(recept
si oblíbilo 318 návštěvníků)
VELIKONOČNÍ BERÁNEK-BISKUPSKÝ
Potřebné ingredience
28 dkg měkkého másla, 14 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 6 vajec, šp.soli, 14 dkg moučk. cukru, 28 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 7 dkg půlených vlašských ořechů, 20 dkg kandovaného ovoce, 3 kapky citronové šťávy, 7 dkg hrubě nastrouhané čokolády.
Postup přípravy
Změklé máslo, cukr, žloutky, van.cukr, šp.soli- vyšleháme do pěny.
Bílky a moučkový cukr- vyšlehat tuhý sníh
Kandované ovoce, ořechy smícháme s trochou mouky.
Postupně vše smícháme. Plníme formy beránků do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 170 stupňů.
Určitě všem doporučuji. Je vynikající.
KRÁSNÉ VELIKONOCE
Bílky a moučkový cukr- vyšlehat tuhý sníh
Kandované ovoce, ořechy smícháme s trochou mouky.
Postupně vše smícháme. Plníme formy beránků do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 50 minut na 170 stupňů.
Určitě všem doporučuji. Je vynikající.
KRÁSNÉ VELIKONOCE
Kandované ovoce a ořechy
Smíchané všechny suroviny
Naplněné formy
HOTOVO
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tede25
(upraveno)
28. 3. 2013, 12:34
Výborný!!Pekla jsem z poloviční dávky do menší formy a přidala rum a citronovou kůru. Mám tři kousky, tak snad jeden do pondělí vydrží
DášaB
(upraveno)
29. 3. 2013, 21:12
@tede25
Jsem ráda, že chutná. My dnes pekli 4 a jeden už je pryč
Pelikáni
(upraveno)
27. 3. 2013, 17:53
Zítra se ho chystám vyzkoušet, už se těším. .
DášaB
(upraveno)
29. 3. 2013, 21:12
@Pelikáni
Také jsme dnes pekli 4 beránky. Už jsme i zakrojili
SARINKA 05
(upraveno)
26. 3. 2013, 23:16
Dobrý večer,můžu poprosit o radu .Na beránka se chystám zítra-vypadá skvěle,jen musím ještě zítra koupit formu .Chci se zeptat-budu dělat poprvé,musí se přikrývat druhou formou,nebo nemusí? a ještě prosím když je těsta tolik,ať odhadnu-kolik ho nalít na jednoho beránka ,asi třičtvrtě formy?já se už bojím,jednou jsem zkoušela jiný recept na bábovku,než dělávám a polovina mi vytekla a já pak jen drhla a drhla .Moooc děkujiii
DášaB
(upraveno)
29. 3. 2013, 21:11
@SARINKA 05
Soni, já ho přikrývám. Těsta dejte do 3/4 formy . Dejte vědět, jak se povedl
jitule30
(upraveno)
25. 3. 2013, 15:14
Dobrý den Dášo, prosím kdy mám toho beránka upéct jak dlouho vydrží , můžu ho péct už ve středu nebo třeba až v neděli děkuji Jitka
jitule458
(upraveno)
27. 3. 2013, 21:25
@jitule30
já ho dělám už po několikáté, pokud Vám ho někdo nesní tak vydrží opravdu dlouho, ale já ho musím nechat na poslední chvíli neb by v pondělí zbyl tak možná krk
eisnerka
(upraveno)
9. 4. 2012, 12:20
dnes jsme meli ke snídani,je opravdu vynikající už nemusím hledat jiné recepty,každé velikonoce bude u nás na stole tento beránek díky za super recept
DášaB
(upraveno)
10. 4. 2012, 8:04
@eisnerka
DOBRÝ DEN HELENKO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNÁ .
cinie
(upraveno)
9. 4. 2012, 8:43
Dobrý den, včera jsem vyzkoušela tento recept a musím moc pochválit....výborný
DášaB
(upraveno)
10. 4. 2012, 8:03
@cinie
DOBRÝ DEN JARMILKO, TO MĚ MOC TĚŠÍ ,JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI
Stradová 2
(upraveno)
7. 4. 2012, 22:11
Dobrý večer! Tak receptík jsem vyzkoušela a musím říct, že super!!! Nemá chybu!!! Děkuji za inspiraci!
DášaB
(upraveno)
8. 4. 2012, 20:24
@Stradová 2
MONIKO TO JSEM MOC RÁDA . KRÁSNÉ VELIKONOCE
Stradová 2
(upraveno)
4. 4. 2012, 21:30
Dobrý večer, beránek vypadá úžasně! Chtěla jsem se zeptat, zda používáte klasické máslo nebo Heru? Děkuji a přeji pěkné Velikonoce!
DášaB
(upraveno)
5. 4. 2012, 10:58
@Stradová 2
DOBRÝ DEN MONIKO, JÁ POUŽÍVÁM JEDINĚ MÁSLO. S HEROU JSEM NEZKOUŠELA KRÁSNÉ VELIKONOCE
luccil
(upraveno)
4. 4. 2012, 20:47
tak jsme dnes upekli beránky, dle Vašeho receptu. Lepší domácí sjem nejedla. Moc děkuji za recept. A z jedné dávky jsem udělala 2 velké beránky a malého zajíčka a malého beránka, takže spokojenost velká. A polité bílou čokoládou jsou výtečný. Mamink jeslti vybíráte recept, tak doporučuji tento. PS: zajíček snědený a půlka velkého beránka taky. Asi budem péct do Velikonoc ještě jednou.
DášaB
(upraveno)
5. 4. 2012, 10:57
@luccil
DOBRÝ DEN LUCI, TO MĚ MOOOC TĚŠÍ, ŽE JSTE SPOKOJENÁ . U NÁS JE NEJOBLÍBENĚJŠÍ . KRÁSNÉ VELIKONOCE PŘEJI CELÉ VAŠÍ RODINCE
kocar
(upraveno)
29. 3. 2012, 16:34
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je recept na jeden nebo dva beránky, chtěla bych ho dělat. Děkuji
DášaB
(upraveno)
5. 4. 2012, 10:56
@kocar
DOBRÝ DEN MÍŠO, JÁ DĚLÁM ZE DVOU DÁVEK 3 BERÁNKY. ZÁLEŽÍ JAK JE FORMA VELKÁ. MÁM TU VELKOU. KRÁSNÉ VELIKONOCE
EvcaM
(upraveno)
30. 10. 2011, 19:40
Dáši, jak je možné, že když dám těsto do formy beránka, hotový upečený beránek je těžký a prostě tak jak má biskupský být a když dám těsto do formy bábovky, vypadá pak jak klasická šlehaná bábovka? JE to tím, že to chce méně místa na vyběhnutí? JInak těsto je úžasné, moc dobré a tím že nemůžeme mléko naprosto dokonalé
DášaB
(upraveno)
21. 11. 2011, 19:28
@EvcaM
Evi, tak to vůbec nevím .Ještě jsem to do bábovky nezkoušela . Jsem ráda, že Vám chutná
manhartici
(upraveno)
26. 4. 2011, 10:18
Dáši beránek byl moc dobrý, vláčný no super
DášaB
(upraveno)
29. 4. 2011, 22:09
@manhartici
TO JSEM MOC RÁDA, ŽE CHUTNAL
jitule458
(upraveno)
26. 4. 2011, 8:32
Naprosto super recept, dělala jsem v pátek a ještě dnes je perfektně měkký, byl to můj první beránek a povedl se. Takže díky moc a určitě budu dělat i jindy nejen o velikonocích je fakt super
DášaB
(upraveno)
29. 4. 2011, 22:09
@jitule458
TO JSEM RÁDA, ŽE CHUTNAL. U NÁS JE TAKY MOC OBLÍBENÝ
JK72
(upraveno)
25. 4. 2011, 8:47
Váš beránek nám moc chutná,děkujeme za recept.
DášaB
(upraveno)
29. 4. 2011, 22:09
@JK72
DĚKUJI, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNÁ
Adiiik
(upraveno)
18. 4. 2011, 8:33
Je bezvadný! Nedala jsem tam čokoládu a místo kandovaného ovoce jsem dala jen kandovanou pomerančovou kůru. Jo a místo hl. mouky jsem dala plhr. Těsta je hrozně moc, udělala jsem beránka a ještě velkou buchtu Díky za skvělý receptík, který už jsem teď vyzkoušela 5x Celá rodina ho chce! Díky!!
DášaB
(upraveno)
29. 4. 2011, 22:10
@Adiiik
SUPER NÁPADY ANDREJKO ,DĚKUJI A JSEM RÁDA,ŽE CHUTNÁ
Scher
(upraveno)
14. 5. 2010, 15:16
Tenhle beránek nemá chybu Fakt vynikající jiného už dělat nebudeme
DášaB
(upraveno)
15. 5. 2010, 21:25
@Scher
Zuzko, to jsem moc ráda, že chutná . Já už jiného také nechci.
ternovca
(upraveno)
12. 4. 2010, 18:51
Dobrý den, Dášo. Beránci vypadají úžasně . Biskupský chlebíček máme moc rádi. Těsto jsem upekla, sice ne beránka, protože je už po Velikonocích, ale jen se chci zeptat, do těsta se nedává žádná tekutina . Těsto mi přišlo moc husté, tak mám obavu, co z něho bude . Předem Vám děkuji za radu
DášaB
(upraveno)
12. 4. 2010, 21:02
@ternovca
Dobrý večer Terezko. Nene,nedává se žádná tekutina. A těsto je opravdu husté, ale výsledek by měl být výborný .Dobrou chuť
petrulka
(upraveno)
5. 4. 2010, 15:49
Dášo, vy plníte obě formy zvlášť, nepřikrýváte? Já dělala taky biskupskýho, ale měla jsem půlku formy a tou druhou jsem ho přikryla
DášaB
(upraveno)
5. 4. 2010, 16:20
@petrulka
Petro, také jsem ho přikryla. Mám 2 formy .U nás se peče trochu víc
petrulka
(upraveno)
6. 4. 2010, 14:07
@DášaB
fidinka
(upraveno)
5. 4. 2010, 11:18
Dobrý den Dášo,chci vám poděkovat za skvělý recept.Beránek všem moc chutnal. Zdeňka
DášaB
(upraveno)
5. 4. 2010, 15:18
@fidinka
Zdeni, to jsem moc ráda, že beránek chutnal . Užijte si krásné velikonoční odpoledne Dáša
tlipna
(upraveno)
4. 4. 2010, 19:34
mnáám dnes upečeno...a super!!!
DášaB
(upraveno)
4. 4. 2010, 21:37
@tlipna
Tak to jsem moc ráda Krásné Velikonoce