hrnci s vyšší vrstvou oleje? Popř. co z toho se ti lépe osvědčilo? Díky Lucka
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
7. 3. 2006, 20:04
@luciasanta
Ahoj Lucko, dělám je normálně na pánvi a olej dávám podle potřeby (řekla bych tak 1,5 cm). Tak ať se povedou a dobrou chuť
![(PL)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![(PL)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![(PL)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/34.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/01/b10295-1191626681.jpg)
luciasanta
(upraveno)
10. 3. 2006, 23:45
@inka
Úplně jsem zapomněla napsat pochvalu, za ten skvělý recept - je to fakt ten, který jsem dloooouho sháněla. Inko, celá rodina se ti klaní. Lucka + moji 3 chlapi
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110405/13/b390-1302003530.jpg)
inka
(upraveno)
19. 3. 2006, 21:33
@luciasanta
Jsem mooooc ráda, že vám všem chutnají a díky za poklonu, až se červenám
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)