Dort s ledními medvídky
Potřebné ingredience
Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.
Postup přípravy
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na velmi hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme změklé máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto. Vytvarujeme si medvídky a kry. Necháme do druhého dne trochu zaschnout a pak medvídky dozdobíme čokoládovou polevou - domalujeme očka, drápky...
Postup přípravy na medvídky najdete u mě v receptech.
Upečené a rozkrojené korpusy. Z jednoho se později vyřízne otvor, který bude sloužit jako prohlubeň pro vodu.
Krém. Já používám obyčejný vanilkový puding, vařený v mléce s cukrem a moukou. Aby byl hodně hustý. Po zchladnutí vmíchám do másla. Ale určitě se dá použít i jiný...
Tady už jsou všechny 4 korpusy slepené k sobě. Ten vrchní už je vyříznutý do požadovaného tvaru. Celý dortík je obmazaný krémem dokola, stejně tak i prohlubeň.
A obsypaný kokosem. Kromě prohlubně.
Dort želé si připravíme dle návodu s trošičkou modré potravinářské barvy, aby voda víc vynikla. Než začne tuhnout, nalejeme jí opatrně do prohlubně.
Zde jsou marcipánoví medvídci a kry, kterými dort dozdobíme. Obrázkový postup na ně, je u mě v receptech.
A je hotovo. :-)
Stejným způsobem je udělám i tento dortík... babička s děděčkem na rybách :-)
Jen místo ledních medvídků jsou vytvořené barevné marcipánové postavičky a vhodně dotvořené prostředí kolem... tráva, stromy, hříbečky,..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé