(recept
si oblíbilo 120 návštěvníků)
Drobenková pudinková buchta
Potřebné ingredience
600g polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 1 vejce, 1 Hera (250g), 250 g cukru moučka, 1l mléka, 2 puninkové prášky, 1 vanilkový cukr, 4 pol.lžíce cukru krupice
Postup přípravy
Z mouky, prášku, hery, vajíčka a moučkového cukru uděláme drobenku, polovinu jí vysypeme na hluboký plech vymazaný (obalem z Hery :-) ) trochu urovnáme stěrkou, puding (jaký má kdo rád, u nás frčí vanilkový nebo banánový) uvaříme klasickým způsobem, ke konci vmícháme vanilkový a krupicový cukr a hned lijeme horké na drobenku, snažíme se rovnoměrně :-) na pudink rozprostřeme zbytek drobenky a to je všechno, šup do trouby na 200°C a upéct do zlatova, ne moc dlouho sušit, pak je drobenka vysušená a tvrdá. Je potřeba nechat pod fólií pořádně vychladit v lednici, ideální je druhý den...recept je z časopisu Překvapení, je to strašně rychlé a jednoduché, je toho hodně a s kopečkem šlehačky nemá chybu :-) dobrou chuť!
Takhle vypadá drobenka...konzistencí je úplně stejná jakou děláme na klasický kynutý koláč
Těsně před strčením do trouby :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé