(recept
si oblíbilo 720 návštěvníků)
Mléčný marcipán na figurky i na potahování + jak potáhnout
Potřebné ingredience
100g polotučného sušeného mléka, 200g moučkového cukru, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma
Postup přípravy
Tento recept jsem si udělala pomocí receptů Zdeničky a Arielll, u Zdeničky se mi líbí, že lze marcipán použít jak na figurky tak na potahování, u Arielll že jde s ním krásně potahovat. Takže od každého receptíku je v mém něco. Recept jsem přizpůsobila na 100g suš. mléka, aby to stačilo, když se dělají jen figurky. Lze s ním i potahovat. A hlavně je laciný. Na potažení dortu ze 6 vajec, průměr 24 cm potřebujete dvě dávky a ještě zbyde na ozdůbky. Pokud budete dělat jen ze 4 vajec a jednou prokrojíte, pak stačí dávka i jedna.
Postup: prosejeme sušené mléko a cukr, do vody dáme sirup, aroma a olej - promícháme a vlijeme do cukru a řádně proděláme na hmotu. Marcipán doděláme tak, že si namočíme (i několikrát) ruce do teplé vody až do konzistence modelíny. Ale pozor s vodou opatrně nepřelít, marcipán pak poteče.
Místo kukuřičného sirupu lze použít i pšeniční sirup nebo med, ale dle mých zkušeností je kukuřiční nejlepší. S medem jsem dělala, ale tak krásně po něm marcipán netuhne jako se sirupem, už bych to s ním nikdy nedělala.
Pokud Vám marcipán zbude, stačí ho řádně zabalit do fólie, a dát do ledničky. Pak už jen stačí ho vyndat a trochu ohřát v mikrovlnce a prodělat.
Někdy se stane, že bude marcipán jako kámen, pak stačí ohřát přiměřeně v mikrovlnce a je opět měkký. V Případě neúspěchu, namočte ruce a ještě prodělejte, je tam málo vody.
Hmota by měla být na způsob tužší modelíny - to na výrobu figurek a kytiček apod. Tahle hmota rychle schne a figurky se nebortí, je možné i druhý den dát na dort.
Pro potažení se mi osvědčilo mít hmotu měkčí - docílíte opět namočenými rukami a prodělat. Před potažením dortík pomazat z vrchu i z boku máslovým krémem může být i marmeláda nebo nutela) - ale rozhodně žádná šlehačka apod aby marcipán tekl - ani ovoce nesmí přijít do kontaktu s ovocem. Dort nechat řádně vychladit nejlépe přes noc v ledničce a pak teprve potáhnout marcipánem nejméně 3 mm tenkou - spíš víc než míň, pak by marcipán tekl.
Postup: prosejeme sušené mléko a cukr, do vody dáme sirup, aroma a olej - promícháme a vlijeme do cukru a řádně proděláme na hmotu. Marcipán doděláme tak, že si namočíme (i několikrát) ruce do teplé vody až do konzistence modelíny. Ale pozor s vodou opatrně nepřelít, marcipán pak poteče.
Místo kukuřičného sirupu lze použít i pšeniční sirup nebo med, ale dle mých zkušeností je kukuřiční nejlepší. S medem jsem dělala, ale tak krásně po něm marcipán netuhne jako se sirupem, už bych to s ním nikdy nedělala.
Pokud Vám marcipán zbude, stačí ho řádně zabalit do fólie, a dát do ledničky. Pak už jen stačí ho vyndat a trochu ohřát v mikrovlnce a prodělat.
Někdy se stane, že bude marcipán jako kámen, pak stačí ohřát přiměřeně v mikrovlnce a je opět měkký. V Případě neúspěchu, namočte ruce a ještě prodělejte, je tam málo vody.
Hmota by měla být na způsob tužší modelíny - to na výrobu figurek a kytiček apod. Tahle hmota rychle schne a figurky se nebortí, je možné i druhý den dát na dort.
Pro potažení se mi osvědčilo mít hmotu měkčí - docílíte opět namočenými rukami a prodělat. Před potažením dortík pomazat z vrchu i z boku máslovým krémem může být i marmeláda nebo nutela) - ale rozhodně žádná šlehačka apod aby marcipán tekl - ani ovoce nesmí přijít do kontaktu s ovocem. Dort nechat řádně vychladit nejlépe přes noc v ledničce a pak teprve potáhnout marcipánem nejméně 3 mm tenkou - spíš víc než míň, pak by marcipán tekl.
...........vše je z tohoto marcipánu jak potah tak figurky
..........kytičky jdou z něj taky krásně
............
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
markyzza
(upraveno)
22. 6. 2011, 9:09
Dobrý den. Mám prosbičku. Za jak dlouho máte ten maripán hotovýn propracovaný , aby se dal potáhnout a byl jako ta modelína? Já s ním zápasila v pátek, ale nakonec se mi s ním špatně potahovalo a trhal se mi a nebyl moc jako modelína. Bála jsem se zase, abych tam nepřidala moc vody, ale asi to nakonec bylo málo,co? Kolikrát si tak namočíte ruce než to má tu správnou konzistenci? Přibližně. Díky moc za každou radu.
petatrn
(upraveno)
22. 6. 2011, 13:46
@markyzza
Vody určitě bylo málo. Kolikrát namočím ruce opravdu netuším a je to pokaždé určitě jinak. Protože určitě nikdy netrefím přesně rovnou lžíci sirupu apod ani nikdy nevím kolik při smočení rukou mám vody na ruce. Snažím se tedy namáčet do té doby dokud to opravdu není jak modelína. O přelití jde až tehdy, když se marcipán chová jako řekněme linecké těsto, je strašně měkké a nic byste z něj nevytvořila. Anebo vytvořila, ale postavička by se okamžitě zhroutila.
markyzza
(upraveno)
23. 6. 2011, 9:07
@petatrn
Tak už je mi to jasné. Díky moc za vysvětlení. Určitě to bylo tou vodou. Určitě ho příště zkusím znovu a doufám, že už ho líp vychytám. Je to sice zabíračka, ale když se povede není co řešit. A s tím sirupem je pravda, že vlastně nejde přesně odměřit. Tak doufám, že příště už napíšu lepší poznatky. Díky moc za rady
LucKaH25
(upraveno)
5. 6. 2011, 22:11
Dobrý den, pozítří chci zkusit svůj první marcipán, jsem rozhodnutá pro tento, ale ještě se chci zeptat, čím jednotlivý části spojujete, nevím jestli u Vás, ale někde jsem četla, že alkoholem tvrdým, šlo by to i něčím jiným??, chci ho dělat malímu jsem docela antitalent, tak kdyby se mi náhodou povedl, tak at to mám čím slepit . Mimochodem-závidím, děláte opravdu moc krásné dorty , kéž by semi aspon s poloviny takto povedli. Ještě bych měla jeden dotaz, jak postupujete při barvení živočišným uhlím??kolik ho dáváte?? A ještě jedna prozba, jak děláte šedou barvu??nemohla jsem nikde sehnat
petatrn
(upraveno)
6. 6. 2011, 13:16
@LucKaH25
Jednotlivé části lepím vodou, alkoholem určitě ne. Alkohol používám až na přilepení hotových figurek k dortu. I tam je to bez problému, alkohol na vzduchu rychle vyprchá, není pak při konzumaci již cítit vůbec. Za pochvalu určitě děkuji Jak na černou, stačí kakaem marcipán obarvit do hodně tmavé a pak rozpustit uhlí ve vodě a přidat dle potřeby. Množství Vám neřeknu, záleží na množství kakaa i marcipánu. Je to individuální. Šedou - stačí z té černé vzít kousek a prodělat s bílým marcipánem.
LucKaH25
(upraveno)
7. 6. 2011, 10:58
@petatrn
Děkuji Vám za radu, dnes jdu na to, tak pak písnu, jak to u mě dopadlo
LucKaH25
(upraveno)
27. 6. 2011, 13:10
@LucKaH25
Tak můj dortík se docela vyved,až samozřejmě na pár škrábanců, myslím že na můj úplně první dort dobrý, pečení se mi zalíbylo tak jdu za pár dní zkusit sestře bárbínku, tak uvidím jak to dopadne
veba3
(upraveno)
15. 3. 2011, 21:37
Dobrý den dělala jsem svůj první potahovaný dortík,marcipán podle vás a musím říct že se sním pracovalo super.Místo sirupu sem dala med.Ale když sem dortík potáhla tak mi asod druhého dne potah tekl.Nejdříve jen dole ale pak i po stranách.NEž sem ho potáhla tak se mi ještě pořád trochu lepil,tak jestli to je tím?POd dortem sem měla karton zabalený v potravenářský folii.Děkuji za super postup i za radu
petatrn
(upraveno)
16. 3. 2011, 8:44
@veba3
S medem je to složitější, také jsem ze začátku s ním dělala. Ale od té doby, co jsem vyzkoušela kukuřičný sirup, už med nikdy více. Med lze samozřejmě použít, ale doporučuji dát ho méně než kukuřičného sirupu. Ale marcipán s medem tak nevytuhne jako marcipán s sirupem. A co se týče rozteklého marcipánu, podle toho co píšete - tak bych řekla, že bylo přidáno moc vody. Ale co může vadit i příliš vlhká lednička nebo co bylo pod marcipánem za krém. Ale spíš bych se přikláněla k té vodě. Tak mnoho zdaru na příště.
veba3
(upraveno)
16. 3. 2011, 8:56
@petatrn
Děkuji za odpověd tak to skusím příště znovu a snad to bude lepší.
venav
(upraveno)
5. 3. 2011, 19:12
Dobrý večer Péťo, vyzkoušela jsem váš marcipán a je moc fajn, hezky se s ním potahovalo i modelovalo. Jen děti, když pak jedly figurky z dortu, tak trošku remcaly, že jsou tvrdé, ale jinak jim chutnaly.Proto bych se vás ráda zeptala, jestli je to tak normální, že jsou figurky tvrdé, nebo jsem někde udělala chybu. Jsem naprostý začátečník. Zkoušela jsem ještě mléčný marcipán z medu a ten váš ( je bezesporu lepší), jinak žádný jiný. Nebo je na figurky lepší nějaká jiná hmota. Moc vám děkuji za radu
petatrn
(upraveno)
7. 3. 2011, 11:43
@venav
Figurky musí vytvrdnout, jinak by v ledničce lehly. Také je mám tvrdší - ale ne tak, aby se nedali sníst. Co se týká hmoty. Jsou i kupované hmoty, které tvrdnou pouze na povrchu a uvnitř zůstanou měkké. Ale to už není marcipán.
hlafka
(upraveno)
11. 2. 2011, 22:42
Co jsem delala spatne? Jela jsem presne podle receptu, vznikla totalne lepkava hmota, prisypala jsem cukr i mleko a nepomohlo. Pak to celkem uslo, totalne to neslo vyvalet, lepilo se, trhalo, letelo do kose
petatrn
(upraveno)
11. 2. 2011, 22:57
@hlafka
Tak to je jediná možnost, přelila jsi to vodou. Musí se opravdu hodně opatrně.
hlafka
(upraveno)
11. 2. 2011, 23:27
@petatrn
Tak uvidim priste Ale ze to neslo ani po pridani sypkych prisad, to me hlava nebere. Byl to prvni pokus no.... Mela jsem v zaloze kupovanej, tak nic neni ztraceno
petatrn
(upraveno)
13. 2. 2011, 8:06
@hlafka
Záleží jak moc to bylo přelité. Pokud hodně, pak už moc suché přísady nepomůžou.
modrenka
(upraveno)
8. 2. 2011, 22:46
Hezký večer Péťo, chtěla bych Vám moc a moc poděkovat za recept na marcipán.Dnes jsem vyzkoušela a pracuje se s ním úplně úžasně,jsem z něho nadšená.Už jsem vyzkoušela několik hmot,ale ta vaše je nejlepší a už jinou dělat nebudu. Jen jsem se chtěla ještě zeptat,kde skladujete kukuřičný sirup.Musí být po otevření v lednici? Moc vám děkuji,Milena.
petatrn
(upraveno)
9. 2. 2011, 12:28
@modrenka
Jsem moc ráda, že se Vám recept líbí. Sirup i po otevření skladuju v komoře. Je to stejné jako s medem.
modrenka
(upraveno)
9. 2. 2011, 22:31
@petatrn
Díky za odpověď
pepick
(upraveno)
20. 1. 2011, 21:01
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak dlouho dopředu si mohu marcipán a figurky z něj vyrobit. Chtěla bych upéct svůj první dort a vaši hmotu vyzkoušet. Děkuji Kája
petatrn
(upraveno)
21. 1. 2011, 17:56
@pepick
3D figurky musí nejméně 2 až 3 dny tvrdnou v teple a na vzduchu než se dají na dort. Není ale problém to udělat i 14 dní do předu a po ztvrdnutí to uchovat zakryté někde v chladu. Klidně písni mi do vzkazů a pošlu ti odkaz na moje stránky, kde mám i fotopostup.
pepick
(upraveno)
21. 1. 2011, 21:37
@petatrn
děkuju, stránky jsem navštívila jestli to jsou luka........., moc hezké dorty.
petatrn
(upraveno)
21. 1. 2011, 22:04
@pepick
Jsou to ony, za pochvalu díky
Machja
(upraveno)
28. 11. 2010, 7:23
Peti, už třikrát jsem dělalala s vaší hmotou, vždy super, krásně měkka i na potahování 3D dortíku a modelování. A ted naposledy hrůza, strašně tvrdé, nemohla jsem to rozválet o modelování ani nemluvím, co jsem udělala špatně? Vše dle rozpisu jako vždy
petatrn
(upraveno)
28. 11. 2010, 8:59
@Machja
Jani, bylo málo vody. Já myslím, že jsem to psala i v receptu. Pokud je to tvrdé, trochu rozehřát v mikrovlnce a navlhčenými rukama to prodělat. Pokud nestačí, ještě jednou navlhčit ruce. Ale určitě nelít vodu přímo na hmotu.
Machja
(upraveno)
28. 11. 2010, 10:29
@petatrn
No, já se té vody bojím vždy všichni ,pozor, at nemáte moc A ted toho bylo málo, zrovna, když to byl dortík pro kamarádku Ale jsem štastná, že dortík pro syna se mi povedl moc a byl to můj první 3D A že tam toho marcipánu a potahování bylo Moc díky
Irena S.
(upraveno)
23. 11. 2010, 20:40
Chtěla jsem se zeptat, dnes jsem si chtěla koupit ve zdravé výživě kukuřičný sirup, ale měli kukuřičný slad (prý v nich není rozdíl), tak jsem si ho koupila.... Ale nevím jestli jsem neudělala chybu, máte (máš) s ním zkušenost? Díky!
petatrn
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:16
@Irena S.
Já s tím zkušenost nemám. Ale nedávej ho tam. Někde na netu jsem jednou četla - že slad nedávat, že stejný to není. Pokud ti neseženou sirup, což by pro ně neměl být problém tak zkus pšeniční sirup.
rtik
(upraveno)
12. 10. 2010, 8:08
Dobrý den Petro,tak jsem při hledání receptu na marcipán,narazila na Váš.Už jsem jich pár vyzkoušela,ale nikdy to nebylo ono .Tak jsem se rozhodla pro poslední pokus a vyzkouším ten Váš .O marcipánu od Arielll jsem už taky četla,ale bohužel není k mání . Krásný a spoustu nádherných dortů . Lenka
petatrn
(upraveno)
12. 10. 2010, 9:03
@rtik
Leni, přeji ti hodně štěstí. Na mých stránkách http://lukanad.huu.cz/ najdeš i jeho fotopostup. A na recept od Arielll mi napiš do vzkazu, dám ti něj odkaz.
terkam1
(upraveno)
26. 9. 2010, 15:49
já nevim, co jsme dělala špatně, ale mě už při zadělávání těsta to dalo strašnou makačku abych suroviny vůbec zpracovala dohromady...nechtělo se to spojit a už jsem nechtěla pořád přidávat vodu...nakonec jsem přidala trochu vody i sirupu aby se mi hmotu podařilo spojit...pak jsem vyválela a potáhla hmotou dory a hmota trochu tekla .... nevíte, co jsem udělala špatně? Jinak přes to, že jsem dělala dorty potahované madlovokou poprvé a že třešičku stékala hmota tak měly veliký úspěch.
petatrn
(upraveno)
27. 9. 2010, 20:02
@terkam1
Hmota teče pokud se dá hodně vody při zadělávání, nebo pokud se dá pod potahovku nevhodný krém. Na svých stránkách mám fotopostup na marcipán, stránky najdeš zde http://lukanad.huu.cz/
terkam1
(upraveno)
29. 9. 2010, 14:25
@petatrn
Děkuji za odpověď na to že to byly mé první výrobky potažené mandlovkou si myslím že to nedopadlo špatně. Chtěla jsem ,se ještě zeptat jak docílím toho aby mi vyválená mandlovka přilnula pěkně ze všech strran dortu. Mě se stalo, že v rozích přebývala a musela jsem ji odříznout a pak tam zůstávala nehezká spojení. Děkuju za radu
petatrn
(upraveno)
29. 9. 2010, 21:01
@terkam1
Tady máš něco pro inspiraci http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS_tw&feature=player_embedded!
terkam1
(upraveno)
2. 10. 2010, 17:50
@petatrn
díky za radu...ted když jsem to viděla tak asi vím proč mi hmota těkla...nejspíš jsem ji rozválela na moc tenkou...jsi fakt dobrá cukrářka
petatrn
(upraveno)
3. 10. 2010, 17:15
@terkam1
Díky ale cukrářka nee hi hi, spíš takový menší amatér.
čermačka
(upraveno)
24. 8. 2010, 20:40
Tak jsem zase použila tenhle recept a je k . Akorát mi s ním dneska pomohla pekárna
MílaHav
(upraveno)
15. 8. 2010, 10:32
Dobrý den, mám prosbičku, potřebovala bych poradit. Zkoušela jsem Váš marcipán, udělala jsem ho večer, dala vychladit asi na 1 - 1,5hod. a pak obarvila, dala zpět do lednice. Druhý den dopoledne jsem chtěla zkusit udělat lístečky a kytičky, ale marcipán je hrozně lepivý a nejde mi to s tím..poradíte mi prosím, jak to udělat aby se mi tolik nelepil? Musela jsem hodně podsypávat solamylem, ale pak měl marcipán divnou chuť
petatrn
(upraveno)
17. 8. 2010, 23:39
@MílaHav
Já myslím, že si to přehnala s vodou, stačí přidat ve stejném poměru cukr a mléko. Jinak já barvím bez chlazení.
MílaHav
(upraveno)
22. 8. 2010, 14:36
@petatrn
Děkuji moc radu! Druhý pokus byl úspěšný .. při prvním pokusu sem omylem koupila sušenou smetanu místo mléka Druhý pokus OK, jen musím najít nějaký fígl na to vyvalování na folii
petatrn
(upraveno)
22. 8. 2010, 22:35
@MílaHav
i to se stává, chybami se člověk učí hi hi. Já dokud jsem neměla silikonovou podložku, mimochodem tak ta je perfektní - doporučuju koupit. Pokud máš v okolí prodejnu Orion (domácí potřeby) mají jí tam často v akci a levnou. Ale zpátky bez podložky. Dříve jsem vyvalovala na lince a podsypala moučkovým cukrem. Váleček mám plastový, pokud nemáš stačí vyvalovat přímo roličkou potravinářské folie, myslím tím celou, místo válečku.
MílaHav
(upraveno)
23. 8. 2010, 20:15
@petatrn
Děkuju moc za tip Já zpracovávala na lince, pak sem tam dala folii pod i nad a vyvalovala klasickým dřevěným válečkem .. vše ok až na to, že sem to měla dost vysoké, chtělo to víc..tak příště
samsule
(upraveno)
26. 5. 2010, 20:07
Dobrý den , když budu potahovat dortík touhle marcipánovou hmotou s tím že marcipán udělám v ten samý den , a dám ho do ledničky nesteče mi ???? a to samé s figurkami dík za dopověď Zdeňka
petatrn
(upraveno)
26. 5. 2010, 20:58
@samsule
Potažený dortík se dá do ledničky a marcipán opravdu nesteče. Figurky se dělají alespoň tři dny do předu, aby vytvrdly v teple. Pak bez problému po ztvrdnutí lze dát do ledničky
RicoKarova
(upraveno)
18. 5. 2010, 14:29
Dobrý den Petro máte krásné dortíky a chtěla bych synovi svůj první dortík taky vyzkoušet. S pečením moc zkušenosti nemám tak se Vás ptám. Prosím mám mléko Laktino 400g. Píšete že na dort z 6 vajec jsou potřaba 2 dávky prosím co to znamená to potřebuju dvě mléka. Je mi to hloupé ale fakt nevím. děkuji za radu nashle Renata
petatrn
(upraveno)
18. 5. 2010, 16:20
@RicoKarova
Renatko, moc děkuji za pochvalu. Myslela jsem tím dvě dávky marcipánu. To znamená, že budete dělat z půlky krabice (200 g) laktina. Případné další dotazy klidně písněte na vzkazy
RicoKarova
(upraveno)
20. 5. 2010, 13:03
@petatrn
Dobrý den Petruš tak jsem to udělala jak jste říkala marcipán se povedl teď už jen zítra udělat ten dortík moc děkuji pak pošlu fotku jestli se povede.
petatrn
(upraveno)
23. 5. 2010, 20:49
@RicoKarova
Jsem moc ráda, že se povedla a na fotku se moc těším
čermačka
(upraveno)
14. 5. 2010, 14:16
Ahojda, je možné ušetřit si práci a zadělat ho v dom. pek.? Nebo je potřeba to dělat s láskou a růčo? A ještě, chtěla bych pro Kryštofa upéct sýr s myškami (zdá se mi to celkem jednoduché), poraďte, prosím, jak na figurky. Díky za radu
petatrn
(upraveno)
14. 5. 2010, 23:31
@čermačka
Určitě to jde i v pekárně, ale já ho mám v ruce také brzo hotový. Jak na figurky i na marcipán najdete na mých stránkách http://lukanad.huu.cz/
Milunaeviku
(upraveno)
11. 4. 2010, 13:06
Dobrý den prosím o radu musí to být určitý typ sušeného mléka nebo je to jedno?A taky jsem nepřišla na to co je to to WI a na co se používá.Jak dlouho vydrží ten marcipán v lednici ve folii a můžu to potahovat i později třeba za 3dny nebo už to nebude dobré na rozválení?A čím to mám podspat,když rozvaluji.Děkuji moc
petatrn
(upraveno)
11. 4. 2010, 17:58
@Milunaeviku
Mléko může být jakékoliv značky, nejlépe se mi dělala s Laktino, ale hlavně musí být polotučné. WI = white icing - je bílá hmota, ovocné chutí. Dá se s ní báječně potahovat a dělat figurky apod. Prodávají jí v e-shopech s cukrářskými potřebami. Trvanlivost marcipánu - na to jsou různé názory, nejlépe do 14 dnů spotřebovat, ale i měsíc ti v ledničce dobře zabalený vydrží. Marcipán si může udělat dříve, stačí z ledničky vyndat ohřát rozkrájený v mikrovlnce. Rozdělat hmotu v rukách. Pokud by byl hodně tuhý, namočit ruce, a prodělat. Marcipán musí být na potahování krásně měkký. Podsypat cukrem nebo škrobem. Váleček omotat potravinářskou folii. Případné další dotazy písni do vzkazů
lukajdy
(upraveno)
11. 4. 2010, 12:53
Milá Peti, moc děkuji za recepty tento a krém z ledových kaštanů. Nesehnala jsem kukuřičný sirup, tak jsem tam dala rýžový a marcipán byl super Byl to můj první a všem moc chutnal Díky Marketa
petatrn
(upraveno)
11. 4. 2010, 17:47
@lukajdy
Jsem moc ráda že se zadařilo moc se těším na fotku dortíku, mimochodem úžasně kreslíte
lukajdy
(upraveno)
14. 4. 2010, 13:35
@petatrn
Moc děkuji za pochvalu Vložila jsem foto , tak můžete mrknout
Machja
(upraveno)
2. 4. 2010, 15:25
Peti, tak jsem Váš marcipán vyzkoušela a musím říct, že je super . Krásně se s ním pracovalo, nenadřela jsem se jako minule . Jiný už dělat nebudu Potahovala jsem poprvé a snad to dopadlo dobře mám RF
petatrn
(upraveno)
2. 4. 2010, 20:54
@Machja
Jsem moc ráda, že se tak dobře zadařilo, a výsledek je skvělý
Verca_P.
(upraveno)
8. 3. 2010, 17:56
Petruško , můžu ještě jeden dotázek, teda vlastně dva ... Přinesla jsem si domů sirup. Ale když jsem ho vyndala z tašky, tak jsem zjistila, že je kukuřično-ječný , můžu ho použít? A ještě ... kde prosím seženu to WI, ptala jsem se ve dvou cukrárnách a koukali na mě jako na blázna . Moc a moc děkuji za odpověď.
petatrn
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:52
@Verca_P.
pokud je to sirup, samozřejmě můžeš WI nebo-li white icing koupíš ve cukrářských potřebách e-shop u Malátků