(recept
si oblíbilo 407 návštěvníků)
Perníčky bez uležení
Potřebné ingredience
2 vejce, 20 dkg cukru, 125 g rozpuštěného másla, 125 g medu, 1 lžíce sody,1 lžíce perníkového koření a 0.5 kg hladké mouky.
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do pěny. přidáme vlažné máslo, a med. Nakonec vmícháme vše ostatní a vytvoříme těsto. Necháme odležet ( já nechala 2 hodiny a pak pekla) Pečeme na 150-170 stupňů. Vytažené se mají potírat vejcem ale já nepotírala a myslím že jsou pěkné.
Doba pečení je tak 6-10 min, opravdu záleží na troubě, ale raději pomaleji než rychleji :-)
Opravdu tyto perníčky se dají okamžitě konzumovat a úplně se rozplývají na jazyku. Já letos i poprove zdobila :-)
Doba pečení je tak 6-10 min, opravdu záleží na troubě, ale raději pomaleji než rychleji :-)
Opravdu tyto perníčky se dají okamžitě konzumovat a úplně se rozplývají na jazyku. Já letos i poprove zdobila :-)
****
***
****
***
****
*****
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňas
(upraveno)
8. 12. 2009, 15:14
děkujii za recept zítra je zkusíme upéct... peníčky vypadají moc pěkně
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:52
@Jaňas
Mach
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:49
Máme upečené perníčky,tvary se mně na plechu jakoby rozjely ale jsou měkounké a chut'ově vynikající
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:51
@Mach
To se mi ještě nestalo, ale aspoň že chutnají
kikimama
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:01
Těsto už je v lednici, tak jsem na to zvědavá perníčky dělám prvně v životě
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:50
@kikimama
Určitě se povedou na
skritek 07
(upraveno)
8. 12. 2009, 10:23
Ahoj, nemáte někdo odměřeno kolik lžic je 125g medu? Díky Dana
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:50
@skritek 07
Danuš to teda netuším, já vážím
Hadříky od Áji
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:57
Andrejko, recept je úžasný, perníčky jsou opravdu vláčné a hlavně moc dobré jen příště přidám lžičku kakaa pro barvičku, ale i tak jsou moc krásné, díky Ája
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:49
@Hadříky od Áji
marta2
(upraveno)
7. 12. 2009, 18:39
Tenhle recept nemá chybu!! Opravdu vláčné (pekla jsem jen asi 7-10 minut), chutově vynikající. Místo másla jsem použila Heru, místo sody a perníkového koření perníkový prdopeč, oproti receptu jsem dala lžičku a půl kakaa (kvůli barvičce) a na poslední minutu pečení potřela vajíčkem - vzhledově to moc přidá.
petulka82
(upraveno)
10. 12. 2009, 19:11
@marta2
Marti, prosím Vás, kolik jste dala toho prdopeče??? Ráda bych se do toho pustila a nemám sodu, no... Děkuju, děkuju, děkuju
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:49
@marta2
Marti vaše náhražky jsou super, a hlavní je že se perníčky povedly
divisci
(upraveno)
7. 12. 2009, 12:45
MÁM NACHYSTÁNO TĚSTO Z DVOJITÉ DÁVKY, ODPOLEDNE BUDEME S DĚTMA PÉCT. UŽ SE TĚŠÍM. SUPER RECEPTÍK. PAK NAPÍŠU, JESTLI SE POVEDLY
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:48
@divisci
sonka222
(upraveno)
7. 12. 2009, 11:46
Andri, díky za recept, jsou to mé první perníčky, které jsem pekla. První plech tvrdý, ale další plechy po přečtení komentářů jsem pekla kratší dobu (7 minut) a perníčky jsou . Moc díky a pěkné .
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:47
@sonka222
Hekou
(upraveno)
6. 12. 2009, 15:48
Dobrý den Andreo, tak jsem napřání svých letos poprvé v životě pekla perníčky. Vybírala jsem ze spousty receptů, nakonec vyhrál ten Váš. Musím říct, že jsou přímo delikatesní . Můj sladké zrovna moc nemusí, ale perníčky baštil jeden za druhým. A když chutnají i jemu, tak věřte, že jsou opravdu výborné . Moc díky za bezva recept, schovám si ho na další vánoční pečení. Přeji Vám krásné a . Helena
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:47
@Hekou
Děkuji za pochvalu
ihon
(upraveno)
6. 12. 2009, 10:27
Díky, jdu vyzkoušet. Iva
ihon
(upraveno)
5. 12. 2009, 14:14
Kolik se dává perníkového koření. Iva
331982ad
(upraveno)
5. 12. 2009, 21:03
@ihon
Ivi já dávám tak jednu lžíci
Adanela
(upraveno)
4. 12. 2009, 20:16
Letos peču poprvé perníčky a vybrala jsem si váš recept-zaujalo mě, že jsou hned měkké a všechny přísady se dávají hned.Těsto se dělalo perfektně a opravdu jsou perníčky SKVĚLÉ. Děkuji moc za recept Teď jsem doma za frajerku-protože umím SKVĚLÉ perníčky.
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:46
@Adanela
Lupitka
(upraveno)
4. 12. 2009, 9:35
Andy, perníčky jsou naprosto skvělé a opravdu jsou hned po upečení krásně měkké!! Vyzkoušela jsem už několik receptů na perníčky, ale tento je nejlepší!! Díííky!!
331982ad
(upraveno)
8. 12. 2009, 23:45
@Lupitka
To mě těší Příjemné Vánoce
MijaCr
(upraveno)
3. 12. 2009, 21:03
Dobrý večer. Právě jsem dopekla perníčky dle Vašeho návodu.A jsou vážně supééér Snad se mi podaří je i tak krásně ozdobit Krásné Vánoce ,Mirka.
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 23:36
@MijaCr
URČITĚ SE TO PODAŘÍ, CHCE TO JEN TRPĚLIVOST
leontynkas
(upraveno)
3. 12. 2009, 20:10
My jsme zkoušely perníčky v pondělí s z jedné dávky a byly super . Měkkoučké, nadýchané. Ochutnávali jsme tak dlouho (samozřejmě i rozdali) a už nejsou Zítra se chystám udělat další dávku, protože jsou opravdu moc dobré a snad už vydrží dýl Děkuji za recept. Lenka
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 23:35
@leontynkas
TO JSEM RÁDA, JÁ JE MÁM SCHOVANÉ NA NEDOŽITELNÉM MÍSTĚ ABY DĚTIČKY NECHODILY A NEUJÍDALY
rákos
(upraveno)
3. 12. 2009, 13:57
zdravím..mám je přikryté v kuch.-a doufám,že do vánoc změknou.Jak to myslíte s tím chlebem-to jako krajíc chleba mám dát k těm perníčkům???
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 23:31
@rákos
ANO, TAK JSEM TO ČETLA V NĚJAKÉM VÁNOČNÍM ČASOPISU, ŽE KDYŽ SE KNIM DÁ KRAJÍC ČERSTVÉHO CHLEBA TAK TY PERNÍČKY SI NATÁHNOU VLHKOST TOHO CHLEBA A ZMNĚKNOU ALE NEMÁM ZKUŠENOST
atkij
(upraveno)
3. 12. 2009, 22:30
@rákos
Také zdravím a maličko se vmíchám do diskuze. Tyto perníčky peču už třetím rokem a jsou opravdu výborné. Musí se ale hlídat trouba, vykrajují se z těsta asi 3 - 4 mm silného, krásně naběhnou a pečou se velmi krátkou dobu. Asi 7minut, až jak se říká zavoní. Pravděpodobně jste je nechala v troubě déle, což se mi také stalo a pak jsou tvrdé.
Dandulee
(upraveno)
3. 12. 2009, 13:18
Super,povedly se a moc nám chutnají Díky
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 23:33
@Dandulee
TO JSEM RÁDA
SILVIK1
(upraveno)
3. 12. 2009, 13:07
Natka6
(upraveno)
3. 12. 2009, 11:32
Zatím jsem včera nesehnala perníkové koření , ¨že by bylo vyprodané? Nelze něčím nahradit ?
Nikuška13
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:40
@Natka6
já jsem dala místo perníkového koření, skořici a jsou výborné
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 23:30
@Natka6
MARCI TO NETUŠÍM, NEVÍM CO VŠE V TOM KOŘENÍ JE
rákos
(upraveno)
2. 12. 2009, 16:29
zdravím-perníčky mám tvrdé,píšete,že jsou hned k jídlu,ale nevím čímto,mám je tvrdé.čím to může být.Koukala jsem ma jiné recepty perníčků a píšou tam paní,že jsou hned tvrdé a nějakou dobu to trvá,než změknou.Tak jen doufám,že u mě to bude taky tak.Kača
331982ad
(upraveno)
3. 12. 2009, 11:04
@rákos
Dobrý den Katko, tak to mě mrzí že vam ztvrdly. Snad změknou a budou k jídlu Já jsem zase četla že přidat čerstvý krajíc chleba a ony si natáhnou jeho vlkost a změknou, ale nazkoušela jsem, ja je mám vždy mekké Andrea
palcova
(upraveno)
3. 12. 2009, 6:15
@rákos
Já dělala 2 dávky a byly měkké a výborné. Zkuste je dát do dozy a do toho půl jablíčka.Slyšela jsem to, ale zkušenost nemám. Dana