Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 407 návštěvníků)

Patrový dort s Hello Kitty - mramorový korpus

0.0
Patrový dort s Hello Kitty - mramorový korpus

Potřebné ingredience

inspirace a recepty zde

Postup přípravy

jsou tu samé kudrlinkové, dokonalé a uhlazené, tak třeba se bude někomu hodit jako inspirace tento, dělaný jen z běžně dostupných ingrediencí a zdobený nešikovnýma rukama:-)
Kittynu sem dělala tak, že jsem si vytiskla obrázek, ten rozstříhala a podle něj udělala jednotlivé součásti (i tu marshmallows hmotu jsem stříhala nůžkama, jde to nejlíp). kontury jsou z čokohmoty, to byla docela piplačka a zůstaly na ní otisky prstů, ale nikdo není dokonalý:-) dokonce jsem opět zapomněla, že barva se nejdřív rozpouští ve vodě a pak teprve dává do hmoty, takže je taková kropenatá:-))

recepty dole.

korpus spodní - mramorový dle Dáši V. (Onasi) - snad se nebude zlobit, že její úžasný korpus je zas na světě...
korpus horní - piškotový se strouhanou čokoládou dle Zdenky Aero-orion
krém - čokoládový plněný mandarinkama dle ddracice

potahové hmoty - fialová (pěnoví šmoulové s červenou barvou), bílá a růžová z marshmallows
světlá - mléčný marcipán
písmena - čokohmota
ozdoba - stříbrné kuličky a cukrová srdíčka z Tesca

MRAMOROVÝ KORPUS už tu delší dobu není, tak ho sem dávám, protože je nejlepší, krásně kyprý, mechový a výborně drží, původní recept tu měla Dáša V. (Onasi):
4 vejce, 210g cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Dělala jsem takto i srdce, jde to se všemi tvary:-)
Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
Pečeme 40 minut na 180 stupňů, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení. Z pěti vajec jsem pekla hodinu na 170 a byl akorát.

PIŠKOTOVÝ KORPUS se strouhanou čokoládou: dělala jsem v hrnci 20 cm průměr:
3 vejce, 3 lžíce cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, lžička prdopeč, 1 lžíce oleje, 1/2 čokolády na vaření
ušlehat ve šlehači bílky s jednou lžící cukru dotuha, po jednom přidat žloutky a zbytek cukru, pak mouku s práškem do pečiva a olej. Nakonec ručně vmíchat nahrubo strouhanou čokoládu (předtím dát na hodinu do mrazáku, líp se strouhá). Pečeme 20 minut na 180 stupňů.

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM - ****hustý pudink : 1 čokoládový pudink, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru, 25g omegy***** kaše: 200 ml mléka a 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 25 g omegy, 2 hořké čokolády (nebo 3 kaštany, mileny, kofily, dle chuti) ******1 máslo, 1/2 stely, 2 lžíce moučkového cukru
Postup: uvaříme si hustý pudink s cukrem, přidáme 25g omegy a necháme za občasného promíchání zchladnout . Zvlášť si uvaříme kaši z mléka a mouky (vaříme aspoň minutu, aby se mouka provařila, stále míchat), odstavíme a dáme 25 g omegy a čokolády - za stálého míchání necháme rozpustit. necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Ve větší míse našlehat másla s cukrem, postupně zašlehat zchladlý pudink a mléčnou kaši s čokoládou.
Je to nejlepší čokoládový krém, jaký jsem kdy jedla:-) a dlouho vydrží.
originál zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38465&user=48978
krému je na objem dva litry, vystačí v pohodě na patrový čtyřikrát prořízlý dort, takže pokud ho budete dělat jen na jednoduchý dort, stačí bohatě půl dávky.

Čokohmota - 200 g čokolády (jakékoli mléčné, na vaření, hořké, levné, drahé.. jde to ze všech) se roztopí v plastové misce v mikrovlnce (cca dvě minuty, průběžně míchat) a poté přidat do teplé čokolády cca čtyři lžíce kukuřičného světlého sirupu (ve zdravé výživě stojí 500 g 33 Kč) nebo kukuřično- ječného nebo podobného, ty jsou dražší. míchat, až se začne odlepovat od stěn, je hotovo.

marshmallows hmota - šmoulové, marshmallows, chamallows a jak se ještě ty pěnové bonbony jmenují (nejlíp se to ale dělá z klasických Marshmallows od JOJO nebo právě těch šmoulů, ti jsou od Hariba, a pak v Lidlu prodávají tříbarevné pěnové bonbony, ty jsou taky super), potravinářské barvivo, moučkový cukr. požadované množství bonbónů roztavit v mikrovlnce (v plastové nebo skleněné misce, max. na 20 sekund a pokud nejsou ještě roztavené, přidávat čas jen po pěti sekundách) - celý pytlík 75 g jsem dělala přesně 35 sekund na výkon 750W. po chvíli přidat cukr (dle oka, přibližně půlku množství než je bonbónů) a míchat, až jde přendat na vál. ještě zpracovat jako těsto, až se nelepí. uchovávat v lednici, před dalším použitím zas roztopit na pár sekund v mikrovlnce. válí se normálně válečkem podsypané solamylem. pokud chceme barvit, tak rozpustit trochu barvy v malém množství vody (tak 1 lžička) a přidat v okamžiku, kdy vyndáme bonbóny z mikrovlnky.

mléčný marcipán - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094&user=79855

a na řezu - byla to veliká dobrota

se svíčkama

ještě jeden detail - zde je vidět jak mám flekatý a nerovný ten fialový marcipán a jak je kittyna křivá:-)

oslavenkyně se ségrou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie