Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 419 návštěvníků)

BROSKVOVÉ HIMALÁJE-úžasně šťavnaté a rychlé

0.0
BROSKVOVÉ HIMALÁJE-úžasně šťavnaté a rychlé

Potřebné ingredience

Na 1 těsto potřebujeme :1 prdopeč,2 hrnky hl.mouky,1 hrnek krupic.cukru,1 hrnek vlahého mléka,1/2 hrnku oleje,2 celá vajíčka,kapička rumu pro vůni.Na 2 těsto potřebujeme: 2 tvarohy(já kupuju ve vaničce),1 vanilin.cukr,1 hrnek moučk.cukru,1 vanilkový puding v prášku,2 celá vajíčka a 1 hrnek mléka. Jako ovoce chtěli děti broskve.

Postup přípravy

Nejdřív musím napsat to,že recept mám v sešítku opsaný (s tmavou kakaovou buchtou a bez ovoce) od nějaké maminky zde z mmb.Ale tím,že jsem si recept opsala,bohužel nevím její jméno.To jenom pro upřesnění,že to není můj původní recept,ale převzatý a mnou upravený.Příprava je tak snadná a rychlá,že když se vám ohlásí návštěva,máte tento moučník rychle hotový a můžete jej dát vychladit do lednice,aby byl tvaroh pěkně ztuhlý.Tak jdeme na 1 těsto: vajíčka si vyšleháme s cukrem,přidáme olej,a ostatní suroviny.Vše ručním robotem zpracujeme. toť vše.Jdeme na druhé tvarohové těsto: Ručním robotem zpracujeme všechny suroviny v řídké těsto a toho se vůbec nebojte,protože puding v prášku zajistí,že tvaroh krásně ztuhne.Plech si vyložím pečícím papírem a naleju na těj tak polovinu 1 těsta.Druhé tvarohové těsto naliju celé na něj a pokladu hodně broskvičkami. Zbytkem těsta zaliju broskve a tvaroh a dám péct.Pozor zvolna,žádných 170st. Já peču tak 110-120 a píchám špejlí,abych věděla,že je i tvaroh upečený.Dáme vychladit a baštíme.Já buchtu upekla večer a teď ráno koukám,z celého plechu zbylo 5 kousků ,tak jsem nemohla na fotku vybrat ty nejhezčí řezy,ale snad je to trochu vidět.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bocan 1. 5. 2010, 21:56
Přidávám pochvalu, vážně moc dobré jen se po nich zaprášilo (clamp), těsta akorát ani málo ani hodně (Y) (Y), vážně moc dobrá díky Gábina
Jája 26. 3. 2010, 14:05
^o) ^o) ^o) tak už je v troubě, jsem zvědavá ^o) ^o) ^o)
Papaja01 25. 3. 2010, 12:54
Minulý týden jsem ji také dělala, těsta bylo míň, ale po přečtení komentářů jsem dno téměř jen těstem pomazala, aby vyšlo i nahoru a bylo to bez problémů. Při pečení jsem taky měla strach, že to nedopeču kvůli tomu tvarohu, peklo se to dýl, ale výsledek supr. Byla moc dobrá a díky tvarohu i zdravá a lehká. Díky
nekup to 23. 3. 2010, 8:33
(Y) (Y) Opravdu vynikající, včera jsem ho upekla a všichni se olizujou. Moc děkujeme za receptík (flower) Dáša
pelunka (upraveno) 15. 3. 2013, 11:14
Dobrý večer Tak jsem také zkusila tuto buchtu těsta jsem měla tak akorát použila jsem hrnky 250ml. Ale když jsem smíchala 2 tvarohy a hrnek mléka s cukrem a pudingem tak jsem málem omdlela byla to voda no ale riskla jsem to a nalila jsem to na těsto a na to nanesla lžící zbytek těsta pekla jsem tak 75 minut a vznikla z toho naprostá bomba buchta je skvostná moc děkuji za recept manžel moc chválí
brdy 6. 3. 2010, 13:27
Taky se připojuji ke komentářům. Včera jsem dělala buchtu a chtěla jsem se ukázat /měla jsem narozeniny/. Těsto jsem udělala podle návodu, bylo ho tak málo, že jsem ho celé musela nalít na plech, abych pokryla dno. Na to jsem ,přesně podle předpisu, udělala tvarohovou náplň, kterou jsem nalila na spodní těsto a pokladla broskvemi. Pekla jsem velmi zvolna na 110-120 st.C. Výsledek nebyl valný. Těsto mi připadá pořád takové nedopečené /pekla jsem dosti dlouho i zkoušela špejlí/. Mám jiný recept na "himaláje" a to se nedá srovnat. Mám z toho divný pocit, tolik kladných ohlasů a já nejsem žádná začátečnice? :´( :´(
voralda 9. 3. 2010, 18:05
@brdy Holky jak velké hrnečky k "odvažování" surovin máte? Někdo použijete hrnek co má 1dcl,někdo použijete 2dcl,jiný hrnek s 250ml.Takže kdo má pro odměřování malý hrnek,tak má ve finále těsta málo. Jinak fakt nevím,recept je převzaný a nikdo si nestěžoval,že by měl málo těsta.To se mi teda nikdy nestalo
sharien 7. 3. 2010, 18:27
@brdy Tak i kdyz jsem buchtou nebyla moc nadsena, tak tohle nevim, jak je mozne, i kdyz se to vyskytuje nekolikrat... Delala jsem presne podle navodu a mela jsem toho tolik, ze jsem se bala, ze mi to z plechu behem peceni odejde, testa bylo teda hodne nahoru i dolu *-)
brdy 8. 3. 2010, 15:11
@sharien Milá Pavlo, jak jsem četla komentáře, spec. k tomuto receptu, tak nejsem jediná, která měla stejný problém. Ale zkrátka něco se povede a něco ne, nejde o život. Marie
zdenkak 6. 3. 2010, 10:35
Jen pro inspiraci, přidávám recept, který jsem po této buchtě pekla já. Setkal se také s velkým nadšením (ale musíte mít nezytné dvě Margotky): http://kocmichova.nolimit.cz/moucniky/margot-rezy.html (hello)
Iveta a dětičky 5. 3. 2010, 19:47
(L) (L) (L) Právě jsem ochutnala a musím říct moc dobrá, krásně mokrá, pekla jsem ze zbytečků v lednici tak že u nás byla s broskvema a višněma (clamp) (clamp) (clamp) Moc moc moc jsme si pochutnali. Zítra odvezu rodičům tam se po ní jistě zapráší Ps: jen jsem byla nedočkavá vyndala jí moc brzo pak jí i s papírem vyndala no boj ale pak mi vše došlo šup s ní zpět a nechat vychladit - vytuhnout ,-)
Atek 5. 3. 2010, 18:16
Pekla jsem je .Jsou výborné.Děkuji za recept. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Olynka 5. 3. 2010, 18:11
Tak jsem odpoledne upekla a vzhledem k mokrosti buchty, bych rozhodně nedoporučovala péct na pečícím papíru. Klasika vymazat, vysypat
zdenkak 6. 3. 2010, 10:32
@Olynka Ahoj Leni, já jsem buchtu pekla na pečícím papíru a bylo to v pohodě.. Asi má každý svůj zbůsob. Každopádně přeji všem dobré chutnání nejen u tohoto receptu.
HDaniela 5. 3. 2010, 16:30
Výborné, dělala jsem s meruňkama, navrch ještě posyp plátky mandlí, stejně jako přede mnou píše Pipotka - méně cukru.
Pipotka 4. 3. 2010, 22:22
Moc dobrý moučník, jen jsem ubrala trošku cukru, takže 3/4 hrnku do těsta a 3/4hrnku do tvarohu (zajic) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2726334 (hello)
sharien 4. 3. 2010, 14:50
Tak jsem upekla a priznam se, ze jsem dle komenatru cekala vic. Neni to spatna buchta, ale prijde mi takova trochu "preplacana" ,-) Priste zkusim bez toho tvarohu.
zdenkak 28. 2. 2010, 21:30
Skvělé, skvělé, skvělé! Právě jsme vytáhli z trouby. Tuto "mokrou" chuť zbožňuji. Děkuji za recept. Pokud máte zájem mrknout se co vařím já, tak zde: http://www.kocmichova.nolimit.cz/
terezicka 28. 2. 2010, 20:08
Marti, taktéž se připojuji a děkuji za receptík (Y) jsou naprosto úúúžasné (Y) (Y) (Y)
Irka.M 26. 2. 2010, 12:10
Dnes jsem vyzkoušela.Jsou výborný (L) (L) (L)
cdka 23. 2. 2010, 21:52
(Y) (Y) Marti,děkuji za recept-buchta je moc dobrá (clamp) (clamp)
elinaty 22. 2. 2010, 17:04
DOBRÝ DEN, O VÍKENDU JSEM TAKY PEKLA, MÍSTO BROSKVÍ JSEM DALA MERUŇKY A OPRAVDU VÝBORNÉ, ŠŤAVNATÉ, OBLIZOVAL SE I MŮJ MANŽEL, KTERÝ OVOCNÉ BUCHTY NEJÍ (clamp) (clamp) (clamp).MAMINKY, URČITĚ VYZKOUŠEJTE, DĚKUJI ZA SKVĚLÝ RECEPT (Y) (Y) (Y), MARKÉTA
hanulice 21. 2. 2010, 13:13
mňam... (Y) :-$ (Y)
Tom3 21. 2. 2010, 13:09
Martinko,dnes jsem pekla a je skvělá (jidlo).Díky za recept (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie