ღ ღ ღ BAVORSKÉ VDOLKY ღ ღ ღ
Potřebné ingredience
50g másla, 4 žloutky, 70g cukru moučka, 30g kvasnic, asi 200ml mléka, 1/2 lžičky soli, 330g hladké mouky,220g polohrubé mouky, panák rumu, citrónovou kůru na ozdobu tvaroh , povidla
Postup přípravy
Necháme vykynout kvasnic e v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru.
Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli,mouku, malého panáka rumu
Hněteme, podle potřeby přidáme mléko nebo mouku.
Utřeme máslo, žloutky, moučkový cukr,citrónovou kůru.
Necháme vykynout kvasnice v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru.
Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli, mouky, malého panáka rumu.Hněteme,
podle potřeby přidáme mléko nebo mouku.
- Necháme 30min. kynout pod utěrkou.
Uděláme koblihy,asi 1cm tlusté
Kolečka pokládáme na pomoučenou utěrku a necháme přikryté ještě 30 min kynout
Do vykynutých prstem uděláme ďolíky.
Do rozehřátého oleje položíme koblihy ďolíkem dolů a smažíme, olej nesmí být moc horký a smažíme na mírnějším plameni.Oleje mám asi 1cm, aby plavaly.
Usmažené je pomažu švestkovými povidly a oslazeným tvarohem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé