Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 153 návštěvníků)

Nejlepší houskový knedlík

5.0
Nejlepší houskový knedlík

Potřebné ingredience

500 g hrubé mouky 250 ml mléka 1 vejce 1 lžičku soli 1 lžičku cukru 1 lžičku olivového oleje asi 1/4 kostičky droždí 2 housky nakrájené na kostičky

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko,oliv.olej,vejce-které trochu rozšleháme,potom mouku,do jednoho rohu cukr a do druhého sůl.Zapneme program těsto a necháme míchat po zaznění zvukového signálu přidáme housky na kostičky krájené./já dávám houstičky keré nám zbydou, nakrájím a usuším pak je použiji do knedlíků/.
A necháme dále pekárnu pracovat .Po hodině a půl když je těsto hotové vyndám z pekárny vyválím 3 šišky/2 jsou moc velké/.A nechám ještě odpočinout asi 10 min-než se začne vařit voda.Pak je vařím asi 20 min.Při vaření otáčet.Krájím kráječem-jsou pak všechny plátky stejné.
Toto jsou nejskvělejší knedlíčky ,které se hodí k omáčce i pečínce.

A tady již z rajčátkovou omáčkou.Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

paavci 11. 11. 2011, 22:31
Jen bych se chtěla zeptat, budu dělat knedlíky v DP prvně s čím se dává droží ,-)
daluša 19. 11. 2011, 8:30
@paavci To droždí by mě také zajímalo *-) Udělala jsem ďolík doprostřed do mouky a tam jsem dala droždí. Teď se v DP míchají, tak jsem zvědavá jak dopadnou! Jsou to moje první kynuté knedlíky :-$ Tak snad to dopade dobře, jinak bude ke gulášku rohlík nebo chleba :-)
minimania 14. 8. 2011, 20:31
Pochutnali jsme si (jidlo). (Y) (Y) (Y)
chalupnicka 19. 8. 2011, 8:11
@minimania Tak to mě moc těší.Alča (hello)
petula 81 6. 8. 2011, 18:07
Zdravím Alčo, dnes jsem knedlík dělala a je opravdu super!! Děkuji za skvělý recept a dávám si do oblíbených |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y). Mějte se Krásně. Petra
chalupnicka 10. 8. 2011, 8:13
@petula 81 Také zdravím Petruško-jsem moc ráda ,že vám knedlíček chutná (Y)-nám taky :-DZdravím Alča (hello)
vevercak78 10. 7. 2011, 11:33
úžasný recept (Y) (Y) (Y) jen sem měla 250g hrubé mouky,tak sem dosypala 250g polohrubé mouky a knedlíky byly úžasné,krásně nadýchané (Y) (Y) (Y)
casiopeiaa 7. 7. 2011, 11:28
Famózní knedlík, děkuji za recept (L) (L) (L) Je to fakt znát, že když se to dělá v pekárně ( doteď jsem dělala růčo) tak je daleko lepší!!! (Y) Gábina
Millixx 4. 7. 2011, 15:26
tak jsem po letech opět skusila domácí knedlík, podle tohoto receptu a musím říct, že fakt super |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) těsto se v pekárně krásně udělalo, vykynulo, houska se v něm úplně ztratila, prostě jemné, super (Y) jen s tím propracováváním na šišky mi to kapku nevyšlo a knedlík se mi také rozšklebil. Zdálo se mi těsta na 3 ks málo, tak jsem udělala jen 2, a jsou to fakt bomby ,-) ale i tak jsou to asi moje nejlepší knedlíky v životě (jidlo) K tomu kuře na paprice a celá rodina si mlaskáme (jidlo) ,-)
růžík 26. 5. 2011, 9:11
Alenko (F), s názvem receptu opravdu souhlasím (Y) (Y) (Y) vaše knedlíky jsou opravdu nejlepší a to jsem jich vyzkoušela opravdu hodně :-), ale zůstanu u vašeho receptu (Y) (Y) (Y) díky (hello)
Evelii 20. 3. 2011, 12:08
Dobrý den, Alenko, mám velkou prozbu...tedkon jsem dělala váš knedlíček..Těsto a všechno super..jen mi potom při vaření v hrnci, pukli,nebo se jakoby rozšklebily, nemáte s tím zkušenost? Co dělám špatně?? děkuju
chalupnicka 22. 3. 2011, 10:27
@Evelii Dobrý den Evi-jediné co mi napadá čím by to mohlo být- by bylo zpracování těsta na šišky. :-$Po vyndání z pekárny si těsto rozdělte na 3 díly a pořádně propracujte na šišky/ na tom hodně záleží aby byly pěkně hladké/.Nechte je odpočinout asi 10 minut a pak vařte za občasného obracení 20 minut. :-$Dejte vědět-jak to dopadlo.Alča (hello)
Pelupe 19. 3. 2011, 11:28
Knedlík jsem zadála v domácí pekárně, jen jsem dala mín mléka mám špatné zkušenosti s řídkým těstem- u jiných receptu. A je super!!! Díky za recept. Uloženo a jiný nedělám (Y) (Y) (radost)
chalupnicka 22. 3. 2011, 10:20
@Pelupe Lucko to mě moc těší - já také již jiný nedělám.Zdravím Alča. (hello)
Sona31 3. 3. 2011, 15:55
Ali, těsto mám v pekárně ^o) Doufám, že se knedlíky povedou , dělám je vůbec poprvé v životě (Y) V přípravě postupu nemáte uvedeny kvasnice, ale předpokládám, že jste je rozdrobila do pekárny nahoru jako poslední surovinu :-$ Písnu výsledek (H) (L)
misscha 17. 11. 2010, 10:24
Alenko a to nedělám kvásek a kvasnice dám do pekárny se vším ostatním?
Amís 7. 6. 2010, 13:53
Dobrý den Alo, dnes jsem dělala Váš knedlíček a opravdu se povedl (Y) (Y) (Y).Díky za prima recept už ho mám přepsaný v sešitu a to jsem říkala jak se je nikdy nenaučím.Krásný den Marie
chalupnicka 10. 6. 2010, 11:17
@Amís Tak to jsem moc ráda,že se Vám povedl zrovna podle mého receptu.Zdravím Alča (hello) (flower)
Písalka 2. 5. 2010, 12:08
Výborný knedlíček, já ale přidávám místo čerstvého droždí 1 a 1/2 lžičky sušeného, které mám vždy po ruce, a pokud nemám tak nedávám ani housku a je vždy výborný (Y)
chalupnicka 5. 5. 2010, 14:25
@Písalka I tak je to možné- já ale mám pocit,že jsou s tou houskou kypřejší.Zdravím A.H. (hello)
Písalka 15. 4. 2010, 19:38
Knedle jsu moc dobré, já je udělala bez housky, protože jsem žádnou neměla a byly úžasné (Y)
chalupnicka 16. 4. 2010, 8:23
@Písalka I bez housky jdou vařit ale s ní jsou sytější a kypřejší.Alena H. (hello)
Anýska08 23. 3. 2010, 12:03
Alenko,dneska sem dělala Váš knedlík,musím říct,že je super.Jako kuchařka sem musela hned ochutnat a už mám 3 ks v sobě. *-)Udělala sem 4 šišky.Mám je v oblíbených.Moc dík. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 24. 3. 2010, 7:53
@Anýska08 Tak to jsem moc ráda,že Vám chutnali.Zdravím Alena (hello)
Cácoška 1. 3. 2010, 9:00
Byl to můj první kynutý knedlík v životě a neměl chybu!! Děkuji moc (Y) ,-)
chalupnicka 2. 3. 2010, 21:41
@Cácoška tak to jsem opravdu moc ráda,že se povedl. (F)
monky3 9. 2. 2010, 16:44
Ali jde udělat těsto i bez pekárny? Bude stejné? Nemám stím zkušenost, pekárnu nemám díky (L)
chalupnicka 9. 2. 2010, 21:33
@monky3 Moniko- myslím,že by to problém neměl být žádný,tam jde hlavně o to vymíchání-že nám pekárna chrání ručičky.A normálně je nechte kynout půl hodiny .
monky3 10. 2. 2010, 15:38
@chalupnicka (L) děkuji, myslela jsem , že je tam třeba rozdíl v tekutých surovinách :-$ (F) díky (Y)
chalupnicka 11. 2. 2010, 8:35
@monky3 Mlíčka dejte stejné množství akorát postup je trochu jiný než u dom.pekárny.Nejdříve si připravte kvásek z vlažného mléka(asi z poloviny)do toho dejte 1 lžičku cukru a 1 lžičku mouky a rozdrobené droždí-nechte vykynout. Do mísy si dejte mouku,vejce,sůl,olej a přilejte vykynutý kvásek,zbytek vlažného mléka-to již můžete upravit dle tuhosti těsta ale toto množství je akorát.Pak ještě asi 3 rohlíky nakrájené na malé kostičky.Pak pořádně vymíchat buď hnětačem nebo vařečkou.(proto je na todle dobrá pekárna ,že těsto bezvadně vymíchá)pak nechte aspoň půl hodinu kynout. Vyválejte 3 šišky a nechte odpočinout-než se začne vařit voda.Pak vařte 20 min za častého obracení-vařte ve dvou kastrolech-v jednom by se vám špatně obraceli a když by jste si ho nechala ,že ho uvaříte po 1 várce tak by byl překynutý. Tak snad jsem to napsala vše-doufám,že se knedlíčky povedou.Zdravím Alča
monky3 11. 2. 2010, 16:22
@chalupnicka (L) díky za vyčerpávající odpověď |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie