Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 532 návštěvníků)

svíčková od Marty - LUXUSNÍ

5.0
svíčková od Marty - LUXUSNÍ

Potřebné ingredience

tento recept je od kolegyně Marty a musím říct, že celá rodina se shodla, že v životě takovou svíčkovou nejedli...je to tím, že se maso nakládá den dopředu...dobrou chuť všem... 1 kg masa (vepřové, hovězí, zvěřina), 20 dkg obyčejné slaniny, 2 větší mrkve, 1 petržel kousek celeru, 2 větší cibule, 5 zrníček celého pepře, nového koření, 3 bobkové listy, 2 kolečka citronu, bez pecek, ½ másla, ¼ l sladké smetany, hladká mouka na zahuštění, oce, sůl, cukr, jelikož je opravdu luxusní, dělám 2 násobnou dávku (2 x víc zeleniny, 2 smetany)

Postup přípravy

Maso nasolíme a prošpikujeme, kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření, citron (kdo má strach ze zhořknutí, může jen zakapat), zbytek slaniny, pražíme na másle dozlatova.

Do opražené zeleniny přidáme polévk. lžíci cukru, mícháme až začne karamelizovat, zakapeme octem.

Do připraveného základu položíme maso a opečeme po všech stranách, aby se „zatáhlo“.

Takto připravené maso necháme v zelenině do druhého dne v ledničce.

Druhý den podlijeme hrnkem vody, dáme do trouby , zpočátku zakryté (alobal), půl hod. před koncem odkryjeme – pečeme v troubě.

Měkké maso vyndáme, vybereme divoké koření a bobk. listy, zeleninu rozmixujeme, zahustíme moukou, dochutíme octem a cukrem, solí, nakonec přidáme smetanu.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

připravená zelenina

orestovaná...

vložíme maso

opečeme z obou stran

nahrneme na maso a dáme do 2 dne odležet do ledničky

pečeme zakryté alobalem

hotová omáčka

maso...dělala jsem hovězí a vepřové (půl na půl)

a můžeme servírovat...citron, brusinky, šlahačka...dobrou chuť !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie