Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1949 návštěvníků)

ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

5.0
ÚÚÚŽASNÉ KARAMELOVÉ ROHLÍČKY-nejlepší cukroví jaké jsem kdy jedla

Potřebné ingredience

Na těsto:210g hladké mouky, 140g mletých ořechů ,70g cukru moučky ,140g másla (hery) ,1 lžíce kakaa ,2 žloutky a citrónová kůra. Na krém:1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka 397ml !!!!!!!!(vařit cca 3 hodiny) a 250g másla Na ozdobení:čokoládová poleva

Postup přípravy

Z mouky ,tuku ,cukru ,ořechů ,kakaa , žloutků a cit.kůry vypracujeme hladké těsto .Zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky.Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 180°C.

Uzavřenou plechovku kondenz. mléka ponoříme do vody a vaříme cca 3 hodiny ,po 3 hodinách má mléko krásnou čokoládovou barvu. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém.S pomocí cukrářského pytlíku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok.polevy ,může být i bílá ,fantazii se meze nekladou . ( Je lepší ,když si před namáčením do čokolády rohlíčky namrazíte,práce jde lépe od ruky).Rohlíčky můžete taky zamrazit a schovat na později.


Cukroví je naprosto božské ,přímo se rozplývá na jazyku,jeden kousek nestačí !!!!!!!!!!!!!!!!!


P.S. Tip od p.Gábiky, těm co se s těstem špatně pracuje !!!!!!!!!! Těsto můžete naplnit do malých formiček rohlíčků ,nebudete potom mít nervy s vykrajováním a válením !!!


Asi jsem odhalila ,tajemství řídkého krému ,je dobré dávat si POZOR na salko ,jestliže je po uvaření řídké (hodně tekuté),bude i řídký krém,stalo se mi to ,když jsem dělala salkový krém na buchtu .

můj letošní výtvor 2010

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

macinda 30. 11. 2010, 7:23
Tak včera jsem zdárně upekla (Y) a jelikož jsem antitalent a někomu se špatně pracovalo s těstem, zkusila jsem tady tip s formičkami a šlo to jedna báseň |:o) |:o) |:o).Krém budu dělat později tak uvidíme, ale rohlíčky jsou mooc chutné i bez krémů (zajic) (C)
ladulka.035 3. 12. 2010, 7:40
@macinda Marcelko děkuji ,že jste spokojená a vyřešila jste to formičkami (clamp) (clamp) (clamp) ,já jsem tento rok dávala těsto do mini košíčků ,vypadá to luxusně a ještě líp chutná ,-) ,tak ať se povede i krém :-) :-) :-) (L) (koule) (lyzar)
citren 29. 11. 2010, 15:57
(Y) (Y) (Y)
ladulka.035 3. 12. 2010, 7:36
@citren (L) (zima) (snehulak) (lyzar)
Zuzinečka 29. 11. 2010, 11:12
Prosím ořechy se mají dát vlašské nebo lískové??????Myslím si ,že asi vlašské to by jste napsala oříšky,že jo ,-) No já se radši hloupě zeptám než zkazím (Y)
ladulka.035 30. 11. 2010, 6:42
@Zuzinečka Zuzko dávám vlašské :-) ,ale prakticky je to jedno jaké tam dáte |:o)
Ivik79 27. 11. 2010, 21:05
to vypadá dobře (Y) (Y) (Y)až najdu odvahu,tak je určitě vyzkouším ,-) ,-) ,-) ,-)
ladulka.035 28. 11. 2010, 11:58
@Ivik79 Ivi ,určitě to vyzkoušejte ,nic složitého na tom není ,-) ,-) a je skvělé |:o) |:o) |:o) (L)
mappy4 26. 11. 2010, 18:02
Děkuji za recept,letos peču svoje první cukroví. Jeden plech jsem spálila na uhel-čekala jsem až rohlíčky zrůžový ,-) ale pak se mi to povedlo. Druhý den jsem dělala druhou várku (Y) Moc děkuji,jsou luxusní (clamp)
lemali 26. 11. 2010, 10:06
(smich) (smich)TAK VLONI JSEM KRÉM STŘÍKALA NA PŮDĚ V ZIMNÍ BUDNĚ NO NNENÍ MÁSLO JAKO MÁSLO (tudledudle)tak letos to zkusím z nějakého známého másla at to neteč jinak chutově suupeéér a doufám že to vyjde (clamp)
Rose11 25. 11. 2010, 21:31
varte v uzavrene plechovce, udela se vam skvely a jednoduchy karamel (nic nebouchne |:o) ) Ja jdu pect o vikendu tak snad se mi taky povedou, rohlicky vypadaji uuuzasne (L)
LucieH77 25. 11. 2010, 13:29
Dobrý den, ráda bych zkusila tyto úžasné rohlíčky. Nikdy jsem jen nedělala tento krém z kond. mléka. Prosím, asi položím hloupou otázku, ale manžel mě vystrašil, že plechovka může bouchnout, že to někde slyšel. Vaří se to mléko v uzavřené plechovce nebo v otevřené. Velice děkuji za odpověď, Lucka
chechta 4. 12. 2010, 15:03
@LucieH77 Lucie plechovka vybuchnout může v případě, že by došlo k vyvaření vody. Mojí mámě se to stalo, že usnula u televize a voda vyvřela a buchlo to :-o měli sme to doma jak v punkevní jeskyni :-D :-D :-D, ale jinak ne (H) jinak je to super recept vyzkouším určitě to bude božské :-)) chtěla jsem se zeptat, už plníte krémem ted - vydrží to do vánoc + silvestr? Při kolika stupních to skladujete? V chodbě kde mám cukroví jsem schválně měřila teplotu a je tam 12 stupňů, tak nevím jestli by to tam vydrželo
ladulka.035 4. 12. 2010, 20:20
@chechta Světluš ,jestli to nehodíte naplněné do mražáku jako já ,tak je na naplnění ještě brzy ,týden před svátky je myslím tak akorát :-) :-) |:o)
chechta 4. 12. 2010, 20:47
@ladulka.035 Díky moc
ladulka.035 26. 11. 2010, 7:53
@LucieH77 Lucko ,mléko se vaří v uzavřené plechovce ,už jsem jich uvařila požehnaně a nikdy se nic nestalo ,dokonce jsem ho tento rok poprvé vařila v papiňáku 1 1/2 hod. bez problémů ,nebojte se a do toho .Laďka
hlavca 24. 11. 2010, 16:46
taky je mamka dělá jsou výborné (Y)
Olga Horáčková 24. 11. 2010, 16:33
Ahoj, vypadá to úžasně.. může se zeptat jak dopředu se to dělá nebo se to jí hned? Abych věděla kdy můžu začít píct, už se moc těším děkujiiiii (Y)
ladulka.035 25. 11. 2010, 7:54
@Olga Horáčková Oli ,těsto můžeš upéct dopředu ,plnit tak týden před vánocemi ,přece jenom je tam máslo ,nebo upéct ,ozdobit a dát do mražáku ,vyndávat podle potřeby :-) :-) :-)
Olga Horáčková 25. 11. 2010, 13:26
@ladulka.035 díky díky, takže upeču a hodím do mrazáku, to bude asi nejjednodušší :-)
ladulka.035 26. 11. 2010, 7:39
@Olga Horáčková jj taky to tak dělám :-) ,tento rok jsem udělala změnu ,koupila jsem si mini košíčky a udělala místo rohlíčků košíčky ,vypadá to moc hezky ,-) ,-)
marhau 17. 11. 2010, 19:02
(clamp) (clamp) zrovná je dodělávám,pak šup do mrazáku :-$ díky (Y) (Y)
ladulka.035 18. 11. 2010, 6:22
@marhau tak to jste šikulka |:o) |:o) ,taky se na ně chystám :-$ :-$ :-$
Petra17 11. 1. 2010, 16:36
Také děkuji za recept (Y)-pozdě, ale přece :-) Udělala jsem jen obměnu ve tvarech, protože jsem neměla vykrajovátko měsíček- vykrojila jsem kolečka a nakonec jsem je spojila vždy dvě krémem a horní kolečko namočila do čokolády - ale bylo to výýýborné (zajic) Takže letos peču opět (hello) (hello) Petra
miškaaa 9. 1. 2010, 21:24
Taky se pochlubím mým výtvorem: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=69714&user=23302 Rohlíčky byly (Y), jen se po nich zaprášilo. Děkuji za super receptík. Markéta (hello) (hello) (hello)
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:48
@miškaaa Markétko není zač ,koukla jsem na Vaše výtvory :-o :-o ,jsou dokonalé ,jeden jako druhý (clamp) (clamp) (clamp).
manomakoltoova 7. 1. 2010, 21:09
Velmi dobry recept celej rodine chutil a dakujem je vyborny (Y) (Y)
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:50
@manomakoltoova Boženko jsem ráda ,že Vám rohlíčky chutnaly ;-) ;-) |:o) |:o) |:o)
Linda.K 6. 1. 2010, 11:24
Nejlepší cukroví letošních Vánoc!!! (Y) Už bohužel není,příště udělám rovnou z dvojí dávky |:o) (stromecek)
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:52
@Linda.K Lindo ,tak u nás je to stejné ,jenom se po nich zaprášilo :-$ :-$ ,děkuji za komentář (L) (L) (L) (L)
Mufisek 30. 12. 2009, 21:36
Super recept, těsto jsem také válela přes igelit, s krémem žádný problém. Vše vyšlo jak má. Dokonce jsem se umístila v rodinné soutěži mezi 24 druhy cukroví na 2-3 místě |:o) |:o)
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:54
@Mufisek Ilonko ,tak to Vám blahopřeji a jsem ráda ,že jste s těstem neměla problém,jako některé maminky (F) (F) |:o) |:o) |:o) |:o)
dalm 30. 12. 2009, 21:32
Cukroví nemá chybu,má veliký ohlas v rodině .No prostě (Y) (Y). Přeji (novy rok) (silvestr2) (silvestr),hodně zdraví a štěstí.Pavlína
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:55
@dalm Pavlínko dodatečně děkuji (L) (L) (L) (L)
Gabrac 22. 12. 2009, 22:22
Dobrý večer Laďko, právě jsem dodělala Vaše cukroví, samozřejmě jsem se bála, jak se bude vykrajovat *-), ale šlo to dobře (Y), problém nastal u krému, jak se píše níže - taky jsem ho měla řídký :-@, ale přidala jsem ještě kousek másla a supeer (Y) :-), až po dodělání jsem zjistila, že jsem měla SALKO o 60 ml větší, takže to bylo samozřejmě tím, takže by bylo možná dobré, kdybyste ještě k receptu dopsala, aby si pekařky ;-) hlídaly obsah SALKA ;-), a už se těším na ranní (C) :-D
ladulka.035 12. 1. 2010, 6:58
@Gabrac Gábi děkuji za postřeh ,už jsem to do receptu dopsala (L) (L) (L)
Pett 22. 12. 2009, 14:32
Opravdu výborné, jen do krému jsem dala jen půlku másla a bohatě stačí, aspoň pro nás - trochu lehčí varianta. (Y) Taky jsem vyráběla v mrazech, takže šup chvíli ven a během filmu bylo hotovo. Super, určitě zařadím do receptů a budu dělat každý rok. (clamp)
Rencaa 22. 12. 2009, 13:01
(Y) (Y) (Y) Taky se připojuju k díkům-přesně jsem se držela receptu a postupu a žádný problém. Těsto jsem vyválela pomocí potravinové folie, krém byl nádherně tuhý (Salko jsem vařila a 2,5 hodiny) Škoda že jsem tak přeslazená...ani nemám chuť ;-)
Krásné Vánoce (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie