(recept
si oblíbilo 173 návštěvníků)
Hrášková polévka a la Zdeněk Pohlreich ANO, ŠÉFE!
Potřebné ingredience
drůbeží bujón, hrášek (čerstvý nebo zmražený), pórek, cibule, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl, rohlík
Postup přípravy
Na másle osmahneme bílou část pórku, stroužek česneku, půlku větší cibule a hrášek (u zmraženého celý sáček). osolíme, opepříme, přilejeme vývar, tak aby sahal asi 2cm nad zeleninu a chvíli povaříme. potom rozmixujeme a přepasírujeme vše přes sítko. zjemníme smetanou a znovu promixujeme. podáváme s osmaženým rohlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
29. 9. 2014, 22:52

nahlásit
martina0202
(upraveno)
29. 9. 2014, 20:04
Bujon bez glutamátu není, vždy to obsahuje kvasnicový extrakt a to je glutamát bohužel

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
6. 3. 2018, 10:26
@martina0202
Ale je, třeba tento, kupuju už nějaký rok https://www.dm.cz/dmbio-zeleninovy-vyvar-bez-drozdi-v-kostce-p4010355325235.html
nahlásit

Haničko sluničko
(upraveno)
12. 12. 2013, 11:13
Mnami, tak to je naprosto bezkonkurencni polivcicka
diky moc za recept Hanka


nahlásit

Dougie
(upraveno)
10. 2. 2014, 20:06
@Haničko sluničko
Děkuji moc
) MEJTE SE KRAAASNEEEEE


nahlásit

Olynka
(upraveno)
7. 2. 2013, 10:43
Vynikající hráškovka
Vařila jsem dětem a super. Přidala jsem bio kuřecí bojun pro rýpavce




nahlásit

Dougie
(upraveno)
11. 2. 2013, 13:56
@Olynka
Diky Leni
To s tim bujonem je trefna poznamka




nahlásit

Aaalenkaaa
(upraveno)
28. 10. 2012, 9:40
nevím, kdo tu řeší ty bujóny pořád
já teda do polévek dávám pouze bio-bujón, je bez glutamátu a bez éček, pouze sůl, sušená zelenina

nahlásit

HedvikaSibyla
(upraveno)
24. 9. 2012, 21:17
Jé tuhle polévku děláme už léta, vařila mi ji babička jako malé
To ještě nikdo nevěděl, že nějaký Pohlreich existuje
A je fakt vynikající!


nahlásit
Veruhaa
(upraveno)
24. 9. 2012, 20:45
Proč bychom se měli zdržovat s vývarem (který se mj. vaří skoro sám), když můžeme dětem naservírovat porci velmi výživného glutamánku, žejo. Fascinuje mě, jak lidi dokážou zmrvit tak jednoduchou polévku, jako je hráškový krém. Dovolit si označit recept s bujonem za dílo Pohlreicha, to je vážně nehoráznost.
nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
24. 9. 2012, 21:02
@Veruhaa
Veroniko, predstavte si, ze uz existuji i bujony bez glutamatu
. Kam chodite nakupovat
, ze to nevite



nahlásit
Xena
(upraveno)
16. 7. 2012, 23:32
Kačko
Děkuji je výborna



nahlásit

nikibureska
(upraveno)
22. 5. 2012, 12:51
Kačko, tak jsem ji dnes také udělala.. Ale protože jsme se synem přiběhli domů před 12 hodinou, tak jsem neměla čas dělat vývar - tudíž jsem použila bujón a vůůůbec nám to nevadilo.. zato hrášek jsem měla od loňska zamražený ze zahrádky
Dále jsem neměla pórek, takže bez, ale i tak byla výýýýýborná, sytá a 2letý syn zbaštil plné dva šufánky, i s rohlíkem


nahlásit

Dougie
(upraveno)
27. 5. 2012, 13:35
@nikibureska
Zdravím
tak to jsem ráda, že vám chutnala. moje holčičky (2r, 5r) ji mají taky moc rády
a s vývarem se nezdržuju, dělám to vždycky s kostkou bujónu a je to super
pěkný den Katka




nahlásit
pajuska15
(upraveno)
29. 12. 2011, 9:19
http://www.zdenekpohlreich.cz/kniha Vážně - odvolávat se na mediální tvář odporu k umělým dochucovadlům a jako první ingredienci použít bujon? Nebo jste snad měla na mysli pročištěný vývar z kuřete se zeleninou- tedy boullion? Asi ne, že? Bába nebo sníh, vývar nebo kostka.
nahlásit

umpopo
(upraveno)
5. 1. 2012, 9:40
@pajuska15
když už jste u Polreicha, tak již několikrát uvedl, že v soukromí se cpe kečupem a vaří z kostky,ale to není mediálně zajímavé..

nahlásit

Dougie
(upraveno)
5. 1. 2012, 20:00
@umpopo
Tak to je trefný komentář
díky Gábi
myslím, že je to stejně jedno jestli bujon nebo vývar, ať si to každý vaří jak chce.....já mé recepty nikomu necpu
napsala jsem to jen proto, že se mi ta polévka zdála super a pohlreicha mám ráda, vím, že by nevařil nic hnusného.....



nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
29. 12. 2011, 10:10
@pajuska15
Píše snad něco Kateřina o kostce bujónu? Kdybyste četla pozorně tak paní v receptu píše: přilijeme vývar. Já si myslím, že kdyby použila kostku bujónu, tak napíše např.: zalijeme vodou a vhodíme kostku bujónu. Ale to je vedlejší, vy jste další rýpalka, která se tu čerstvě přihlásí, ničím se tu nepředvedla a dává sem svá moudra
Zřejmě další "okounice" a tak si dejte odchod


nahlásit
Lenpod
(upraveno)
4. 1. 2012, 9:17
@Evelyn123
Evičko, v surovinách je opravdu napsán drůbeží bujón........ A já jsem ráda , že Z. Pohlreich nemá rád používání nejen bujónů..... Je to sice pohodlné, ale čerstvý vývar je zdravější, neboť upravuje pH organismu, dodává minerální látky, které potřebujeme k neutralizaci kyselin. A pokud nemáme čerstvý vývar můžeme vařit bez něj, sice to není tak "dobré", ale naučíme se cítit i jiní chutě. Zato je to přirozenější a zdravější...
A Kačenko, polévka je jistě dobrá...omlouvám se za odbočení
.


nahlásit
kuse82
(upraveno)
14. 11. 2012, 14:48
@Lenpod
Slovo bujón původně znamená silně zredukovaný vývar, který lze udělat i doma. Před použitím se zředí vodou. V receptu není napsáno "bujón z kostky".
nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
11. 1. 2012, 13:07
@Lenpod
Ale ano, Leni, máte pravdu s tím čestvým vývarem
Já to pobrala tak, že Kačka do polévky vlila vývar z drůbeže, tedy doma uvařený. Ale to je pro mne fakt vedlejší, ta rýpavá paní mě docela nabrkla
. mějte se hezky




nahlásit

Dougie
(upraveno)
5. 1. 2012, 9:21
@Lenpod
MIlá Lenko, Evo a Pavlíno, děkuji za vaše názory. přeji pěkný den. K.
nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
11. 1. 2012, 13:08
@Dougie




nahlásit

konopaska
(upraveno)
2. 7. 2011, 12:50







nahlásit

Jitka z Brna
(upraveno)
24. 3. 2011, 8:37
tak včera jsem vyzkoušela a je moc dobrá.


nahlásit

iris861
(upraveno)
4. 1. 2011, 14:29
Dnes jsem dělala a je
I malé moc,moc chutnala








nahlásit

Dougie
(upraveno)
5. 1. 2011, 18:35
@iris861
Super! naše berušky ji taky milují

nahlásit

leenkii
(upraveno)
27. 12. 2010, 14:43



nahlásit

Dougie
(upraveno)
5. 1. 2011, 18:35
@leenkii
Není zač
jsem ráda


nahlásit

Pavlína Čadová
(upraveno)
23. 9. 2010, 18:09
Vynikající polévka, pórku jsem dala jen trochu a cítit nebyl. Chutnala celé rodině

nahlásit

Dougie
(upraveno)
4. 11. 2010, 20:21
@Pavlína Čadová
Děkuji moc, že vám všem chutná, to je super
) díky Zdeňku.....

nahlásit

cammelia
(upraveno)
23. 8. 2010, 13:23
Vyzkoušela jsem ji, ale nepřesvědčila mě, cítila jsem z toho příliš ten pórek. Dětem to moc chutnalo, ale pro mě to mělo chuť pórkové polévky.Takže až budeme dělat hráškový krém, asi zůstaneme u naší osvědčené verze hráškového krému, která je s jíškou a sterilovaným hráškem, bez pórku, cibule i česneku. Tuhle si nechám v záloze jako obměnu - dobrou pórkovo-hráškovou polévku.
nahlásit

LeňaV.
(upraveno)
6. 3. 2010, 12:52
Musím říct, že polévka je výborná.
I když já jsem z toho měla spíše kaši, ale svůj účel (nasytit hladovou rodinu) to splnilo a všichni si moc pochutnávali.

nahlásit

Mach
(upraveno)
9. 1. 2010, 12:26
Vyzkoušeno,polévka je výborná



nahlásit

petka1
(upraveno)
6. 1. 2010, 21:41
Právě jsem jí dovařila na zítra k obědu a je teda supééér
moc děkuju za receptík










nahlásit
Verisek11
(upraveno)
30. 12. 2009, 12:28
Lepší jsem ještě nejedla.



nahlásit

Dougie
(upraveno)
30. 12. 2009, 21:11
@Verisek11
DÍÍÍÍÍÍKY MOC, JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ. VAŘÍM JI ČASTO I NAŠÍ MALÉ

nahlásit