(recept
si oblíbilo 318 návštěvníků)
VELIKONOČNÍ BERÁNEK-BISKUPSKÝ
Potřebné ingredience
28 dkg měkkého másla, 14 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, šp.soli, 14 dkg moučk. cukru, 28 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 7 dkg půlených vlašských ořechů, 20 dkg kandovaného ovoce, 3 kapky citronové šťávy, 7 dkg hrubě nastrouhané čokolády.
Postup přípravy
Změklé máslo, cukr, žloutky, van.cukr, šp.soli- vyšleháme do pěny.
Bílky a moučkový cukr- vyšlehat tuhý sníh
Kandované ovoce, ořechy smícháme s trochou mouky.
Postupně vše smícháme. Plníme formy beránků do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 170 stupňů.
Určitě všem doporučuji. Je vynikající.
KRÁSNÉ VELIKONOCE
Bílky a moučkový cukr- vyšlehat tuhý sníh
Kandované ovoce, ořechy smícháme s trochou mouky.
Postupně vše smícháme. Plníme formy beránků do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 170 stupňů.
Určitě všem doporučuji. Je vynikající.
KRÁSNÉ VELIKONOCE
Kandované ovoce a ořechy
Smíchané všechny suroviny
Naplněné formy
HOTOVO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivahouba
(upraveno)
4. 4. 2010, 10:54
Dobry den pani Daso: Predpokladam, ze obe strany beranka jsou vymazane a vysypane. (Strouhankou nebo 1/2hr. moukou). Myslim, ze to sice automaticky udela "stara" kucharka, ale devcata, ktera pecou beranka poprve, by mohla na to zapomenout. Nebo se tenhle bikupsky (nikdy jsem ho predtim nepekla a tentokrat ho taky zkusim, protoze je udelany ze samych dobrych ingredienci ) ) nemusi vymazavat?? Ja vetsinou pekla oriskoveho. Krasne Velikonoce - Iva
DášaB
(upraveno)
4. 4. 2010, 21:40
@ivahouba
Dobrý večer Ivo, máte pravdu v tom, že jsem do receptu nenapsala (do vymazané a vysypané formy ), protože jsem to brala jako automatickou věc, pro mě jako "starou"kuchařku.Opravím. Samozřejmě,že se musí vymazat a vysypat. Tak ať se Vám beránek povede a chutná. KRásné Velikonoce
SONULKA
(upraveno)
4. 4. 2010, 10:32
Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2010, 16:51
itivetka
(upraveno)
2. 4. 2010, 14:57
zkusim ho
darinka30
(upraveno)
2. 4. 2010, 13:26
super toto milujem..
Bopa
(upraveno)
2. 4. 2010, 13:13
Dobrý den Dášo, zeptám se jak blbec Beránka zvládnu upéct,ale včera jsem dostala formu ještě po babičce a ta jí má zase po své mamince,atd.... ,chci se zeptat tato forma má "víko" a když jsem beránka překryla víkem,tak to vypadá,jako Hrnečku vař překéta mi všechna hmota a to jsem nedala těsto vrchovatě,jen do polovic Peče se Beránek po celou dobu v jakékoliv formě zaklopený víkem?! Děkuji za radu a názor! Váš Beránek je
DášaB
(upraveno)
2. 4. 2010, 14:58
@Bopa
Dobrý den Petro, ano beránka mám po celou dobu pečení přiklopeného a dávám těsto až nahoru. Je to vidět na detail. obrázku.Zatím ještě nevytekl .Doufám, že se Vám dílo povede. Dejte mi pak vědět.¨ Krásné velikonoce
Kristýna234
(upraveno)
2. 4. 2010, 9:54
Na kolik beránků je jedna várka?
DášaB
(upraveno)
2. 4. 2010, 9:56
@Kristýna234
Dělám 1 a půl dávky a mám 2 beránky. Asi jsou menší
Kristýna234
(upraveno)
2. 4. 2010, 10:25
@DášaB
Děkuji. Zkusím to teda na jednoho. Mám jenom jednu formu . Děkuji za recept a ozvu se, jaký byl. Hezké velikonoce
medakulickaa
(upraveno)
2. 4. 2010, 9:54
Hmmm, vypadá nádherně, hned bych se zakousla a s tou kávičkou....