(recept
si oblíbilo 274 návštěvníků)
Výborná plněná veka
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1 veku, 1, střední cibuli, 15-20 dkg měkkého salámu, 3 kyselé okurky, 3 vejce vařená natvrdo, 3-4 vidličky sterilizované kapie, 1 celé pomazánkové máslo, 2 PL hořčice, 3 PL majonézy
Postup přípravy
Veka by měla být 1-2 dny stará!! Veku podélně rozkrojíme a vydlabeme střídku, kterou dáme do mísy. Do mísy pak přidáme majonézu, hořčici, pom. máslo a na kostičky nakrájené okurky, vejce, salám, cibuli a kapii. Všechno to pořádně promícháme. Směs pak dáme do vydlabané veky. Veku zabalíme do smrštovací folie, aby hezky džela tvar. Necháme přes noc odležet . Dělala jsem i veku grahamovou i bagetky jako jednohubky. Po těch se na oslavě jen zaprášilo. Veka se dá krásně převážet, pokud by jste ji chtěli dělat k přátelům na oslavu či návštěvu.
Napadlo mě co se zbylou náplní, která se Vám do veky už nevejde. Co třeba udělat dětem z rohlíků nebo z bagetek lodičky nebo papučky? Jen tak na večeři. Zrovna mě to napadlo, tak to nemám vyzkoušené, snad se to podaří
Napadlo mě co se zbylou náplní, která se Vám do veky už nevejde. Co třeba udělat dětem z rohlíků nebo z bagetek lodičky nebo papučky? Jen tak na večeři. Zrovna mě to napadlo, tak to nemám vyzkoušené, snad se to podaří
Co potřebujeme
vydlabaná veka
zamíchaná směs
naplněná veka
balení do folie
...a druhý den na talíři
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé