(recept
si oblíbilo 281 návštěvníků)
Marokánky krásně měkoučké
Potřebné ingredience
1/4 l mléka,12 dkg pískového cukru,5 dkg másla,4 dkg hrubé mouky.Přidáme směs nasekaných ořechů,kandovaného ovoce,rozinek namočených v rumu,přidala jsem i nasekané sušené brusinky.Této suché směsi by mělo být 25 dkg.
Postup přípravy
Z mléka ,cukru a mouky uvaříme kaši,potom do ní zamícháme máslo a necháme vychladnout.Po vychladnutí kaše přidáme ořechy,rozinky ,kandované ovoce a zamícháme.Na pečící papír děláme hromádky malou kávovou lžičkou a upečeme v předem vyhřáté troubě do růžova.-Po vychladnutí placiček,obrátíme a spodek potřeme čokoládovou polevou.
Jsou výtečné.
Jsou výtečné.
xx
upečeno
potřené čokoládovou polevou
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
GingerXX
(upraveno)
9. 12. 2009, 23:17
Právě jsem je dopekla a mám strach, že je budu muset dělat znova. Jsou luxusní!!!
backa
(upraveno)
10. 12. 2009, 12:19
@GingerXX
Tak jsem moc ráda,že Vám tak chutnají já vždycky krabici s cukrovím hned uklidím aby se na to nechodilo
papaja1
(upraveno)
9. 12. 2009, 20:11
Zkoušela jsem upéct, ale nemám placičky,zůstaly hromádky a nevím mají být křupavé ty moje jsou úplně měkké??
backa
(upraveno)
10. 12. 2009, 12:18
@papaja1
Pavli mají být měkké to je právě to správné
papaja1
(upraveno)
10. 12. 2009, 18:46
@backa
Tak to jsem ráda já to beru podle marokánek v obchodě a ty křupají.Pořád na ně chodím a už je 1/2 dávka!!
GingerXX
(upraveno)
9. 12. 2009, 23:22
@papaja1
Jinak to, že jsou měkké, ničemu nevadí. Záleží spíš, jak je máte rádi doma. Já dělám jen měkké, bojím se o zuby ))
GingerXX
(upraveno)
9. 12. 2009, 23:19
@papaja1
Záleží na teplotě, při jaké jste je pekla. Zkuste ji snížit a marokánky spíše sušit, pak budou křupavé. Tak na 60 - 110 stupňů. Jinak hromádky mi zůstaly u prvního plechu také, tak jsem ten zbytek rozprostřela lžičkou trochu do stran.
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:04
místo mléka mám v receptu šlehačku a místo hrubé mouky hladkou směs míchám do teplého ale jinak je postup stejný a všichni je milují Už volali kamarádi, z kolika dávek letos peču
backa
(upraveno)
8. 12. 2009, 19:22
@
No ty musí být taky moc dobré z té šlehačky taky mám více receptů a každý rok peču trošku jiné,ale tyto asi už třetí rok.
Marketp
(upraveno)
8. 12. 2009, 18:53
Výborné, hned jsem je dneska udělala
Hnědovláska
(upraveno)
8. 12. 2009, 16:13
Táni,jsou marokánky hned měkké nebo se musí nechat uležet? Děkuji Hezké svátky
backa
(upraveno)
10. 12. 2009, 12:20
@Hnědovláska
Jani marokánky jsou hned měkké i Vám krásné a radostné svátky
babicka06
(upraveno)
8. 12. 2009, 16:08
backa
(upraveno)
8. 12. 2009, 16:12
@babicka06
Ilonáček
(upraveno)
8. 12. 2009, 11:17