(recept
si oblíbilo 211 návštěvníků)
Rohlíky
Potřebné ingredience
Suroviny: 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 500 g hladké mouky 1,5 lžičky nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy
Všechny přísady dám do domácí pekárny v pořadí, jak jsu napsány, zapnu program na těsto (hnětení, kynutí). Po vykynutí těsto přendám na pomoučený vál , těsto se moc nelepí, tudíž se nemusí moc podsypávat a vytvarujeme rohlíky:
Těsto rozdělíme na cca 15 bochánků (já z této dávky měla 13 bochánků), které necháme cca 10 minut odpočinout. Pomocí rozvalovacího válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme.Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli! Na uvedené adrese je vizuální postup : http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257.Naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C / cca 10 minut, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme, až mají zlatou barvu.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku .
Těsto rozdělíme na cca 15 bochánků (já z této dávky měla 13 bochánků), které necháme cca 10 minut odpočinout. Pomocí rozvalovacího válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme.Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli! Na uvedené adrese je vizuální postup : http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257.Naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C / cca 10 minut, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme, až mají zlatou barvu.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eny Zem.
(upraveno)
26. 8. 2018, 19:33
Dobrý den, používáte na přísady odměrku u domácí pekarny nebo klasickou lžíci? Děkuji
J.Šindlerová
(upraveno)
21. 3. 2017, 7:18
Rohlíky jsou luxusní Zkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je úžasný, jen musim příště víc osolit ale i tak byly hned snězené . Moc děkuji za recept
Atuna
(upraveno)
31. 12. 2016, 20:10
krišon
(upraveno)
7. 10. 2016, 7:53
Fantazie - co říct víc
Hyzule
(upraveno)
5. 1. 2013, 13:01
výborné ale dala jsem málo soli.Jinak, budu dělat častěji rodinka pochvalovala.
P.A.V.L.A
(upraveno)
2. 1. 2013, 19:22
Výpadají výborně.
Odilka
(upraveno)
2. 1. 2013, 19:08
Děkuju za bezva receptík. I bez pekárny je to rychlé a mňamózní
dominikamatyas
(upraveno)
20. 11. 2012, 15:24
Jednochudé a výborné
Dandule11
(upraveno)
13. 8. 2012, 11:59
Dělala jsem místo rohlíků housky a jsou výborné!!! Nechám si tento recept a budu podle něj dělat už pořád!
Eficenka
(upraveno)
19. 6. 2012, 16:55
super, mňamózní, prefektní... ne vždy se mi vše povede, ale rohlíky vypadají úžasně, jako kupované.... manžel to viděl a jediný co řekl : no ty vo.e tos fakt pekla???
beranda
(upraveno)
5. 2. 2012, 12:17
jsou fakt výborné
ministrová
(upraveno)
30. 1. 2012, 19:19
Celý víkend i dnes jsem musela péct vaše vynikajícííííí rohlíky.Doma jsem je všechny tak rozmlsala,že z obchodu už nechtějí.Lepší rohlíky jsme nikdy nejedli.
JanaSL.
(upraveno)
16. 1. 2012, 16:19
dneska jsem vyzkoušela Váš recept na rohlíky a musím napsat, že jsou opravdu zatím ty nejlepší vyzkoušela jsem už nespočet receptů, ale u tohoto zůstanu ještě je mít tak pěkné, jako je máte Vy..
Andulka - Andy
(upraveno)
7. 11. 2011, 20:46
Téda, ňami ňam! Co na to říct jiného? Náš 2,5letý syn mi housky kradl ještě horké z plechu. Recept ukládám a moc za něj děkuji. *Ani
katesato
(upraveno)
17. 2. 2011, 11:50
Tak vam pekne dekuji Bydlim v Anglii tak nam tu schazi ceske pecivo jako rohliky a chleba Chleba jsem se uz naucila delat moc dobry tak ze ho pecu obden, Nekolikrat jsem se pokusila i o rohliky z ruznych receptu a vzdy byly dobre, ale nebylo to uplne ono Az vcera jsem narazila na vas recept, Rohliky upekla a bylo to to prave Malem se mi rodina poprala kvuli poslednimu rohliku Tak, ze dnes je budu delat znovu a vypada to, ze je budu muset delat, alespon jednou tydne Tak vam tedy pekne dekuji Rohliky jsou, ale opravdu ty nejlepsi co jsem kdy pekla Tak, ze opravdu moc dekuji za uzasny receptik
veronininka
(upraveno)
12. 1. 2011, 9:16
.... teda ženy, jdu je dneska taky zkusit
Vyhnanice
(upraveno)
14. 8. 2010, 17:41
Dnes jsem si zadělala toto těsta,nepekla jsem rohlíky,ale bulky bylo jich celkem 18 a opravdu vynikající těsto,pěkně se s ním pracovalo a výsledek na 1,už je mám v oblíbených.Děkuji Zdenka
D.a.n.k.a.
(upraveno)
1. 3. 2010, 17:04
Včera po přečtení tohoto receptu jsem neodolala a hned jsem se pustila do pečení. Dělala jsem je z dávky a půl, mám Etu Harmony a je nás doma víc. Jsou skvělé, i dnes stále výborné.Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na rohlíky,tyhle jsou fakt nejlepší. Moc díky za receptík. Dana
bobule1
(upraveno)
1. 3. 2010, 17:32
@D.a.n.k.a.
Tak to mám radost , že chutnají, rodinka taky byla nadšená. Mějte se hezky
Giiirl
(upraveno)
24. 2. 2010, 6:29
Tak jsem včera neodolala a musela jsem vyzkoušet..chuťově jsou vynikající, dělala jsem je menší, ale jen ten tvar...no ale asi to chce trénink!!
bobule1
(upraveno)
27. 2. 2010, 12:13
@Giiirl
Tak to je super, nebojte časem Vám to půjde jako zkušené pekařce, já je dělala poprvé a sama jsem taky byla překvapená výsledkem. Mějte se hezky ať se vede. Petra
vcelka01
(upraveno)
22. 2. 2010, 16:53
Rohlíčky jsou supr. Upekla jsem spoustu rohlíků podle jiných receptů, ale tyhle jsou perfektní i druhý den.Ty u nás zůstanou, dnes opět zadělávám a budou k večeři i k snídani.Díky za recept.
bobule1
(upraveno)
27. 2. 2010, 12:12
@vcelka01
Není zač, jsem ráda, že je to pro někoho i inspirace. Mějte se hezky Petra