Kuřecí "Eintopf" podle nejslavnějšího kuřete od tchýně
![Kuřecí "Eintopf" podle nejslavnějšího kuřete od tchýně](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/091123/19/j65470.jpg)
Potřebné ingredience
Tímto děkuji paní Soně ID 308 18 a jejímu nejslavnějšímu receptu na výtečné tchýnino kuřecí masíčko, které mě inspirovalo k tomuto "eintopfu". Potřebné suroviny:brambory, 1 střední cibule, 1 červená paprika kapie, česnek, sůl, sýr eidam, tatarka malá sklenička, dobré grilovací koření na kuře, 2 větší kuřecí stehna, 15 dkg anglické slaniny.
Postup přípravy
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88563.jpg)
na osolené brambory navrším nahrubo nakrájenou cibuli
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88564.jpg)
přidám kapii a polovinu tatarky, do které jsem prolisovala 5 stroužků česneku
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88565.jpg)
přidám řádně okořeněná stehna
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88566.jpg)
ničím se nepodlévá, ani kapkou vody, cibule a paprika mají vody dost, olej a tuk se pustí z tatarky a kuřete. Peču napřed zakryté 30 min. na 160°C a potom odkryju a peču dalších 30 minut nebo i déle, aby kuře dostalo správnou kůrčičku a odpařilo se co nejvíc vody.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88567.jpg)
až se udělá krásná červená kůrčička (pečte skutečně do červena), navrstvím anglickou slaninu a peču dalších 10-15 min. Anglická slanina nemusí být.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88568.jpg)
na závěr přidám tuhle čepici,sýr, nastrouhaný na hrubším struhadle a druhou půlku tatarky a dopeču.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88569.jpg)
Přesto, že jsem nedala ani ždibec másla ani oleje, vypeče se tuku dost a tak jsem ho naběračkou odebrala, aby hotové jídlo v něm nestálo. Doporučuji před pečením u stehen odstranit všechen kuřecí tuk dole u kůže, můžete stehna i zbavit celé kůže a bude "eintopf" ještě lepší.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88570.jpg)
Je to kalorická pecka, můžete přidat nakládané kozí rohy, pokud máte, celková chuť jídla je vynikající a při oblíbenosti nejslavnějšího kuřecího, myslím, že jsme národ zdravých žlučníků.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k88571.jpg)
Samozřejmě si k "eintopfu" dejte dobře vychlazené pivko. Dobrou chuť.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/091123/19/k89675.jpg)
když jsem dělala podruhé, přidala jsem ještě jedno rajče..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091023/17/b154649-1256311551.jpg)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/140113/09/b116994-1389603232.jpg)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![(kocka)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/116.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)