Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 93 návštěvníků)

Kuřecí "Eintopf" podle nejslavnějšího kuřete od tchýně

0.0
Kuřecí "Eintopf" podle nejslavnějšího kuřete od tchýně

Potřebné ingredience

Tímto děkuji paní Soně ID 308 18 a jejímu nejslavnějšímu receptu na výtečné tchýnino kuřecí masíčko, které mě inspirovalo k tomuto "eintopfu". Potřebné suroviny:brambory, 1 střední cibule, 1 červená paprika kapie, česnek, sůl, sýr eidam, tatarka malá sklenička, dobré grilovací koření na kuře, 2 větší kuřecí stehna, 15 dkg anglické slaniny.

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nakrájím na větší kolečka a vyložím s nimi dno pekáčku, ničim nevymazávám, tuku bude až dost. Ostatní postup je u fotek.

na osolené brambory navrším nahrubo nakrájenou cibuli

přidám kapii a polovinu tatarky, do které jsem prolisovala 5 stroužků česneku

přidám řádně okořeněná stehna

ničím se nepodlévá, ani kapkou vody, cibule a paprika mají vody dost, olej a tuk se pustí z tatarky a kuřete. Peču napřed zakryté 30 min. na 160°C a potom odkryju a peču dalších 30 minut nebo i déle, aby kuře dostalo správnou kůrčičku a odpařilo se co nejvíc vody.

až se udělá krásná červená kůrčička (pečte skutečně do červena), navrstvím anglickou slaninu a peču dalších 10-15 min. Anglická slanina nemusí být.

na závěr přidám tuhle čepici,sýr, nastrouhaný na hrubším struhadle a druhou půlku tatarky a dopeču.

Přesto, že jsem nedala ani ždibec másla ani oleje, vypeče se tuku dost a tak jsem ho naběračkou odebrala, aby hotové jídlo v něm nestálo. Doporučuji před pečením u stehen odstranit všechen kuřecí tuk dole u kůže, můžete stehna i zbavit celé kůže a bude "eintopf" ještě lepší.

Je to kalorická pecka, můžete přidat nakládané kozí rohy, pokud máte, celková chuť jídla je vynikající a při oblíbenosti nejslavnějšího kuřecího, myslím, že jsme národ zdravých žlučníků.

Samozřejmě si k "eintopfu" dejte dobře vychlazené pivko. Dobrou chuť.

když jsem dělala podruhé, přidala jsem ještě jedno rajče..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sislová 23. 11. 2009, 21:55
(Y) (Y) (Y) (Y)
pavlíkmacík 23. 11. 2009, 22:12
@sislová Marti (F)díky (kocka) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie