(recept
si oblíbilo 186 návštěvníků)
Pečené koleno za 36kč!!!!! Aneb za málo peněz hodně muziky :-))))) S podrobným postupem.
Potřebné ingredience
koleno (asi 1100g), koření (já použila od Vitany na vepřovou pečeni), 1 cibule, 5 stroužků česneku, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 5 malých bobkových listů (nebo 3 větší), 2 lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy
Koleno omyjeme, popř. i opálíme chlupy. Nařízneme na několika místech až ke kosti. Koleno posypeme necelým sáčkem koření (asi 3/4 sáčku, když máte radši o něco slanější, dejte celý) a vmasírujeme do kolena včetně těch nářezů. Stejně postupujeme i s česnekem, který si utřeme. Do mísy rozložíme cibuli na kolečka, přidáme 2 lžíce plnotučné hořčice a promícháme, na to rozložíme kuličky pepře a nového koření a položíme na to to koleno, na něj ještě položíme bobkové listy. Mísu s kolenem přikryjeme a necháme v ledničce do 2. dne odpočinout. Druhý den přendáme všechno z mísy do pekáčku a podlejeme vodou tak, ať je kolínko asi do 1/3 ponořené. První 2 hodiny během pečení koleno otáčíme, poléváme výpekem a dle potřeby podléváme. Zbylou 1/2 hodinu pečeme odkryté, již neotáčíme.
Pekla jsem v elektrické troubě na 200°C.
Je to opravdu bombaaaaaaa!!!!!!!!!! Ňammmmmmmmmm :-D
Pekla jsem v elektrické troubě na 200°C.
Je to opravdu bombaaaaaaa!!!!!!!!!! Ňammmmmmmmmm :-D
Naříznuté a pokořeněné kolínko.
Vmasírované koření + česnek
podestýlka :-))) Cibule, hořčice, pepř, nové koření.
Připraveno na uložení do lednice.
Druhý den pěkně uleželé, voňavé, těsně před šoupnutím do trouby :-)
Během pečení otáčíme, podléváme a poléváme.
Jééééééééééééé a ňamka je na světě :-)))
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hajama
(upraveno)
25. 11. 2012, 12:31
Výýýýýýýborné, včera jsem dělala na oslavu dvě kolena podle tohoto receptu a všichni se oblizovali až za ušima. Jenom jsem neměla odvahu péct jenom tak, tak jsem raději den předem ještě hoďku povařila, ale příště zkusím bez. Všem doporučuji, pokud máte raději slanější, tak ještě i malinko posolte, chlapi si dosolovali. MOOOOOOc děkuji za super recept . H
fuca
(upraveno)
21. 8. 2012, 21:05
určitě vyzkouším
registr
(upraveno)
6. 7. 2012, 10:49
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda tam davate sul nebo staci jen to koreni? Dekuji.
kapaja
(upraveno)
6. 7. 2012, 22:29
@registr
Naty, to koření už je samo o sobě slané, takže já už nepřisoluju, záleží, jak moc kdo solí.
registr
(upraveno)
8. 7. 2012, 9:32
@kapaja
Dekuji, malinko jsme posolili tak uvidim, snad nebude presolene .....................tak presolene vubec nebylo, spis naopak ...
Luccy1025
(upraveno)
28. 6. 2012, 12:11
Dnes jsem poslala manžela pro koleno , nachytali jsme na něho sliny v prostřeno V.I.P tak sna se povede , budu ho dělat poprvé. Chci se zeptat , není ho lepší tak aspoň hodˇku povařit a až pak naložit ?
latramvai
(upraveno)
31. 12. 2011, 18:23
UZASNE
Zrušený účet
(upraveno)
31. 12. 2011, 17:01
Já nepodlévám vodou ale pivečkem a je to
Jit7
(upraveno)
31. 12. 2011, 15:25
Super kolínko. Jen cena trochu jiná , dneska. Většinou dělám zadní kolena, dělám je ale déle, klidně 3,5 hodiny. Potom je může jíst i děco, kterému se zrovna mění zoubky. Krásně se rozpadá, je měkké.
davulin
(upraveno)
23. 6. 2012, 9:47
@Jit7
My máme teď v akci za 29,90 ale přední, zadní jsou dražší
dp-art
(upraveno)
28. 10. 2011, 11:11
tak snad to dopadne a všem bude chutnat, v troubě mám tři
Zrušený účet
(upraveno)
6. 11. 2010, 20:33
Pečené koleno jsem nikdy nejedla ani nedělala, ale tomuto receptu nešlo odolat... Tak jsem se vydala do masny, kde mně pán dostal dotazem, zda chci koleno přední nebo zadní , zadní bylo dražší (rovnicí kvalita=cena jsem došla k výsledku, že zadní bude lepší - 69,-Kč/Kg a poprosila pána za pultem, ať vybere za mně, že tomu zřejmně rozumí lépe jak já). Vybral se slovy "takové nenosím ani domů mámě" a následovala další zákeřná otázka "chcete ho rozseknout?". I když jsem nevěděla, kývla jsem na souhlas. Zaplatila 110,-Kč a pelášila domů . Doma masíčko naložila dle Vašeho receptu a dnes večer upekla k večeři (jako přílohu jsme měli chleba, okurku a hořčici) a nezbývá mi, než , tak dobrou večeři jsme dlouho neměli a určitě se budu k Vašemu receptu vracet Jen pozor na boule za ušima, nám se při konzumaci této bašty dělaly všem
kapaja
(upraveno)
6. 11. 2010, 20:54
@
Míšo, já tehdy kolínko koupila v akci, kilo za 36,- a taky nepoznám, které je přední a které zadní To na obrázku bylo taky moje první v životě a moc nám chutnalo Zkusila jsem na radu jiných koleno před pečením povařit v tlakáči a nějaký velký rozdíl jsem nepozorovala Dělám už jen takto a u nás má úspěch Miško, děkuji za hezký komentík a mějte moc krásně
nigina
(upraveno)
4. 7. 2010, 1:03
Ja to pred pečením najprv predvarím s koreninami v tlakáči...asi 1 hodinu. Potom až samotné mäso nasolím, okorením a dám piecť. Aj tak sa pečie ešte minimálne hodinu a potom odkryté. A je to bašta
kapaja
(upraveno)
30. 10. 2010, 12:07
@nigina
Dneska jsem si ho předem povařila a už se peče, tak uvidíme
zjenny
(upraveno)
30. 6. 2010, 12:41
Tak se musím přiznat, že nám to vůbec nechutnalo. Pekla jsem to dost dlouho a maso bylo tuhé, nešlo odtrhávat.
kapaja
(upraveno)
1. 7. 2010, 18:59
@zjenny
Tak to mě mrzí Já to pekla už několikrát a pokaždé to bylo fajn..
Eďa.
(upraveno)
31. 3. 2010, 20:58
Pavli,dnes jsme dělala koleno a můžu říct výborné,jen jsem ho zapoměla naložit a upekla hned,ale myslím si,že to nijak nevadilo.
kapaja
(upraveno)
31. 3. 2010, 21:23
@Eďa.
Edit, tak to je fajn já jsem ho pro jistotu naložila, aby chuť koření prošla do celého kolínka, ale možná to ani není třeba.. Prostě jak kdo chce, někdo naloží, někdo ne... Tak díky za tip Hezký večer
JitkaKr
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:57
Jj - taky to občas děláme - můj to má rád. Ale za podstatně víc peněz - u nás stojí cca 80,- Kč za kilo. Tak koukám na tu Vaši cenu. Jinak - děláme to podobně.
kapaja
(upraveno)
28. 3. 2010, 9:09
@JitkaKr
Já už nevím, jestli to bylo přední nebo zadní ale prodavačka mi dala vybrat, v každé ruce držela jiné koleno, to moje za 36kč a to druhé přes 50kč, jedno přední, jedno zadní. Tak jsem vzala to levnější, protože jsem to dělala poprvé, tak ať to není taková škoda, kdybych to zkazila Ale naštěstí se povedlo, najedli jsme se tři
sieta
(upraveno)
27. 3. 2010, 20:43
to rád, takže to asi vyzkoušíme
kapaja
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:54
@sieta
Silvi, vyzkoušejte Ať Vám chutná tak jako nám
melony
(upraveno)
27. 3. 2010, 20:34
Takže vyzkoušeno a bylo výborný,jen za mě ...ty kuličky a bobkáč...já to asi nerada nevonělo mi to ....jinak všichni mlaskali...díky za inspiraci a recept
kapaja
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:52
@melony
Gábi, tak hlavně, že chutnalo kolínko
vseta
(upraveno)
26. 3. 2010, 19:57
tak dnes bylo koleno k obědu a musím říct, že bylo maximálně luxusní, fakt lepší jsem snad nejedla- teda lepší pečený a jinak ho už ani dělat nebudu
kapaja
(upraveno)
27. 3. 2010, 10:01
@vseta
To mám radost, Peti, že Vám tak moc šmakovalo Moc děkuji za komentík a přeju pohodový víkend
ivina123
(upraveno)
25. 3. 2010, 9:09
Vyzerá to úžasne !!!!!!!!!
kapaja
(upraveno)
25. 3. 2010, 14:14
@ivina123
Ivet, moc díky za pochvalu
Štěpařka
(upraveno)
25. 3. 2010, 8:51
Supééééééér,bezva mňamka,ještě k tomu vychlazený a není co řešit.Tohle by se líbilo mému manžílkovi,tak mu to asi zkusím uvařit.
kapaja
(upraveno)
25. 3. 2010, 14:14
@Štěpařka
Neznám chlapa, co by to nemiloval Dělala jsem ho poprvé v životě a úspěch obrovský kupodivu i synovi šmakovalo
palfi
(upraveno)
25. 3. 2010, 8:22
To je inspirace už běžím do mrazáku pro kolínko
kapaja
(upraveno)
25. 3. 2010, 14:12
@palfi
Tak ať chutná
Vlasta33
(upraveno)
24. 3. 2010, 21:13
téda mnam ted mám chutě jako
kapaja
(upraveno)
24. 3. 2010, 22:06
@Vlasta33
Vlasti, tak zítra do řeznictví a šup s ním na pekáč pozítří k obědu